0 0
Read Time:3 Minute, 36 Second

När Blev Marie Fredriksson Sjuk /\ Hon diagnostiserades med en hjärntumör i september 2002, och på sitt album The Change från 2004 sjunger hon om sina känslor under sin sjukdom. Hon förklarades frisk efter fem år men gick bort 2019 av följderna av sin sjukdom. Marie Fredriksson, som hette Gun-Marie Bolyos och föddes i ssjö församling i Skne den 30 maj 1958 och gick bort den 9 december 2019, var en svensk textförfattare och poet. Hon grundade musikaliska duon Roxette tillsammans med Per Gessle, som fortsatte med att sälja uppskattningsvis 75 miljoner album över hela världen.

Fredriksson var det femte och sista barnet till fabriksarbetaren Inez (Hoffert) och bryggaren Gösta (ca 1914–1981) Fredriksson. En del av sin barndom tillbringade hon i stra Ljungby innan hon flyttade till Halmstad. Familjens äldsta dotter, Anna-Lisa, omkom i en bilolycka när hon var bara 20 år gammal. Efter att ha avslutat gymnasiet tidigt gick Fredriksson 1975-1977 musikprogrammet på Fridhems folkhögskola i Svalöv.

Fakta och bio om När Blev Marie Fredriksson Sjuk

  • Hon slog igenom som soloartist i början av 1980-talet och framförde en blandning av visuell pop och rock.
  • En av hennes första stora hits var “Annu Dooftar Kärlek” från hennes debutalbum, Het vind (1984).
  • Lasse Lindbom etablerade sig snabbt som en betydande person inom musikproduktion, låtskrivande och sångframförande.
  • Men allt eftersom åren gick tog Marie Fredriksson ett större ansvar för sin produktion, inklusive men inte begränsat till att skriva, spela in och mixa hennes låtar.
  • På 1980-talet präglades hennes låtskrivande av starka naturlyriska anspelningar på kärlek, men på 1990-talet utvecklade hon en mer “andlig” dimension, vilket framgår av framgången med hennes album Tro från 1996, som debuterade som nummer ett på både det svenska albumet listor och Billboard 200.
  • På 1990-talet började de rena rockiga dragen i musiken att ge något, vilket var en välsignelse för balladeer.


Hennes vokala stilar inom pop, ska och rock gör henne distinkt.Efter några års förberedelser släppte Fredriksson sitt debutsoloalbum, Nu!,den 27 november 2013.Albumet skrevs på svenska av henne och kompositören Mikael Bolyos; den producerades av Bolyos och Christoffer Lundquist.För att hedra sin 60-årsdag 2018 släppte hon jazzsingeln “Sing Me a Song.”Marie Fredriksson, 61 år, har gått bort.


Marie Fredriksson avled tidigt på morgonen den 9 december av komplikationer av en tidigare sjukdom.Marie Fredriksson återvände till Sverige 2016 på grund av hälsoproblem.
Sedan bestämde hon sig för att spendera mer tid med sin mamma och sina barn.Enligt pressmeddelandet “räddade” polisen henne från ytterligare sceninramning och hon återvände hem för att vara med sin familj.Marie Fredriksson överger sin man sedan 62 år, Mikael Bolyos, och deras två barn, Josefin, 26, och Oscar, 23.


I pressmeddelandet ber Marie Fredrikssons familj om integritet och respekt för sin förlust och säger att begravningen och gravsättningen skulle hållas privat med endast närmaste familjemedlemmar närvarande.Det är med stor sorg vi måste informera er om bortgången av en av våra största och mest älskade artister.Marie Dimberg, presskontakt och chef för Roxette och Gyllene times, skrev i ett pressmeddelande att Marie Fredriksson “avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom.


“Marie Fredriksson var medlem i det internationellt hyllade bandet Roxette tillsammans med Per Gessle.Ett av Sveriges mest internationellt framgångsrika band genom historien, Roxette bildades 1986. 2002 blev Marie Fredriksson sjuk efter att ha diagnostiserats med en hjärntumör.Det var inte förrän 2009 som hon började uppträda igen med Roxette och åkte på turné över hela världen.Efter att ha återhämtat sig från en sjukdom lämnade Marie Fredriksson oss på morgonen den 9 december. På grund av hälsoproblem gick Marie Fredriksson i pension 2016.


Och så gick hon hem för att vara med sin man och sina barn.Marie Fredrikssons man och Roxette-kollegan Per Gessle sörjer hennes avgång och uttrycker tacksamhet för allt hon åstadkommit.Jag skickar mina bästa önskningar om lycka och god hälsa till dig och dina nära och kära.På gott och ont förändras allt nu när Per Gessle är med som medförfattare.Hennes man, Mikael Bolyos, har stått vid hennes sida de senaste 62 åren och tillsammans har de fostrat sina två barn, Josefin, 26, och Oscar, 23.

När Blev Marie Fredriksson Sjuk

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %