0 0
Read Time:5 Minute, 21 Second

Sylvester Stallone Längd /\ Sylvester Enzio Stallone är en skådespelare, manusförfattare och regissör från USA. Vid 5 fot 8 tum är Sylvester Enzio Stallone inte så lång som du kanske tror. Efter att ha kämpat i några år som skådespelare när han först flyttade till New York City 1969 och sedan till Hollywood 1974, fick han sin första kritikerros för sin roll som Stanley Rosiello i The Lords of Flatbush.

Efter det fick Stallone sakta arbete som statist eller bikaraktär i storbudgetfilmer tills han fick sin största kritiska och kommersiella framgång som skådespelare och manusförfattare, med början 1976 med sin roll som boxaren Rocky Balboa i den framgångsrika filmens första film. Rocky serie, som han även skrev manus till. I filmerna visas Rocky som en underdog-boxare som kämpar mot många tuffa motståndare och vinner världsmästerskapet i tungvikt två gånger.

Några viktiga punkter om Sylvester Stallone Längd

  • Michael Sylvester Gardenzio Stallone föddes i Hell’s Kitchen-kvarteret på Manhattan, New York City den 6 juli 1946, [9] som äldste son till Francesco “Frank” Stallone Sr.,
  • Hans italienska far föddes i Gioia del Colle, Italien och flyttade till USA på 1930-talet, medan hans amerikanska mor är av fransk (från Bretagne) och Ashkenazi-judisk härkomst.
  • Hans yngre bror är skådespelaren och musikern Frank Stallone.
  • Komplikationer under förlossningen tvingade hans mors förlossningsläkare att använda två par pincett under hans födelse; missbruk av dessa pincett skar av misstag en nerv och orsakade förlamning i delar av Stallones ansikte.
  • Som ett resultat blev han mobbad som barn och så klarade han av bodybuilding och skådespeleri.

I filmen “Rocky” spelar Sylvester Stallone Rocky Balboa, en boxare som inte har något namn. Men skådespelaren spelade inte bara huvudpersonen i remsan, han skrev också manuset till filmen, som blev en världsomspännande hit. Stallone gav sitt manus till flera andra författare, men han bad alltid att han skulle vara huvudpersonen i filmen.

“Rocky” var en stor hit, och den gjorde bra ifrån sig i biljettkassan 1976. Den fick tio Oscars och vann bland annat bästa film, bästa regi och bästa redigering. Och detta hände trots att filmen bara kostade 1,1 miljoner dollar att göra. Efter att Sylvester Stallones roll som Rocky Balboa gjorde honom känd kom andra “Rocky”-delar, men de fokuserade mer på action än på anspråk.

Filmen “Rambo”, som baserades på den bästsäljande boken “First Blood” av David Morrell, är den andra stora succén som Stallone kan lista på sitt CV. Handlingen i filmen är mycket kritisk till Vietnamkriget, och fler filmer i actionserien gjordes efter den här.

Senare arbetade Sylvester Stallone med stora namn i Hollywood som John Travolta på uppföljaren till Saturday Night Fever. Han spelade också i filmer som “Stopp! Eller min mamma kommer att skjuta!” och “Cliffhanger”. Stallone, å andra sidan, hade bara riktiga framgångar som actionskådespelare. Den 1,72 m långa skådespelarens sista stora roll var i actionfilmen “The Expendables” från 2010, som även spelade Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger.

The Party at Kitty and Stud’s var en mjukpornografifilm där Stallone hade sin första huvudroll (1970). Han fick 200 dollar för sina två dagars arbete. Stallone sa senare att han gjorde filmen av desperation eftersom han precis hade blivit utslängd från sin lägenhet och var hemlös i några dagar. Han har också sagt att han sov i tre veckor i New York Citys Port Authority Bus Terminal innan han såg en annons för filmen. “Det var antingen att göra den filmen eller råna någon, för jag var vid slutet av mitt rep”,

sa skådespelaren. Efter några år döptes filmen om till Italian Stallion för att dra nytta av Stallones nyfunna berömmelse. Det nya namnet kom från hans smeknamn sedan Rocky. Stallone spelade också huvudrollen i den häftiga off-Broadway-pjäsen Score, som gick på Martinique Theatre från 28 oktober till 15 november 1971, och senare förvandlades till Radley Metzger-filmen Score 1974.

Efter att Stallone flyttade till New York City delade han och hans flickvän, Sasha Czack, en lägenhet. Czack arbetade som servitris för att betala hyran, och hon ville bli skådespelerska. Stallone arbetade som städare på ett zoo och som vaktmästare på en biograf vid denna tid. Han fick sparken från det senare jobbet för att ha sålt biljetter vid sidan av. Han blev bättre på att skriva genom att gå till biblioteket, där han blev intresserad av Edgar Allan Poes verk.

1972 var Stallone på väg att ge upp att vara skådespelare. Han försökte och misslyckades med att få jobb som statist i Gudfadern, som han senare kallade en lågpunkt.

Istället fick han en liten roll i Barbra Streisands What’s Up, Doc?, som också var en stor hit. I båda sina roller märks Stallone knappt.

En vän bjöd in Stallone att agera i en pjäs, och medan han var där såg en agent honom och tyckte att han skulle passa bra för rollen som Stanley, en huvudkaraktär i The Lords of Flatbush, som hade en stopp-och- gå schema från 1972 till 1974 på grund av budgetproblem. Runt mitten av 1973 fick Stallone sin första riktiga huvudroll i den oberoende filmen No Place to Hide. Han spelade en man som var en del av en New York-baserad urban terroristgrupp,

och han blev kär i en smyckesförsäljare. Efter några år ändrades filmen och döptes om till Rebel. I den här nya versionen var Stallone stjärnan. I stil med Woody Allens What’s Up, Tiger Lily?, redigerades den här filmen om 1990 med bilder från originalfilmen och nya filmer som matchade. Den ombildades sedan till en parodi på sig själv som heter A Man Called… Rainbo.

Stallones första roller i filmer var små. Han gjorde korta, okrediterade framträdanden i MASH (1970) som en soldat som sitter vid ett bord, Pigeons (1970) som festgäst, Woody Allens Bananas (1971) som tunnelbanebuse, den psykologiska thrillern Klute (1971) som extra dans. i en klubb, och Jack Lemmon-filmen The Prisoner of Second Avenue (1975) som ung.

I den andra filmen tror Jack Lemmons karaktär att Sylvester Stallones karaktär är en ficktjuv och jagar, tacklar och rånar honom. 1974 spelade han huvudrollen i The Lords of Flatbush. 1975 var han med i Farewell, My Lovely, Capone och Death Race 2000 som biroll. Han var med i avsnitten av TV-programmen Police Story och Kojak som gäststjärna. Han kan också vara i Mandingo. Folk säger att hans scen klipptes ut.

Sylvester Stallone Längd

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %