0 0
Read Time:3 Minute, 21 Second

Ebbot Lundberg Ung /\ Göteborgsbaserade artisten, kompositören och musikproducenten Torbjörn “Ebbot” Lundberg. Sångare för bandet han grundade tillsammans med Björn Olsson och Ian Person, The Soundtrack of Our Lives, från 1995 till 2012. Från 1986 till 1993 var Lundberg medlem i rockbandet Union Carbide Productions. Många band, inklusive The Loons, Nymphet Noodlers, Nicolai Dunger, Onkel Knkel och Zoobox, har producerats av honom. Jane Birkin, Turbonegro, Nina Persson.

The Cardigans, The Teddybears, Trummor & Orgel, och Olle Ljungström är bara några av de artister han har arbetat med eller dykt upp tillsammans med. Han har varit med i ett antal talkshower sent på kvällen, inklusive de som arrangerats av David Letterman, Conan O’Brien, Jools Holland och Jay Leno.

There’s Only One of Us Here var hans debutsoloalbum, släppt 2012. Ursprungligen komponerad 2011 för konstprojektet (In)Visible Dialogues som kurerats av Per Hüttner och Elias Arnér, denna 43 minuter långa, nonstop opus har sedan dess framförts på många arenor över hela världen.

Fakta och bio om Ebbot Lundberg Ung

  • Torbjörn “Ebbot” Lundberg föddes den 26 februari 1966 i Göteborg, Sverige.
  • Han grundade bandet The Soundtrack of Our Lives 1995 tillsammans med Björn Olsson och Ian Person, och han sjöng för dem fram till 2012. Lundberg var en nyckelmedlem i rockbandet Union Carbide Productions från 1986 till 1993.
  • The Loons, Nymphet Noodlers, Nicolai Dunger, Onkel Knkel och Zoobox är bara några av de band han har producerat.
  • Jane Birkin, Nina Persson, Turbonegro, Teddybears, Trummor & Orgel och Olle Ljungström är bara några av de artister han har samarbetat med som artist.
  • Han har gästat på shower inklusive de som värdats av David Letterman, Conan O’Brien, Jools Holland och Jay Leno, för att nämna några.
  • 2012 släpptes hans debutsoloalbum, There’s Only One of Us Here.
  • Den ursprungliga kompositionen av detta 43 minuter långa verk gjordes 2011 för konstprojektet (In)Visible Dialogues av Per Hüttner och Elias Arnér.
  • Han föddes den 26 februari 1966 i Västers, Sverige, till den svenska författaren, musikern och konstnären Torbjörn “Ebbot” Lundbergs familj.


Lundberg var medlem i det internationellt hyllade bandet The Soundtrack of Our Lives.
Sure Trkings Trio var ett av de första punkbanden i Sverige och Norge med en kvinnlig sångare när det bildades 1981 tack vare insatser från musikerna Patrik Caganis, Sondre Kvevik och Evert Taube.Innan han började på Union Carbide Productions 1993, var han grundare och sångare för det svenska rockbandet tillsammans med Henrik Rylander, Björn Olsson och Patrik Caganis.


Från 1994 till 2012 var han medlem i Soundtrack of Our Lives.2013 gick medlemmar i “The New Alchemy” (Numer on trummit, Per Svensson, Henrik Venant, Matti Gustafsson, och Clay Ketter på gitarrer) samman för att bilda bandet.Det är bara en av oss här, Ebbot Lundbergs debut som soloartist, släpptes den 13 juni 2012.Det finns totalt 43 minuter musik på detta album, som ursprungligen komponerades 2011 för konstprojektet (In)Visible Dialogues av artisterna Per Hüttner och Elias Arnér och spelas i en standardtonal höjd på 432 hertz (Hz).


“Homo Erectus EP” är en samling av tre tidigare släppta låtar.Bland bidragsgivarna finns Amanda Jenssen Orup.Salo, Ola Hggkvist, Carola Tack, Angel and Family (Kajsa Grytt).Den svenska musikkritikern Per Sinding-Larsen hävdar att Iggy Pop hjälpte till att skapa vad som skulle bli känt som punk decennier senare.Så mycket bättre säsong 5 var den femte säsongen av Så mycket bättre.Nästa säsong hade premiär på TV4 den 18 oktober 2014, precis som den förra.


Den andra säsongen av Só mycket bättre var programmets bästa hittills.Säsongen hade premiär på TV4 den 29 oktober 2011 och ytterligare avsnitt släpptes enligt samma schema som föregående säsong.Förre Union Carbide-frontmannen Ebbot Lundberg, som själv inspirerats av Iggy Pops band The Stooges, har berättat att den amerikanska rockstjärnan har lockat en stor fanskara med sin image och fungerat som inspiration för många.
1 vittne är Eva Dahlgren E-Type Laleh Tomas Ledin The Timbuktu och Lena Philipsson och Mikael Wiehe.

Ebbot Lundberg Ung

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %