0 0
Read Time:3 Minute, 26 Second

Håkan Hellström Familj /\ Den svenska singer-songwritern Hkan Georg Hellström föddes den 2 april 1974 i Göteborg. Han började sin musikaliska karriär som medlem i banden Broder Daniel och Honey Is Cool innan han solodebuterade 2000 med albumet Känn ingen sorg för mig Göteborg. Sedan dess har Hellström blivit en av de mest kända och kritikerrosade artisterna i Sverige. Han har vunnit popularitet trots att hans kritiker säger att han sjunger falsett. Många av Hellströms musikvideor visas även i Storstockholmsområdet, där hans låtar spelas flitigt på radio. Hans texter handlar om ämnen som kärlek, acceptans och omvärlden.

Hellström är känd för sina energiska framträdanden i konsert med sitt liveband (bestående av Simon Ljungman, Oscar Wallbom, Lars-Erik “Labbe” Grimelund, Finn Björnulfsson, Mattias Hellberg, Nils Berg och Stefan Sporsén). Hellström är en inbiten Gai-supporter, och hans låt “Grdakvarnar och skit” spelas som inmarschlot på Gai hemmamatcher. Mellan 12 och 16 år var han en startback för Gais-truppen.

Sedan starten av solokarriären har Hellström släppt två studioalbum i Sverige och i oktober 2010 rapporterade Expressen att cirka 400 000 exemplar av hans musik hade sålts.2005 släppte han en singel med titeln “En midsommarnattsdröm” till stor uppskattning. Vidare har han vunnit ett flertal svenska priser, bland annat i olika Grammis- och Rockbjörnen-kategorier, samt blivit utsedd till årets göteborgare och fått Lisebergsapplden.

Fakta och bio om Håkan Hellström Familj

  • Hkan Hellström är son till Björn och Christina Hellström; han och hans storebror Tomas växte upp på Nitaregatan i Ekebäck, Västra Frölunda, i Göteborg.
  • Innan han började på Göteborgs gymnasium gick Hellström på den lokala Dalaskolan i Ekebäck fram till sexan.
  • Hellström diskvalificerades från juridiskt ombud på grund av skolios.
  • Under sin tid i skolan bildade Hellström och resten av Broder Daniel-bandmedlemmarna, inklusive Henrik Berggren och en stor grupp vänner från Göteborg, bandet.
  • Han var trummis för bandet men slutade 1995 efter att ha blivit gnistrande.
  • Det har gått två veckor sedan Broder Daniel skrev på ett nytt kontrakt med EMI. Hellström spelade istället trumpet i ett annat Göteborgsband som hette Honey Is Cool, med vilka han spelade in två låtar (med titeln “Focky Focky No Pay” och “Crazy Love”).
  • Vid den här tiden sjöng han också med Pvels-bandet.

Hellström tog över basen när gitarristen Johan Neckvall på Broder Daniel hoppade av och basisten Theodor Jensen tog på.Albumet Broder Daniel Forever släpptes 1998.Albumet blev en hit för filmen Fucking’ml, vars soundtrack innehåller “Whirlwind” från föregångaren Broder Daniel Forever och “Underground” av samma artist.Efter det hörde vi ett tag inte så mycket från någon av medlemmarna och Hkan Hellström började jobba på lite sologrejer.


Hellströms första singlar spelades på Sveriges radiostation P3 och han uppträdde på Göteborgskalaset och Emmabodafestivalen sommaren 2000.Davet gav en hint om nyheten i fredags när hon ändrade sin Facebook-profilbild till ett porträtt med en stor gravid mage.Hälsningarna om god hälsa strömmade in (i Grattis-hälsningarna). Men parets liv tillsammans är inte begränsat till barnuppfostran.De har redan introducerat sin senaste familjemedlem för världen.


Hellströms mångårige medarbetare, Joel Borg, bekräftar för ledningen att han och hans fru nu är föräldrar till tre barn.De har tydligen redan barn.Allt gick bra, och både ungarna och deras föräldrar är nöjda, säger Joel Borg till Nöjesbladet.Hkan Hellström blev pappa för första gången bara några månader innan hans massiva nordamerikanska turné, “Rullande ska”, började med en flygresa till Berlin den 27 maj. Folkmusikern och låtskrivaren uppträder även på arenor som Stockholm Stadion, Borgholms slottsruin, Malmös Mölleplatsen, och förmodligen två gånger på Göteborgs Ullevi.


Det tredje barnets identitet, både efter namn och kön, är ännu mer hemlig.kan är ganska privat om sitt personliga liv och sina känslor för Natalie Davet.an öppnar dock upp för Aftonbladet i en intervju om sina små barn och hur han känner inför att vara pappa.
Barnens välmående är av största vikt för mig.Jag är en lejonförälder.Men jag har hört att lejonhanen är en riktig trummis som överger sin familj vid Savannens strand och fortsätter vidare.

Håkan Hellström Familj

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %