0 0
Read Time:3 Minute, 41 Second

Cherrie Pojkvän /\ Cherrie, 30, har kämpat, som så många andra, för att anpassa sig till livet mitt i en pandemi. I en intervju för TV4:s Ny dag-program beskriver hon hur hon till en början kände sig uttömd för att hon inte kunde resa, ha ett jobb eller träffa sina vänner och familj. Och så kom något som gjorde henne glad.

Så då sprang jag på min exekutiva producent, Pontus Persson. Vi blev nära i inspelningsstudion, där tillgivenhet och musik dök upp, och Cherrie minns att hon kände sig “trygg” och “tillfredsställd” av företaget hon hade.Den 30-åriga Sherihan “Cherrie” Abdulle gör stora framgångar i TV4-serien Så mycket bättre. Hennes vän och producent Pontus Persson står bakom tolkningarna. Allt vi vet om honom finns listat här.

Cherrie, en r&b-legend, släppte sin singel Tabanja 2015. Texten beskriver en kärv miljö i ett Stockholmskvarter, där skotten ekar mellan höghus och unga spelar på att bli framgångsrika genom småkriminalitet. Hon sjunger till sin lillebror, “Snälla bara ge honom en chans, eller han tar ingen annanstans.” Hela världen röker tabaco. Vanlig slang för tobakscigaretter.

Fakta och bio om Cherrie Pojkvän

  • Cherries föräldrar emigrerade från Somalia och uppfostrade henne i den finska staden Lojo.
  • Hon och hennes yngre bror Kalid Abdulle, mer känd under sitt artistnamn K27, flyttade till Rinkeby, en förort till Stockholm, när de var två år gamla.
  • Dessutom är hon mamma till tvillingarna Imenella och Yasin.
  • 2013 blev Cherrie framstående som ett resultat av referenser till 24K:s musik, som fungerade som startskottet för hennes karriär.
  • Singeln “Tabanja” släpptes 2015 och blev en omedelbar hit.
  • Hon släppte sitt första album, Sherihan, i april 2016; flera av låtarna på den utspelar sig i hennes tidigare hemstad Rinkeby.
  • Albumproducenterna Leslie Tay och Amr Badr.
  • 2016 nominerades hon för “rets nykomling” på Grammisgalan, och 2017 vann hon priset för “rets hiphop/soul” och nominerades för “rets album”.
  • 2017 vann hon P3 Guld i kategorin “årets hiphop/soul”. Hon tilldelades Stockholm City Hederpris 2019.


Sherihan Hersi (eller Sherihan Abdulle, eller Shiriihan Mohamed Abdulle) föddes den 16 juni 1991 i Oslo, Norge, och använder artistnamnet Cherrie för att uppträda som svensk-somalisk R&B singer-songwriter.Nu mer än någonsin är hon det obestridda ansiktet utåt för svensk R&B. Genom att samarbeta med den engelska rapparen Stormzy och den amerikanska sångerskan Kehlani har hon återigen gjort svensk R&B relevant för den internationella musikbranschen.


Ändå har Cherries musik också ett starkt regionalt inflytande.Hennes första album, Sherihan, handlar om kvinnlig vänskap och livet på landsbygden och hennes barndom i Rinkeby.
När coronapandemoniet började kollapsade Cherrie av rädsla.Hon kände sig avskuren från världen efter att ha flyttat in i sin nya lägenhet.Cherrie planerar att träffa en producent i maj 2020 för att börja arbeta på nya låtar och kanalisera sina känslor.


Pontus Persson, en 25-årig man, var albumets producent.Mycket tid tillbringas i studion, så vi blev nära.jag känner mig återupplivad; som hon förklarar, “man älskar vänlighet, särskilt om man kan hitta den i sitt eget säkra område.”Han har aldrig släppt musik under sitt eget namn, istället, förklarar hon, har han alltid varit involverad i band och fungerat som producent.Frukterna av det nya partnerskapets arbete dök upp tidigare under året.


Första gången jag har varit exekutiv producent på ett album, och jag kunde inte vara mer stolt över hur det blev, som Pontus sa på Instagram i samband med att albumet släpptes.
Det finns en duett med titeln “Där jag borde vara” på Naag Nools utmärkta album (feat.
Pontus). Han skrev den här dikten till mig, och naturligtvis älskade jag den.


Jag brukade lyssna på den i bilen och när jag tränade eftersom det är min favoritlåt.
Cherrie säger till ELLE att det är spännande att hitta någon att dela sina intressen med.
Pontus har även producerat sina egna flickväns tolkningar i S mycket bättre, däribland Stockholm in the natt och Mamma is like sin mamma.


Förutom kända namn som Molly Sandén, Danny Saucedo, Sabina Ddumba och Darin på hans repetoar finns internationella superstjärnor som K-pop-grupperna Red Velvet.
You Better Know av Red Velvet toppade som nummer fyra på svenska Billboard Hot 100 2017. Så mycket bättre kan ses på TV4 på torsdagar klockan 20:01 och streamas på TV4 Play och C More.

Cherrie Pojkvän

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %