0 0
Read Time:4 Minute, 2 Second

Göran Skytte Sjuk /\ Den svenska journalisten, krönikören, författaren och experten Lars Göran Skytte föddes den 13 mars 1945 i Malmö, Sveriges Västra Skrävlinge församling. Han är Hkan Skyttes syskon. Examina för högskoleinträde togs 1966, och de som godkänts gick vidare till Lunds universitet i Sverige eller universitetet i Alcalá i Spanien mellan 1967 och 1971.

Skytte gick på journalisthögskolan i Göteborg mellan 1971 och 1972 och arbetade på tidningen Arbetet mellan 1972 och 1983. Den händelse som fick honom att omvärdera journalistiken som yrke var enligt honom Watergate-skandalen, som han anser vara födelsen av samtida journalistik.

Han var en del av det framåtgående momentumet på 1960-talet. På 1960-talet framförde han jazz tillsammans med personer som Hans Carling; på 1970-talet hade han gått över till folkmusik och medverkat till ett flertal album med musik från Skne. Han var också en del av banden Birfilarna (senare reformerade som Filarfolket) och Kabaréorkestern (bildade av Mikael Wiehe efter upplösningen av Hoola Bandoola Band). Han var barndomsvänner med Wiehe, en vänskap som fortsätter än i dag, och han har uppträtt på flera av Wiehes album, spelat dragspel, trumpet och flöjt. Skytte har också samarbetat på flera album med tidigare medlem i det svenska folkbandet Filarfolket, Dan Gisen Malmquist.

Skytte arbetade till en början med att undersöka journalistik relaterad till skattesmittning och relaterade ämnen. Enligt honom var hans primära journalistiska mål under denna tidsperiod att “avslöja makten.”

Fakta och bio om Göran Skytte Sjuk

  • Efter att ha väntat på vad som kändes som en evighet bjöd sig äntligen i januari 1990 möjligheten att vara programledare för Görans helt fristående program i SVT.
  • Han bestämde sig för att döpa barnet till Skytte.
  • Ett stort intresse väcktes av presentationen.
  • Men det väckte också en hel del kritik från media, vilket Goran hävdar berodde på det bisarra beteende han visat ända sedan han kom ut ur gömman.
  • Många som tittade på tv på 1980- och 1990-talen känner kanske igen Göran Skytte.
  • 1986 började Göran leda tv-programmet Rekordmagazinet tillsammans med Jan Guillou och Annika Hagström.
  • Tyvärr kunde inte programledarna hålla ihop det och det hela slutade när koden delades upp mellan två olika redaktioner.


Efter ett antal år – närmare bestämt i januari 1990 – fick Göran ett eget program i SVT som han döpte till Skytte.Programmet fick mycket uppmärksamhet och mycket kritik i media, vilket Göran säger sig ha tagit väldigt personligt eftersom han redan innan han gjorde bytet kände sig väldigt låg.Det genomsnittliga tittartalet på hans TV-program var 1,3 miljoner män.


Tanken med Skyttes programmering var att skapa djupgående profilshower om enstaka individer.Skytte brukade stå för mycket alkohol under den första säsongen, men den traditionen har sedan dess övergetts.I programmet bjöds på intervjuer med flera kända svenskar, däribland Björn Borg och Lill-Babs.1997 tog programmet Skytte sitt slut.Göran har jobbat som författare och journalist sedan dess, så han har inte haft så mycket stillestånd.


2012 hade han planerat att arbeta på en av sina böcker, men när foten svällde upp insåg han att han inte kunde skriva.Goran återvände till sitt sovrum vid den tiden och insåg att han var gammal, ensam och hade ett fint hår.När jag la mig ner gled ett par fötter under mig.
Tre separata slag blev så småningom ödesdigra för Göran.Han har skrivit ett lovordande inlägg om ämnet som publicerades i Svenska Dagbladet.


Efter avslutad utbildning övergick Göran Skytte till rollerna som entreprenör, journalist, expert och författare.Han arbetade som krönikör för Svenska Dagbladet från år 2000 till 2013.Han arbetade som kritiker för den svenska tidningen Dagen från januari 2011 till maj 2018. Sedan han blev helt döpt kristen har han visat sig vara en kunnig deltagare i en mängd olika sammankomster, inklusive den europeiska konferensen om det levande ordet och sakramentala gudstjänster. i svenska kyrkan och på andra håll.


2006 skrev han tillsammans med predikant Bo Brander en bok med titeln “Ett år med Jesus”.
Skytte är enligt egen uppgift protestant och aktiv medlem i Bjärka-Säby, ett trossamfund inom pingströrelsen.Göran beskrev sitt nuvarande arbete och sin optimistiska syn på framtiden i en intervju med Inblick tidigare i år.Ja, jag förstår inte hur jag klarar något själv.Jag bestämde mig för att satsa på musik och slutade så småningom i ett band med människor som Mikael Wiehe.


På 1970- och 1980-talen blev vi ganska välkända.Jag arbetade som journalist, författare, TV-värd och dokumentärfilmare – för att inte tala om i Afrika.Det var inget utöver det vanliga att jag jobbade 18 till 20 timmar om dagen.Det var helt absurt.Jag blev extremt självsäker och självsäker, men jag fick varken omedelbara eller framtida uttryck för tacksamhet eller uppskattning.Det hände något, säger han på hemsidan.

Göran Skytte Sjuk
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %