0 0
Read Time:5 Minute, 11 Second

Jörgen Persson Familj /\ Lars-Erik Jorgen “Jogge” Persson är en bordtennisspelare från Halmstad, Sverige. Jorgen Persson och Jan-Ove Waldner var de bästa herrbordtennisspelarna.

i Sverige och till viss del världen i nästan 30 år. Han började spela för det svenska landslaget 1983 och gick i pension 2013. Hans backhand var känd för att vara mycket stark.

Perssons största prestationer är att vinna singel-VM-titeln 1991 och komma tvåa 1989. I båda finalerna spelade han mot Jan-Ove Waldner. Han har även ett antal lagguld från världscupen.

Den första av dessa kom 1989, då det svenska herrlandslaget i bordtennis tog Svenska Dagbladets guldmedalj.

Persson deltog i sitt första OS 1988 i Seoul. Sedan dess har han deltagit i alla OS fram till 2012. Fjärdeplatsen vid OS 2000 och 2008 är hans bästa avslutning.

Persson åkte till OS 2008 i Peking för sjätte gången. Han kunde gå eftersom han hade en bra ranking. Han förlorade mot Wang Liqin från Kina i bronsmatchen med 0-4. Kina tog första, andra och tredje plats. Persson blev utvald att delta i OS i London 2012.

Detta var hans sjunde OS. När han väl kom dit spelade han singel och tog sig till andra omgången, där han förlorade mot en kroat som heter Andrej Gaina.

Jörgen Persson har vunnit 15 SM-guld: 5 i singel (1987, 1988, 1990, 1999 och 2007), 9 i herrdubbel (1984, 1985, 1988, 1989, 1990, 1996, 9), 9), och 1 i mixeddubbel (1993).

2010 vann han SM-brons med Alexander Franzén, som var 29 år yngre än honom. Persson har spelat i Sverige för Halmstad BTK , Malmö FF , Falkenbergs BTK och Kalmar BTK . Han har även spelat för klubbar i Frankrike, Kina, Ungern och Tyskland.

Jörgen Perssons spelarkarriär tog slut 2013. Det senaste mästerskapet han spelade i var SM i Karlskrona 1–3 mars. Han spelade för Halmstad BTK och tog sig till åttondelsfinal.

Två år innan var han med i det svenska lag som tog silver på EM. Detta var 25 år efter att han vann guld i både singel- och lagtävlingar vid EM 1986.

Perssons jobb tog honom över hela världen för utbildning och uppdrag, så han tillbringade mycket tid borta från sina barn Oliver och Emily och hans ex-fru Madelaine.

– Alla i familjen fick ta det. Vi flyttade till Oslo 1999, men jag fick vänta på OS i Sydney. Som bordtennisspelare är att flytta till Norge som att Klabo flyttar till Halmstad.

Så för att träna mot bra motståndare var jag tvungen att spendera ännu mer tid borta från min familj, säger Persson i sitt sommarprat, som kan höras på Radio Play i Sverige.

Det var jobbigt att vara borta från familjens vardag. På fotbollsträningen kände jag mig som en främling. Jag tror aldrig att jag har gått till ett skolsamtal.

Att han inte var där fick honom att må dåligt. Men det har blivit bättre på senare tid.

Nu när Oliver och Emily är äldre pratar vi mycket om det, och de säger att när jag var hemma gjorde vi så mycket tillsammans. Det var skönt för mig att höra det, för det har ibland tjatat på mitt dåliga samvete.

Persson berättar också om tiden då han spelade golf med Bill Clinton, som då var USA:s president.

Bordtennisspelaren delade bollen med danska fotbollsstjärnan Brian Laudrup, Pekings borgmästare, och Clinton vid ett välgörenhetsevenemang i Kina.

Jörgen Persson Familj ; Inte tillgänglig

Att vara borta från det normala livet var svårt. På fotbollsträningen kände jag mig som en främling. Jörgen Persson säger: “Jag tror aldrig att jag har varit på ett kvartssamtal i skolan.”

Under de senaste åren har ämnet och erfarenheterna pratats om med barnen och de har varit mottagliga.

Vi har pratat mycket om det nu när de är äldre, och de säger att vi gjorde många saker tillsammans när jag var hemma. Jörgen Persson medger att det var skönt att höra vad som ibland har stört hans dåliga samvete.

orgen arbetar även för Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) som representant för de aktiva. Det innebär att gå på styrelsemöten, knyta kontakter med sponsorer och ge råd om hur de olympiska idrottarnas kläder ska se ut. – Jag gillar att göra en lång rad saker.

Det leder till förändring. Jag gillar också att vara med andra människor. Jag vet inte vart allt detta tar vägen just nu. Men jag håller på med några intressanta projekt.

Då är det väldigt roligt. Det innebär att gå på styrelsemöten, knyta kontakter med sponsorer och ge råd om hur de olympiska idrottarnas kläder ska se ut.

– Jag gillar att göra en lång rad saker. Det leder till förändring. Jag gillar också att vara med andra människor. Jag vet inte vart allt detta tar vägen just nu.

Men jag håller på med några intressanta projekt. Då är det väldigt roligt. Det innebär att gå på styrelsemöten

, knyta kontakter med sponsorer och ge råd om hur de olympiska idrottarnas kläder ska se ut. – Jag gillar att göra en lång rad saker.

Det leder till förändring. Jag gillar också att vara med andra människor. Jag vet inte vart allt detta tar vägen just nu. Men jag jobbar på s några intressanta projekt. Då är det väldigt roligt.

Tjugo år senare stod han på det översta steget på prispallen och vann VM-singelmedaljen. Under sin mer än 30 år långa pingiskarriär har han vunnit fyra VM-guld, sex EM-guld och en prestationsmedalj som en del av det svenska bordtennislandslaget.

Det gick bra för han hade en klar uppfattning om vad han ville göra och för att han var smart och snabb på fötterna. Jörgen Persson har haft många smeknamn genom åren. “

Cobra” är en av dem, och den syftar på hans farliga backhand. Folk har sett bevis på detta i tv-programmet “Mastarnas mästare”, där han är en av de tävlande i år.

Jörgen Persson Familj

Även om det kunde ha skärpts på vissa ställen så är det en fin show. När Persson berättar om hur flera vänner har dött för tidigt.

i cancer och hur han mår dåligt när han har fått trampa på familjelivet samtidigt som han levt ett nomadliv, blir historien väldigt skrämmande.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %