Sat. Sep 24th, 2022

Ewa Roos Familj /\ Sevenheim föddes som Ewa Maria Roos den 12 juni 1949 i Borås, Sverige, och är sångerska och ska-spelare. Tonåringen Ewa Roos upptäcktes av körledaren Bosse Lidén när hon stal en talangjakt för radioserien Landet round. Hon fick en tjänst som sångare i Bosse Lidéns band, men hon var så ung att hon behövde tillstånd av barchefen för att sjunga på natten.

Hennes första inspelning var en EP med andra artister som Polly när hon bara var 13 år gammal. 1963 vann hon en stor talangjakt i Bildjournalen och representerade Sverige på en barnsångstävling i Riccione, Italien. “Ewa sjöng” Med alla ord och alla verser som Owe Thörnqvist hade skrivit till henne Innan Roos slog in på de svenska topplistorna 1968 med singeln

“Tre sm ord och jag förlter” hade Roos redan spelat in och släppt en handfull album. Under samma år mötte hon sin slutliga bortgång i händerna på den glada slagdängan Vilken härlig dag, som rankades på första plats på de svenska listorna tre månader i rad. Kvällstoppen var till försäljning i 10 veckor mellan 1968-07-02 och 1968-09-03.

Tre är den bästa finishen. Sedan kom hits som “Amor’s Pilar”, som också var en svensk topp 40-smasch (den tillbringade sex veckor på Kvällstoppen mellan “25 februari 1969 och “1 april 1969). ; Ding Ding Jag hör Brollopsklockors; Sjung Borta Ångest.

Fakta och bio om Ewa Roos Familj

  • Melodifestivalen 2021 har Ewa Maria Roos Sevenheim, 71, Eva Rydberg, 77, och bidraget av Rena rama ding dong.
  • Ewa och Kenneth Sevenheim, båda 77, har bott tillsammans i många år och bor för närvarande på ön Ljusterö.
  • Ewa är stolt pappa till två barn, Lotta och Daniel.
  • Ewa har blivit mamma och mormor till totalt fyra barn det senaste året.
  • Han bor i ett hem i kersberga hos sin farbror Andreas Berglind, arvinge till sin mamma Ewas gods i Ljusterö.
  • Det är andra gången Lotta hänger på röda mattan med sin mamma och första gången hon ställer upp på foto.


2005 vann “Skönheten” och “Odjuret” Oscar för “Bästa utländska film”, medan “Lotta” fick priset “Ewas Plus”.Än i dag har Daniel Sevenheim, den yngre av de två syskonerna, inte kunnat ta sig över till sin mammas sida av röda mattan.Den 23 mars 1976 föddes han, och han arbetar för närvarande i byggbranschen.Ewas mamma gjorde ett Instagram-inlägg för att hedra sin dotters 44-årsdag.


Över fyra decennier har gått sedan upptäckten av denna fina rullande pojke.Ewa hälsade sitt barn, som satt på flera färgglada pallar, med ett hjärtligt “Stort Grattis från mamma och pappa”, innan hon lämnade rummet.Ewa Roos Sevenheim, som föddes i Bors den 12 juni 1949, är sångerska och skateboardåkare.Roos karriär började när hon var bara tre år när hon ingick i en talangsökning i radioprogrammet Landet round.


Hon var så ung att hon var tvungen att tigga friherrinnan om lov att sjunga kvällar och helger med Bosse Lidéns orkester.Samma år släppte hon sitt första studioalbum, helt enkelt med titeln Polly.Sångtävling I Riccone, Italien, representerade hon Sverige efter att ha vunnit en talangtävling anordnad av Bildjournalen.Hon introducerade Owe Thörnqvists sång “I valet och kvalet”, som hon sedan sjöng.


1968 nådde hennes låt “Tre sm ord och jag folter” etta på de svenska topplistorna; året därpå blev hennes låt “Vilken härlig dag” en jättehit.Låtar som “Amors pilar”, “Ole Okay”, “Ding dang I hör bröllopsklockor” och “Sjung bort bekymren” följde.Hon var den allra första gästen i den allra första sändningen av Allsng p Skansen 1979.


Hon har synts på scen med Hagge Geigert i en revyshow på Lisebergsteatern i Göteborg, och hon har även synts i Annie Get Your Gun på Chinateatern, i rollen som Dolly Tate.
Ewa har sedan en tid tillbaka ett engagerat förhållande med Kenneth Sevenheim, 77, och de två bor för närvarande i Ljusterö tillsammans som man och hustru.Ewa har två barn, Lotta och Daniel.


De senaste åren har Ewa även blivit mamma och bonde till fyra små barn.Lotta, eller närmare bestämt Charlotta Berglind, är den äldsta av de två systrarna.Hon kom in i denna värld den 30 oktober 1972, vilket gör henne till 48 år idag.Hennes mamma, Ewa, flyttade familjen till Ljusterö, därför delar hon nu bostad i kersberga med sin pappa, Andreas Berglind.lotta har hängt med sin mamma på röda mattan några gånger, och de två har blivit fast rotade i den här bilden.Vid premiären 2005 av “Sweetness and the Beast” bjöds Lotta in som Ewas plus en.

Ewa Roos Familj