0 0
Read Time:4 Minute, 55 Second

Björn Borg Förmögenhet /\ Björn Rune Borg var förr världens bästa tennisspelare. Han är svensk. I Open Era var han den första mannen att vinna 11 Grand Slam-titlar. Han vann sex i French Open och fem i rad i Wimbledon.

Borg vann French Open fyra gånger i rad från 1978 till 1981, och han har aldrig förlorat en French Open-final.

Han var den första mannen sedan 1886 att spela i sex raka Wimbledon-finaler. Roger Federer slog detta rekord genom att spela i sju raka finaler (2003–09).

Bara han har någonsin gjort Channel Slam tre gånger. Borg spelade i finalen i French Open, Wimbledon och US Open tre gånger samma år (1978, 1980–81).

Under de tre stora turneringarna han vann förlorade han inte ett enda set. Men han vann aldrig US Open, trots att han kom på andra plats fyra gånger.

Borg vann också 16 Grand Prix Super Series-titlar och tre årsavslutningstitlar. Han satte många rekord som fortfarande står sig.

Han var Årets ATP-spelare från 1976 till 1980. 1979 och 1980 var han ATP:s världsnummer 1 i slutet av året. Från 1978 till 1980 var han ITF världsmästare.

Borg är den enda mannen eller kvinnan från Sverige som har vunnit mer än 10 majors. Vid 25 års ålder slutade Borg med tennis utan tydlig anledning. 1991 försökte han komma tillbaka, men det gick inte.

De flesta är överens om att Borg är en av de bästa idrottarna genom tiderna. Han utsågs till den sjätte bästa manliga spelaren i Open Era av tidningen Tennis.

Folk tror att hans rivalitet med John McEnroe var en av de bästa i sportens historia, och att deras match i Wimbledon-finalen 1980 var en av de bästa matcherna som någonsin spelats.

I början av sin karriär var han en stor sak bland tonåringar.

Borg hade en nivå av berömmelse och framgång som aldrig tidigare skådats. Detta bidrog till att göra tennis mer populärt på 1970-talet.

Som ett resultat fick den professionella turnén mer pengar, och Borg var den första spelaren som vann mer än 1 miljon USD under en enda säsong, 1979.

“Bjorn Borgs lyxvilla såldes för 35 miljoner dollar”, står det i rubriken på en artikel i Expressen från den 27 oktober.

Texten visar att det handlar om villan Alstaholm på Ingaro i Varmdo kommun som ligger öster om Stockholm.

1984, när han var tillsammans med Jannike Bjorling, köpte Borg huset. Priset var 3,1 miljoner kronor, vilket var en enorm summa på den tiden.

Björn Borg Förmögenhet ;35 miljoner dollar

Året därpå fick Alstaholm till Rune och Margareta, Runes far och mor.

2007 gav föräldrarna marken till Archipelago Stiftung i Liechtenstein, som är ett skatteparadis. Det har att göra med en familjestiftelse som startades samma år som överlåtelsen.

I ett dokument som skickades till Lantmäteriet senare står det:

“Stiftelsens mål är att hjälpa till att betala för kostnaderna för att höja och utbilda,

utrustning, hjälp eller allmän vård för medlemmar i en eller flera specifika familjer, eller av liknande skäl.

Stiftelsen kan också ge pengar till personer, organisationer etc, oavsett om de är lagliga eller inte. Stiftelsen tjänar inga pengar.

Två advokater, en från Liechtenstein och den andre från Schweiz, arbetar för stiftelsen utanför den. När den startade var stiftelsens kapital 30 000 schweizerfranc.

Björn Borg har ett enormt nettovärde på 40 miljoner dollar, som han tjänade genom tennis och stora investeringar. Även om han har varit i konkurs tidigare har hans nettoförmögenhet växt med tiden.

Borg vann elva stora turneringar, som French Open och Wimbledon. Han vann också 64 titlar, som Davis Cup och Master’s titel.

Trots att han gick i förtidspension hade han tjänat mycket pengar på sitt jobb. Han har vunnit totalt $3,6 miljoner från turneringar från The Richest.

Under sina bästa år som tennisspelare hade Borg även en rad sponsringar, vilket ökade hans rikedom.

Folk trodde att Borg kunde tjäna mellan 50 000 och 75 000 dollar bara på skodrag. Så det är uppenbart att han tjänade mycket pengar förr på dagen från sina andra stora racketar och klädaffärer.

Även efter att han gick i pension har han fortsatt jobba på olika sätt för att tjäna mer pengar. De rikaste sa att Borg 1992 tjänade enorma $4 135 000.

Hans sista år med flest vinster var när han var på toppen av sitt spel. 1979 tjänade han 3 835 000 dollar på ett enda år.

På samma sätt behöll han det mesta av sina pengar i Björn Borgs klädkollektion. 2013 var hans företag värt 912 miljoner kronor.

Bolaget var värt 960 miljoner kronor 2019.

Under 2021 vill företaget expandera till fler nya marknader. Så Borgs nettoförmögenhet kommer att växa under de närmaste åren.

Pengarna använde de till att köpa en nästan 180 kvadratmeter stor våning på Norrmalm i centrala Stockholm.

Lägenheten var “liten” jämfört med den sjurummare, 270 kvadratmeter stora våningen de brukade äga på Strandvagen.

Och det är inte allt: de har också ett väldigt fint hem på Kap Verde, en grupp öar utanför Afrikas nordvästra kust.

Under sina bästa år sågs Björn Borg som den bästa tennisspelaren någonsin. Han vann 11 Grand Slam-titlar, vilket är mycket, och han var världens bästa spelare

innan han slutade med tennis vid 26 års ålder.

Hans framgång gav honom några ganska stora lönecheckar vid den tiden, men hur mycket är han värd nu?

Vad är Björn Borgs nettovärde? Det är svårt att säga säkert hur mycket pengar Björn Borg är värd just nu.

Björn Borg Förmögenhet

men det tros vara mellan 30 och 40 miljoner dollar. Han kunde bara tjäna 3,6 miljoner dollar under sin karriär, men han har varit upptagen på många sätt sedan dess för att öka sin rikedom.

. Han är fortfarande känd som tennisens kung, och bara avgifterna han får för att göra framträdanden hjälper honom att tjäna pengar.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %