0 0
Read Time:3 Minute, 6 Second

Myra Granberg Föräldrar /\ Myra Eila Matilda Kentta Granberg är en svensk singer-songwriter och musikproducent född i Skellefte stad. Hon har varit soloartist sedan mitten av 2010-talet, med hits som “Tills mitt hrate go under” och “Lose My Mind”.

Granberg växte upp i Nybro och var sångare och huvudskribent för bandet Pankbanken 2012 till 2014. Sedan började hon arbeta som låtskrivare och 2018 började hon även arbeta som soloartist.

Myra Granberg Parents ; Unavailable

Hennes låt Tills mitt hjarta gr under kom ut den 15 augusti 2018 och har spelats över 30 miljoner gånger på Spotify.

Den nådde nummer sex på de svenska topplistorna. I juli 2020 sjöng hon låten på Allsng på Skansen. Hon har haft ett skivkontrakt med Sony Music sedan 2019.

Granbergs andra singel, “ru min nu,” kom ut den 14 februari 2020. Den följdes av låten “D kan dom atte ta oss”, som sedan sammanfattades .

i hennes första EP, “Only half of it” ( släpptes den 16 oktober 2020). På EP:n fanns även låten HKF (Hll kaften og svinn), som har spelats över en miljon gånger, och Find fem fel.

Lose My Mind, den första singeln från det kommande debutalbumet Andra sidan är ni klar, kom ut i april 2021.

The next song was called “Sad Boy”. “Lose My Mind” was at the top of the Swedish charts for 24 weeks during the year.

Några vanliga fakta om myra granberg

  • Granberg har även samarbetat med svenska artister, till exempel Dirty children med Sebastian Stakset och Bara för bra med Petter .
  • Hon sjunger och har även skrivit och producerat temalåten When the Heart Beats i 2021 års ungdomsfilm Eva & Adam .
  • Myra Granbergs musik, som till stor del är egenproducerad, har jämförts med Magnus Uggla .
  • Många av de kärleksbaserade texterna kretsar kring hennes partner, som hon har bott med sedan 2015. Jag har hösten 2013 gett ut en bok som heter vem som är myras pappa.
  • De skilde sig när Myra Granberg var fem år och det var då kaoset blev .
Myra Granberg Föräldrar

Myra Granberg såg att alla hennes vänner växte upp i lyckliga kärnfamiljer, samtidigt som hon kände sig mer och mer ensam.

Hon bestämde sig vid 10 års ålder att hon skulle lämna “hålan” Nybro så fort hon kunde och flytta till huvudstaden.

– Jag trivdes inte, alla mina vänner var tråkiga. De ville bara spela fotboll och gå ut med killar, men jag hade stora planer för mitt liv.

Myra Granberg säger: “Jag blev påslagen av ett gäng killar ett tag. Jag kände att jag inte hörde hemma och att något var fel i hela mitt liv.”

Hon började lära sig musik när hon gick i gymnasiet i Torss. Hon bildade ett band som slutade med att spela reggae, även om hon gillade punk bättre.
De kallade sig själva för “banken”, och när de inte hade några pengar sjöng de “ploggande” sånger om det.

Vi hade inga av dessa saker eftersom jag var student som bodde hemifrån för 1 000 kr i månaden. Men det öppnade sig för mycket, och vi gjorde några lömska saker.

Innan Myra Granberg flyttade till Stockholm bodde hon ett tag i Örnsköldsvik och gick i skolan för att lära sig göra musik.

Efter det började hon göra musik för andra människor. Men att få det kändes som mycket jobb tills soloprojektet var klart.

När du arbetar med andra artister i ett team blir du ett verktyg som hjälper de andra artisterna.
Men jag behövde göra det här projektet på egen hand för mitt eget välbefinnande. Jag behövde ett “utrymme” där jag kunde vara mig själv och skriva vad jag ville, hur konstigt det än var.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %