0 0
Read Time:3 Minute, 50 Second

Kungens Pappa Död /\ Konung Gustaf II:s far avled; Kung Carl XVI Gustaf var föremål för stor förväntan vid sin födelse. Ankomsten av en hane till kronprins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla markerade det femte barnet som föddes i den svenska kungafamiljen, som tidigare välsignats med fyra barn. Lite över ett år efter det togs hans pappa från denna värld i en flygolycka. När förlusten av en förälder har påverkat ett barns liv kan den aldrig ersättas. Det nu berömda svaret från munken är “Jag vet ngot om den bristen.”

Vid en tidpunkt då kungen fortfarande var ung och bara hade levt i några korta månader, fick han en gåva som skulle visa sig dödlig. Hans far dödades i en flygolycka nära Kastrup, Danmark, i januari 1947. I det senaste avsnittet av Swedish Lady Doku talar vi om de olyckliga händelser som inträffade runt tiden då kungens far gick bort.

Den här dagen, den 10 januari 2005, har kommit och gått. I söndags stannade de som flytt från tsunamins efterverkningar i Stockholms stadshus i bara några timmar. Närmare 300 000 människor, varav 543 från Sverige, dödades när en tsunami med frukt och grönsaker slog till i slutet av december 2004. I slutet av december 2004 slog tsunamin till.

Fakta och bio om Fakta och bio om

  • Nu har du chansen att bli dagens första sångare; bandet, i regi av Benny Andersson, har precis spelat klart en lugn låt och det är din tur att sjunga med.
  • Sveriges kung Carl XVI Gustaf tar medvetet steg upp i fallluckan till tronsalens kungliga tron ​​för att tala till församlingen.
  • Han har två viktiga papper i handen platt.
  • Det finns ett stort antal män i närheten av Stadshuset för närvarande.
  • Inte nog med det, utan det finns tiotusentals, om inte hundratusentals, svenskar som tittar på ceremonin sittande framför sina tv-apparater hemma.
  • Munken, som alltid upprepar sina tal men inte har gjort sig ett namn genom att tala inför publik, deltar i en aktivitet han aldrig gjort förut och har inga planer på att börja göra någon gång snart.


Kung Carl XVI Gustafs fars död hade en djupgående inverkan inte bara på monarkens liv, utan också på livet för de män som kallar sig kungen.Mer än detta har hans avgång haft inverkan inte bara på landet Sverige som helhet, utan också på den svenska monarkin.Trots det är händelserna som ägde rum på Kastrups flygplats den 26 januari 1947 farligt nära att glömmas bort.Det är möjligt att detta beror på att munken bara berättar denna historia vid mycket sällsynta tillfällen.


Och svaret på frågan är att det finns en teori som förklarar det.Medan den blivande kungen och hans systrar växte upp i Haga slott nämnde ingen någonsin att den blivande kungens far, prins Gustaf Adolf, hade omkommit i en flygolycka 1947.Detta tydde på att ingen hade tagit upp ämnet.De gamla oroade sig inte på samma sätt som vi kanske är vana vid idag.
Den 22 april 1906, klockan 23.10, hälsade kronprins Gustaf Adolf av Sverige och kronprinsessan Margaret av Sverige välkomna sin äldste son, Gustaf Adolf.


Han var den första av kungafamiljens söner som föddes på tronen.Han föddes först och var kungens första son.Året innan, efter kung Oscar II:s bortgång, upphöjdes fadern till kronprinsposten.Den före detta monarken prins Gustaf Adolf var far till prins Sigvard, prinsessan Ingrid, prins Bertil och prins Carl Johan.Prins Gustaf Adolf var också farbror till prins Carl Johan.Prins Gustaf Adolf upphöjdes dessutom till status som hertig i Västerbotten.


Han lämnade sin ungdom i norra flygeln av Stockholms slott, som hans föräldrar hade byggt och bosatt sig i innan han flyttade in hos din familj.Den här delen av slottet var där han tillbringade mest av sin fritid.Han utbildades tillsammans med syskonen Sigvard, Ingrid, Bertil och Carl Johan, samt några andra slumpmässigt utvalda klassmonitorer, i en trygg miljö på Stockholms slott.


Det var också där han kom med frukterna av sitt arbete när det gäller personlig utveckling.
Eftersom prinsessans mamma var av engelsk härkomst kallas engelska och svenska ofta som kungafamiljens “modersmål”.”Ändå är prinsessan ständigt i rörelse på svenska.
För att vara rättvis talar prinsessan flytande svenska också.Utöver det gav hon honom en entusiasm för friidrott och en ansvarskänsla gentemot samhället.


För att komma bort från sitt system planerade prins Gustaf Adolf en resa till Sofiero Slott under de trevliga månaderna.Slottet ligger på en landsbygd inte långt från Helsingborg.
Dessuade, det har han

Kungens Pappa Död

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %