0 0
Read Time:3 Minute, 24 Second

Håkan Hellström Förmögenhet /\ Hkan Georg Hellström är en svensk sångare och låtskrivare. Han föddes den 2 april 1974 i Göteborg. Han började sin musikaliska karriär som medlem i banden Broder Daniel och Honey Is Cool innan han solodebuterade 2000 med albumet Känn ingen sorg för mig Göteborg. Sedan dess har Hellström blivit en av de mest kända och kritikerrosade artisterna i Sverige.

Han har vunnit popularitet trots att hans kritiker säger att han sjunger falsett. Många av Hellströms musikvideor visas även i Storstockholmsområdet, där hans låtar spelas flitigt på radio. Hans texter handlar om ämnen som kärlek, acceptans och omvärlden.

Hellström är känd för sina energiska framträdanden i konsert med sitt liveband (bestående av Simon Ljungman, Oscar Wallbom, Lars-Erik “Labbe” Grimelund, Finn Björnulfsson, Mattias Hellberg, Nils Berg och Stefan Sporsén). Hellström är en inbiten Gai-supporter, och hans låt “Grdakvarnar och skit” spelas som inmarschlot på Gai hemmamatcher. Mellan 12 och 16 år spelade han vänsterback för Gais.

Fakta och bio om Håkan Hellström Förmögenhet

  • Den 44-årige konstnären och göteborgaren Hkan Hellström får ta det lugnt.Enligt den senaste årsredovisningen omsatte hans företag, Tro & Tvivel AB, 52 miljoner kronor 2017 och gjorde en vinst efter finansieringskostnader på 43,7 miljoner kronor.Nästan lika mycket som Abbas Benny Andersson gjorde 2017 som vinst.
  • Hellström tjänade motsvarande 48,4 miljoner dollar 2016, året innan.
  • Det betyder att Göteborgssonen under två år har gjort totalt 92 000 000 SEK i vinster.
  • När även 2014 års vinster räknas in är den totala summan som tjänats på hela 122 miljoner svenska kronor.
  • Hkan Hellström tog en börsnotering 2014 för 5 miljoner dollar, en artistbörsnotering 2017 för 2,32 miljoner dollar och en extra börsintroduktion 2016 för 6 miljoner dollar.

Hellström bor för närvarande i en vning i centrala Göteborgs stadsdel Haga.Tillsammans med sin fru har han köpt en bostad i Brännö och han kör en BMW och en Land Rover Discovery, en lyxsuv med ett grundpris på över en halv miljon svenska kronor.Hkan Hellström har tidigare uttalat att han inte oroar sig för konjunkturnedgången, trots att han är nöjd med förmågan att fokusera på det han anser är viktigt.

Jag försöker att inte oroa mig för ekonomin eftersom jag tycker att det är ointressant.Men det är uppenbart att det är dåliga nyheter; det bästa är trots allt att kunna basera sitt liv på sin tro, som Hkan Hellström redan har berättat för Expressen.Under sin tid i skolan bildade Hellström och resten av Broder Daniel-bandmedlemmarna, inklusive Henrik Berggren och en stor grupp vänner från Göteborg, bandet.

Han var trummis för bandet men slutade 1995 efter att ha blivit gnistrande.Det har gått två veckor sedan Broder Daniel skrev på ett nytt kontrakt med EMI. Hellström spelade istället trumpet i ett annat Göteborgsband som hette Honey Is Cool, med vilka han spelade in två låtar (med titeln “Focky Focky No Pay” och “Crazy Love”).Vid den här tiden sjöng han också med Pvels-bandet.

Hellström tog över basen när gitarristen Johan Neckvall på Broder Daniel hoppade av och basisten Theodor Jensen tog på.Albumet Broder Daniel Forever släpptes 1998.Albumet blev en hit för filmen Fucking’ml, vars soundtrack innehåller “Whirlwind” från föregångaren Broder Daniel Forever och “Underground” av samma artist.Efter det hörde vi ett tag inte så mycket från någon av medlemmarna och Hkan Hellström började jobba på lite sologrejer.

Hellströms första singlar spelades på Sveriges radiostation P3 och han uppträdde på festivaler som Göteborgskalaset och Emmabodafestivalen sommaren 2000. När Hellström först uppträdde med sitt eget band var det den 26 maj 2000 på Restaurang Trädgrn som uppvärmning för Caesar’s Palace.- Jag har haft lite ledigt. –

Jag har haft tur.I samma andetag tror jag inte att det behöver vara så här.Jag skulle ha varit över the moon exalterad över att gå med i ett coverband.Jag är ganska privilegierad, efter att ha haft tre eller fyra jobb innan detta, och jag vet att livet kan verka ganska typiskt.

Håkan Hellström Förmögenhet

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %