0 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

Mia Edwall Insulander Familj /\ Mia Elisabeth Edwall Insulander är en svensk jurist och generalsekreterare för Advokatsamfundet. Hon föddes den 2 september 1973 och vi vet inte så mycket om hennes familj. Edwall Insulander har varit advokat sedan 2007. Han började arbeta på en advokatbyrå 2001. Hon har varit delägare på advokatfirman Insulander Lindh, som är inriktad på familjerätt.

Hon har suttit i Advokatsamfundets huvudstyrelse och har pratat om familjerätt i TV4-programmet Nyhetsmorgon. Anne Rambergs tjänst som generalsekreterare i Advokatsamfundet togs över av Edwall Insulander den 2 september 2019.

Några viktiga punkter om Mia Edwall Insulander Familj

  • Hon har tagit över rodret i Advokatsamfundet och är en tydlig röst i debatter kring straff, gängkriminalitet och brott mot barn.
  • Möt Mia Edwall Insulander, den sjungande advokaten.
  • Det är en solig dag i Stockholm när Mia Edwall Insulander, 47, generalsekreterare i Advokatsamfundet, tar emot på sitt rymliga kontor i Diplomatstaden på Östermalm.

Vi sitter vid ett stort, runt bord i trä där kaffe och nyttiga kokosbollar står fram. Mia berättar att så fort hon tog över kontoret var det första hon gjorde att sätta i en högtalare så att hon kunde lyssna på musik.

Mia lyssnar inte bara på soul och jazz. Själv älskar hon att sjunga. Hon sjöng i soul- och funkband när hon var ung, och sedan gick hon med i ett advokatband. Men nu när hon är generalsekreterare är hon lite mer försiktig med det, “för det kan inte se för fånigt ut”.

Drömmen var definitivt inte att bli advokat som sin mamma, den välkända advokaten Lotta Insulander-Lindh.

Nej. Jag var säker på att jag antingen skulle sjunga eller agera. Jag brinner för att sjunga.

Insulander Lindh Advokatbyrå drivs i Lotta Insulander Lindhs anda av tre delägare: Alexandra Lyckman, Anna Hellron Wikström och Joakim Lyckman. De får hjälp av ett antal duktiga och kompetenta medarbetare.

Insulander Lindh Advokatbyr är den första advokatbyrån som erbjuder medling för familjerättsliga tvister. De företräder och ger även råd till klienter inom alla områden inom familjerätten.

Tillsammans är personerna som arbetar på byrån mycket kunniga om familjerätt, straffrätt, medling och internationell privaträtt.

Som byråns grundare och senior rådgivare arbetar Lotta Insulander-Lindh med dem hela tiden. Lotta Insulander-Lindh jobbar numera på ett privat företag under eget namn och tar sig an speciella projekt när hon tillfrågas.

På Liberalernas hemsida kan man läsa att Advokatsamfundet ska träffa justitieutskottet eftersom två tidigare advokater har åtalats för en rad grova brott. Johan Pehrson tycker att Advokatsamfundet inte ”håller rent i leden”.

En nyhetsartikel med rubriken “Nämnden kommer att kalla in Advokatsamfundet” berättade också historien. Johan Pehrson vill bland annat att vi berättar vad vi har gjort för att hålla koll på advokater och tycker att det vore rättvist med hårdare straff.

Advokatsamfundet påpekade att det redan finns ett fåtal undantag från huvudregeln för preskription av brott och att det bara någonsin har gjorts för de allvarligaste brotten att bli av med preskription.

Advokatsamfundet påpekade i sitt yttrande att preskriptionstiden har förlängts tidigare när grova brott begåtts mot barn. Detta gjordes genom en undantagsbestämmelse som innebär att preskription börjar gälla först när målsäganden fyller 18 år. Enligt advokatsamfundet gav regeringens promemoria inte tillräckligt starka skäl för att förlänga preskriptionstiden för brott mot barn utöver att preskriptionstiden redan var förlängd.

Mia Edwall Insulander Familj

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %