0 0
Read Time:3 Minute, 57 Second

Jonas Hassen Khemiri Barn /\ Jonas Hassen Per Younes Khemiri är en svensk författare och dramatiker. Han föddes den 27 december 1978 i Stockholm. Det finns ingenting på internet om hans barn. Khemiri har skrivit fyra romaner, sex pjäser, en samling noveller och andra verk. Han skrev sin första bok, Ett oga rott, 2003. Den såldes i mer än 200 000 exemplar i pocket och var 2004 års bästsäljande bok. Sveriges Radios Novelpris 2006 gavs till den andra boken “Montecore: A Unique Tiger”.

I mars 2013 skrev Khemiri ett öppet brev som heter “Basta Beatrice Ask” i Dagens Nyheter. I den pratade han om hur svensk polis använder sig av rasprofilering. Det var en av de svenska texter som delades mest på internet i Sverige. Han vann Augustpriset 2015 för sin bok Allt jag inte minns. Khemiri är den första svenska författaren som har en novell i New Yorker, en amerikansk tidskrift.

Några vanliga fakta om Jonas Hassen Khemiri Barn

  • Jonas Hassen Khemiri gick på Södra Latin i Stockholm.
  • Efter att ha arbetat i en klädbutik i New York avslutade han sin första roman, som han skickade in till förlagen.
  • Romanen fick titeln Ett öga rött och är skriven på en konstruerad svenska som används för att problematisera språk och makt.
  • Han fick Borås Tidnings debutantpris för romanen 2004.
  • Romanen filmades 2007 i regi av Daniel Wallentin.

Min kropp är där den ska vara, men mitt sinne är någon annanstans. Jonas Hassen Khemiri är en svensk författare och dramatiker. Hans nya bok, Pappaklausulen (2018), handlar om att vara förälder och att vara fri. Han har funderat mycket på hur att ha barn kan få dig att känna dig både glad och ledsen. Du kan inte komma överens med dem, men du kan inte heller klara dig utan dem.

Ibland vill jag bara avsluta den här sidan i boken innan jag går och gör vad jag än behöver göra, som att fylla nappflaskan. Jag kanske är i samma rum som mina barn, men jag är inte säker på om jag alltid är där i tankarna.

Jonas Hassen Khemiris pjäs “Vi är hundra” går just nu på Svenska Teatern. Han skrev pjäsen under en tid i sitt liv då folk inte gillade det han skrev för första gången.

Att ha en liten version av dig själv som är viktigare och ömtåligare än du är gör dig så mycket skörare. När ditt barn är sjukt gör ingenting dig så ledsen och orolig som något annat. Jag gick precis på vårt yngsta barns 4-årskontroll, och det är fantastiskt att se hur stora och små de är samtidigt. Det är väldigt underligt.

Men Jonas Hassen Khemiri har inte alltid varit modig. I junis “Sommar i P1” pratade han om att han inte alltid hade mod. Under showen får lyssnaren följa honom i fem år då han styrdes av rädsla. Han ryggade tillbaka för orden, kärleken. Liv.

– Generellt sett har jag känt att jag hellre säger nej än ja. Men i berättelser jag har skrivit har jag sagt ja för att jag har räddat liv. Jag hade aldrig blivit författare om min mamma inte hade tvingat mig att tacka ja mer än en gång.

Han ville säga det för att vissa tror att kreativa människor kommer på idéer när de är ensamma. Att de inte behöver platserna de bor i. Han säger att det bara blir bra om vi lyssnar på oss själva.

När jag har varit modig har folk alltid sagt till mig: “Här, ta 40 % av mitt mod, så kanske du är modig nog att mejla den här personen.” Eller: Skicka det här skriptet till mig. Eller: Gå inte i skolan längre.

Det är en scen som har vissa saker gemensamt med “The Father’s Clause”, Khemiris nya bok. En klausul är något tillagt. Det finns ett kontrakt och en klausul anses vara nödvändig. I det här fallet handlar tillägget om hur barnen tar hand om pappan när han kommer på besök. Det är en berättelse om en familj där ingen har ett namn eftersom, som Khemiri säger, alla är sammankopplade. Istället kallas de saker som “En far som är en son” och andra liknande saker.

I en familj spelar man många roller samtidigt, och “Faderparagrafen” gör det inte alltid tydligt vem du är mest och vad som ger dig mest kraft.

Pappan, som också är farfar, åker till Sverige för att träffa sin familj. Men sonen, som är en ganska nybliven pappa, har bestämt sig för att avsluta faderskapsklausulen. Han vill inte längre hysa pappan eller ta hand om hans pengar. Sonen är väldigt ledsen eftersom hans pappa sällan var där när han växte upp.

Jonas Hassen Khemiri Barn

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %