0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Cristina Stenbeck Förmögenhet /\ Affärskvinnan och investeraren Cristina Mayville Stenbeck föddes i New York City den 27 september 1977, men hon är av svensk härkomst. Hon är huvudägare och tidigare verkställande styrelseordförande i ett av Sveriges största familjekontrollerade företag, Investment AB Kinnevik. Stenbeck är äldsta barnet till Jan Stenbeck (1942-2002), en svensk industriman och entreprenör, och Merrill McLeod, en amerikansk hemmafru. Hon föddes i New York City.

Hugo, Sophie och Max Stenbeck var hennes föräldrars tre andra barn. Utöver henne hade hennes far även en son som hette Felix Granander. Hugo Stenbeck (1890–1977) var en svensk industriman och advokat och en av grundarna av familjeföretaget Investment AB Kinnevik. Stenbeck är hans barnbarn.Stenbeck tog sin Bachelor of Science från Georgetown University i Washington, D.C., 2000 vid en ålder av 22. Hon gick på St. Andrew’s School i Delaware (där hon senare tjänstgjorde som förvaltare) och föddes 1974.


Affärskvinna. Född den 27 september 1977 på Long Island, New York. Värdet på Cristina Stenbecks goodwill har uppskattats till cirka 4,4 miljarder svenska kronor. Stenbecks affärskarriär började 1997, då hon gick in i styrelsen för Invik & Co, ett dåvarande finansiellt systerbolag till Kinnevik. Stenbeck tog över bolaget 2003 när hon utsågs till vice VD för Investment AB Kinnevik och sedan VD 2007.Cristina Mayville Stenbeck, namn vid födseln

Fakta och bio om Cristina Stenbeck Förmögenhet

  • Stenbeck kom in i affärsvärlden 1997 när hon blev styrelseledamot för Invik & Co, ett dotterbolag till Kinnevik som är engagerat i finansbranschen.
  • 2003 blev Stenbeck vice ordförande i Investment AB Kinnevik och 2007 blev hon styrelseordförande.
  • Hon bestämde sig för att fokusera på sin roll som investerare och avgick som ordförande i Kinnevik 2016. Att framgångsrikt effektivisera Kinneviks företagsstruktur och få till en större enhet i koncernens ägande var två av Stenbecks huvudmål under decenniet efter 2003.
  • Hon sålde också av några av företagets sidoverksamheter för att minska kostnaderna och öka öppenheten.
  • Kinnevik Group, under hennes ledning, har utökat sitt globala nätverk till mer än 80 länder och servar kunder över hela världen genom kända namn som Tigo, Tele2, Viasat och Zalando inom sektorerna kommunikation, underhållning, media och e-handel.


Hon blev Zalandos styrelseordförande i början av 2014, en post hon tillträdde 2013.
Dessutom blev hon medlem av Spotifys styrelse.Jan Stenbeck, en mediemogul, begravdes vid en massiv begravningsceremoni i Stockholms Storkyrkan en kväll i augusti 2002. Bara två veckor tidigare hade han förts till akuten på American Hospital i Paris efter en hjärtattack .
Endast 59 år gammal!Jan Stenbecks mamma Märtha Stenbeck bars till vila tillsammans med sina fyra barn i Storkyrkan, samma kyrka som Jan Stenbeck själv tog sin mammas aska 20 år tidigare. äldsta systern Cristina, 37 år idag, och hennes tre yngre syskon, Hugo, 35, Sophie, 34, och Max.Han var bara 17 år när hans far dog, och han lämnade kyrkogården lika snabbt som han hade anlänt i familjens bil.


Det är en av de sällsynta möjligheterna Max Stenbecks fick i Stockholm.Han var en riktigt töntig.En som till skillnad från sin far inte sökte sig till rampljuset.Därför har han stått vid sin storasyster Cristina Stenbecks sida de senaste 13 åren.

Cristina Stenbeck Förmögenhet

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %