0 0
Read Time:5 Minute, 29 Second

Rapparen Elvis Död /\ Elvis Aaron Presley var en amerikansk krocksångare, musiker och skådespelare. Han föddes i Tupelo, Mississippi, den 8 januari 1935 och dog den 16 augusti 1977 i Memphis, Tennessee.

Presley är en av 1900-talets mest kända artister, och han kallas ofta för “Kungen”.

Över 1 miljard exemplar av Elvis Presleys skivor har sålts över hela världen. Detta gör honom till den artist som har mest försäljning någonsin.

Elvis Presley var den första personen som placerades i Rock and Roll Hall of Fame 1986.

Musiktidningen Rolling Stone placerade honom på tredje plats på sin lista över de 100 bästa artisterna genom tiderna, efter The Beatles och Bob Dylan. Q Magazine säger att Elvis Presley är den bästa sångaren någonsin.

“All Shook Up”, “That’s All Right”, “Hound Dog”, “Heartbreak Hotel”, “Jailhouse Rock”, “Love Me Tender”, “In the Ghetto” och “Don’t Be Cruel” är några av hans mest kända sånger.

“Can’t Help Falling in Love”, “It’s Now or Never”, “Blue Suede Shoes”, “(You’re the) Devil in Disguise” och “At Last” är några av hans mest kända låtar.

(Let Me Be Your) Teddy Bear, “Suspicious Minds”, “Always on My Mind” och “Burning Love.”

Duell in Texas var den första filmen Elvis Presley var med i. Den kom ut i november 1956. Han var med i ytterligare 30 fullängdsfilmer fram till 1969.

Elvis arbetade som lastbilschaufför och gick i skolan för att bli elektriker när han var cirka 18 år.

Han körde ofta förbi Memphis Recording Service, som också var Sun Records hem. En dag såg han en skylt där det stod “Inspelning av $4.”

Efter ett tag av att jobba mod satte han sina $4 på spel. Marion Keisker, som var sekreterare och träffade honom, frågade honom vem han lät som, och Presley ska ha sagt:

“Jag låter inte som någon” betyder “Jag låter inte som någon annan.” Det var 1953 och skivan hade två låtar på.

Min lycka, och sedan börjar dina problem. Folk säger att han skrev låtarna som en födelsedagspresent till sin mamma. Troligtvis gjorde han det med flit för att få fram sin poäng.

Han gick tillbaka till Sun Studios 1954 för att göra ännu en skiva. Efter det sa Marion Keisker till Presleys ägare, Sam Phillips, att vara uppmärksam på honom.

Han gillade också vad han hörde, så han fick Scotty Moore (gitarr) och Bill Black att spela med Elvis Presley (bas).

Singeln That’s All Right/Blue Moon of Kentucky kom ut den 19 juli 1954.

De tre blev mer och mer populära i söder, och i oktober 1954 blev de inbjudna att vara med i radioprogrammet Louisiana Hayride.

Under showen träffade Elvis “överste” Tom Parker, som senare blev hans manager. DJ Fontana startade 1955.

Elvis lämnade Sun Records den 21 november 1955 och skrev på med RCA Victor. Överföringen kostade 35 000 RCA.

de mest pengar som någonsin tjänats av en popartist. Heartbreak Hotel var en av de första låtarna som spelades in för RCA i januari 1956.

som också toppade Billboard-listorna. Första gången han sågs på TV var den 28 januari. Han var med i CBS Stage Show.

där Presley sjöng “I Got A Woman” och “Shake, Rattle, and Roll”.
I Baz Luhrmans nya film hyllas Elvis liv och musik.

Men livet för den berömda musikern var också fullt av dåliga saker, och detta har satt sina spår i familjen i många år.

Rapparen Elvis Död ;  August 16, 1977

Sedan Elvis barnbarn tog sitt liv för två somrar sedan har hans dotter Lisa-Marie inte lämnat hemmet mycket. “Hon älskade pojken som var hennes livs kärlek”, sa familjen Presley i ett uttalande.

Vittnen köps bort med pengar eller skräms att hålla tyst med hot och våld. I Malmö har mordutredningarna tagits över av brottslingarna.

För det mesta grips inte mördarna. I kvällens Kalla fakta, “The Frightened City”, får vi reda på det. Elvis, som var 30 år gammal, dödades när han försökte stoppa ett slagsmål inne i ett företag.

Nu, när hon går och handlar mat, måste hon träffa personen som dödade hennes son, om inte varje vecka, så varannan vecka.

Bo Lundqvist, som är ansvarig för gruppen Kalla Fall i Region Syd, säger att det är hårt för människor att leva under de förhållandena.

Einar, en av de mest populära artisterna i landet, sköts och dödades i Hammarby sjöstad, söder om Stockholm, den 21 oktober 2021.

Efter inspelningen pratade många artister om hur ledsna de var. En av dem var rapparen och profilen Elvis, som alltid sett upp till Einar som en stor förebild och lärare.

Nu hyllar han den bortgångne stjärnan med en låt som heter “21 oktober”, som är årsdagen av Einars död.

“21 oktober” är en låt tillägnad min älskade storebror Nils. Jag älskar dig så mycket och saknar dig så mycket att jag inte kan sätta ord på det.

Alla pengar jag tjänar på låten kommer att gå till en insamling för att hjälpa till att stoppa det brutala gatuvåld som händer varje dag. Varje dag dödas för många barn och mammor.

Elvis skrev på Instagram, “Fäll tårar, det händer för mycket i världen, och ingen förälder ska behöva begrava sitt barn. Den här låten kommer ut ikväll på Spotify klockan 00:00 #vilaifridnisse #NS1.”

På den tiden, ingen av de

m hade ännu blivit känd, men Elvis berättar att han kände Einar från YouTube-klipp.

Jag sa: “Jag känner den där killen” när han gick in i klassrummet. Sedan går han in.

Jag säger: “Vänta, du är Einar, eller hur?” Herregud, jag mådde så illa, säger Elvis i SVT-dokumentären och fortsätter med att säga:

– Jag var lite jobbig, för jag ville alltid ha hans uppmärksamhet.

Elvis och Einar blev vänner efter ett tag och när de båda släpptes ut från LVU-hemmet höll de kontakten via sociala medier.

Ronnie Tutt, en amerikansk trummis som spelade med Elvis Presley, Elvis Costello, Johnny Cash och Stevie Nicks, har gått bort.

I ett Facebook-inlägg säger Ronnie Tutts dotter Terie: “Den legendariske trummisen Ronnie Tutt har lämnat byggnaden.”

Tutt spelade i Elvis Presleys kompband, TCB Band, från 1969 tills Presley dog ​​1977. Nu gör företaget Elvis Presley Enterprises en stor sak av honom.

Rapparen Elvis Död

I ett uttalande säger de: “Han var inte bara en legendarisk trummis, han var också en god vän till många av oss här på Graceland.”

Han var också medlem i Neil Diamonds band under många år.Diamond säger på Twitter, “Han var verkligen en av rock and rolls storheter genom tiderna.”Han hade levt i 83 år.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %