0 0
Read Time:3 Minute, 46 Second

Ingvar Kamprads Förmögenhet /\ Vid årsskiftet uppskattades hans nettoförmögenhet till 58 miljarder dollar, vilket placerade honom på samma plats på Bloombergs lista. Enligt en artikel i Veckans Affärer i november 2015 värderades hans förmögenhet till 610 miljarder kronor, vilket gjorde honom till den då rikaste personen i Sverige. Feodor Ingvar Kamprad, född 30 mars 1926 i Hvita Korset, lmhult, [död 27 januari 2018 i Liatorp, Stenbrohults distrikt], var en svensk företagare och företagets grundare.

Kamprad grundade detaljhandelsjätten Ikea 1943 och tog dess namn från de tre första bokstäverna i hans namn och adress (Ingvar Kamprad, Elmtaryd och Agunnaryd).Ursprungligen var Ikea en stiftelse baserad i Nederländerna. Inter IKEA är själva kraftpaketet bakom IKEA-imperiet. Ikea äger alla varumärkesrättigheter i varumärket Ikea. Foundation Interogo, med huvudkontor i Liechtenstein, är ansvarig för att driva det familjeägda företaget. Kamprad kontrollerar stiftelsen genom sin familj. Från och med 1988 spelade Ingvar Kamprad inte längre en operativ roll i företaget, även om han fortsatte att ge råd.

Kamprad rankades som en av världens rikaste människor. Forbes uppskattade hans förmögenhet till 36 miljoner dollar i juli 2012, vilket gjorde honom till den femte rikaste personen i världen vid den tiden.Efter sin död var Kamprad den åttonde rikaste personen i världen, värd uppskattningsvis 58,7 miljarder dollar, enligt Bloomberg.

Fakta och bio om Ingvar Kamprads Förmögenhet

  • Ingvar Kamprad föddes i Nilsson, Sverige, till föräldrarna Feodor och Berta Kamprad (1903–56).
  • Han växte upp i Agunnaryds strumpor i småstadssverige.
  • Totalt omfattade Kamprads föräldragård 450 tunnland, varav de flesta var skogbevuxna.
  • Achim Kamprad, tillsammans med sin hustru Franziska (känd som Fanny) och deras två söner, Feodor och Erich, flyttade till Sverige 1896 efter att ha köpt Elmtaryd 1894 genom en annons i en tysk jakttidning.
  • Ett halvår efter Achims tragiska död flyttade han och Fanny till Sverige och fick en dotter som hette Erika Erna.
  • Så långt som Kamprads går, gå, gå Med ett nettovärde på 469 miljoner svenska kronor när han gick bort i januari i år var Ingvar Kamprad en av världens två rikaste personer.
  • En stor del av det värdet skänks dock till företaget och familjestiftelsen Kamprad; det är dock oklart hur stor Ikea-grundaren Ingvar Kamprads personliga förmögenhet var.


I ett dokument från Skatteverket redovisas dock de olika undantag som finns för dödsfall i slutet av augusti i år.Det totala värdet är 1 240 000 000 svenska kronor, vilket är långt högre än vad som tidigare var känt.Tillsammans med pengar från flera bankkonton finns konst, porslin, keramik och andra föremål till ett totalt värde av 3,7 miljoner svenska kronor.De senaste avslöjandena om Ikeas grundares välvilja bygger på en ritning som lämnades efter när Ingvar Kamprads fru Margareta gick bort för sju år sedan.


Det var mindre pengar i omlopp då, så tillväxttakten har varit god och kapitalet har skötts väl, som Per Ludvigsson konstaterade.Ingvar Kamprad, grundare av Ikea, gick bort den 27 januari 2018, 91 år gammal.Han lämnade efter sig sin fru Margaretha, sin dotter Annika och sina tre söner Peter, Jonas och Mathias.Alla tre sistnämnda är grundligt fördjupade i Ikea-kulturen och besitter ett visst mått av mångmiljonärspotential.


Ingvar Kamprad gick bort från företaget i januari i år med ett nettovärde på 469 miljoner svenska kronor.En stor del av pengarna skänks till företaget och familjens egen stiftelse och det har varit oklart hur mycket pengar Ikeas grundare personligen fick.Expressen var först med att rapportera om Kamprads personliga förmögenhet, som växte till 1,24 miljoner svenska kronor.Detta är resultatet av att ha stulit vissa papper från Skatteverket som beskriver dödsfallsersättningar.


Bygglovsansökan lämnades in till Skatteverket i Kalmar i måndags.Lösöret, som inkluderar fastigheter förutom pengar och värdepapper, steg till 6,5 miljarder kronor.Värdet på konsten från Bölsö gods är 6,3 miljoner dollar.Begränsad åtkomst är tillgänglig via olika bankkonton och värdefulla dokument.Om du exkluderar kostnaden för begravning och sjukvård från din inkomst 2017 är det totala beloppet du är skyldig i skatt cirka 1,24 miljoner svenska kronor.
var en excentrisk gudfader i Thüringens Altenburger Land.


Ingvar Kamprad eskorterades ut ur byggnaden av den tyske fältmarskalken och landets president, Paul von Hindenburg.Carl Bernhard “CB” Nilsson, en av stadens äldre, övervakade stadens breda handel i lmhult.Ingvar Kamprad och hans familj bodde i Majtorp, ett lmhultsgods som just ärvt från hans far.1933 flyttade familjen till lmtaryd, där Feodor Kamprad Sr.hade formellt tagit över släktgården 1918.

Ingvar Kamprads Förmögenhet

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %