0 0
Read Time:5 Minute, 15 Second

Catarina König Familj /\ Konig är en adlig släkt som kommer från Henrik Konig, en köpman i Stockholm som blev adlig 1714 och introducerades vid svenska hovet 1719.

Som familj, RiddarhusetJag minns att när jag var 5 eller 6 år och på tur till Turkiet satt jag och tittade upp mot natthimlen en sen kväll.

Tusentals blinkande stjärnor fyllde natthimlen ovanför mig. Jag ser ett stjärnfall helt plötsligt.

Och just nu, när jag tänker på det, kan jag känna hur jag mådde då och komma ihåg exakt vad jag sa till mig själv.

“-Jag vill ha min egen familj, och jag vill att alla i den ska vara friska resten av livet.”

Jag hade en djup tanke när jag var 5 eller 6, men jag har insett att det alltid fanns där.

Jag växte upp i en trygg familj med mina föräldrar, min storebror Thomas och vår hund Snobbi i den lilla staden Sigtuna. När jag ser tillbaka kan jag inte tänka mig ett bättre sätt att växa upp.

När jag var ung arbetade min far i resebranschen och var ofta utomlands för att jobba. Faktum är att han var borta ungefär hälften av tiden jag var barn.

Jag och min bror tänkte inte så mycket på det eftersom vår mamma täckte upp och var där mer än 100 % av tiden. En mamma som verkligen tog hand om två personer. Allt detta för att pappa skulle kunna uppfostra oss väl.

Eftersom min pappa jobbade med resor fick jag åka på resor när jag var ung. Något vi kunde göra idag som jag är väldigt glad över.

Att vistas i andra länder och lära mig om andra kulturer har gett mig mycket som person.

lära dig nya språk och kunna anpassa dig till sederna på de platser du besöker. nummer 1481.

Jag kunde inte få tillräckligt med luft. Min man kom ner med barnen. Först sprang de rakt mot mig, men sedan vände de om och hoppade ut i det gyllene havet och simmade där.

Hon berättar om det för Hant när vi åker till hennes familj strax utanför Uppsala.

Från deras vita trähus är det cirka 300 meter ner till Mälaren där de håller en liten båt för sommarens turer som inte är allt för långa. När de flyttade in för drygt två år sedan var det väldigt viktigt att ha nära till vattnet.

Jag är från Sigtuna, där de flesta bodde precis vid vattnet. Det här var så nära vi kunde komma nu, för ett hus närmare sjön kostar tre gånger så mycket. Hon pekar på andra sidan vägen och säger: “Det där är helt galet.”

Som förberedelse inför flytten tog de ner lite mönstrad tapet och fixade till ett badrum på andra våningen. Idag är det barnrummen som har mönster av stjärnor på väggarna. Resten av väggarna i huset är vita.

Ränderna på fåtöljerna bredvid köket, stjärnorna på kuddarna i den svarta skinnsoffan i vardagsrummet och de nautiska inslagen som åror, fyrar, lyktor och mer ger rummet en New England-känsla.

Ingenting blir sig likt om du vinner Sveriges Mästerkock. Sedan programmet startade för tio år sedan jobbar nu alla som vunnit titeln på något sätt med mat.

Catarina König Familj ; Inte tillgänglig

Catarina Konig vann 2016. Då drev hon i åtta år en klädbutik i Uppsala. Men efter att han blev utsedd till mästerkock fick han många erbjudanden om att laga mat åt andra.

Det gick väldigt snabbt. Jag fick otroligt många förfrågningar. Folk frågade mig: “Vill du komma som gäststjärna, bli ambassadör för det här varumärket, jobba med oss, blogga för ELLE…?” Jag behövde inte söka arbete för det kom till mig.

Catarinas andra kokbok, “Mat med guldkant: Recept och menyer för vardagsliv och fester”, kom nyligen.

– Det här är enkla recept som Vem som helst kan prova. Det ser dyrt ut men är inte så svårt att göra. När det blir lite knepigare,

Jag har skrivit instruktioner som är enkla nog att alla borde kunna följa dem. Jag har bara hört bra saker om boken.

Den här gången gjorde Catarina alla recept och tog alla bilder själv.

– Under de år som jag har skrivit bloggen har jag blivit väldigt intresserad av fotografi. Jag kan inte jämföra bilderna jag tog 2016 med de jag tar nu.

Jag ville verkligen använda de saker jag har lärt mig genom åren. Dessutom behövde jag inte betala för en bild, säger hon med ett skratt.

Catarinas tand fick ont ​​för att det var så roligt att göra en kokbok från grunden.

Hon håller redan på med nästa, som kommer att handla om blandad mat och kommer ut i april 2021.

Jag tycker om att göra saker, laga mat, skriva och ta bilder. Jag la in allt i den förra kokboken, så jag ville göra det igen. Jag ville inte vänta.

Vi bjuder hem folk varje helg. Jag älskar att sätta ihop måltider, från drinkarna och småpratet före maten till huvudrätten.

Catarina, som älskar både mode och mat och bryr sig mycket om hur saker och ting ser ut, säger “Jag gillar när det är lite festligt och jag brukar också duka fint och styla själva bordet.”

Men ingen är modig nog att bjuda hem mig, vilket är lite tråkigt. Jag är inte kräsen, så jag blir glad om någon erbjuder mig en varmkorv eller bou

ght lasagne. Att lära känna människor är minst lika viktigt som maten.

Övervåningen är ungefär som hon vill ha den, med sovrum för barnen och paret, en tv-soffa som den i vardagsrummet och ett kontor.

Men de vill ändå ändra våningarna på huvudplanet. Drömmen vore också att verkligen fixa till köket.

Hon säger: “Jag skulle vilja skaffa en fin spis och slå ner den här väggen som skiljer köket från matsalen.”

– I ett halvöppet kök kan man fortfarande prata med de som sitter där medan man lagar mat.

Catarina König Familj

Nu känner du dig så ensam. Eller så kan vi ta ner hela väggen och sätta köket där och bordet för att äta någon annanstans.

Köket är inrett med ett dubbelkylskåp som får plats med stora tallrikar och en stenugn där hon gör både pizza och surdegsbröd. Pizza är en favorit bland barn som gillar att hjälpa till i köket.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %