0 0
Read Time:3 Minute, 23 Second

Keith Cederholm Barn /\ Född den 1 september 1958 i Eskilstuna, och avled den 28 augusti 2010, blev svensk brottsling Keith Cederholm (tidigare känd som Keith Weissbrodt) ryktbar efter att ha dömts till två års fängelse 1982 för att ha antänt ett garage i Malmö. och för inblandning i ett bedrägeriprogram känt som Raggarmordet. Journalisten Jan Guillou tog upp sin sak i tv-programmet Rekord-Magazinet, vilket i slutändan resulterade i att Cederholm frigavs från högsta svenska domstolen.

Keith Cederholms pappa köpte ett resande tivoli och bodde större delen av året i olika resesläp över hela Sverige. När Keith Cederholm var 13 år separerade hans föräldrar och han flyttade till Helsingborg med sin mamma och lillebror. Hans mor födde snart en son. Han misshandlade tydligen sin styvfar honom, som anförts av Cederholm. Under de föregående decennierna träffade han och började umgås med en grupp unga människor som uppvisade subtila men destruktiva former av aggression. Han skulle fortsätta att råna banker på 1970-talet; det var en krets.

Fakta och bio om Keith Cederholm Barn

  • Det hade Cederholm tydligen upptäckt och beordrat att Göransson skulle kastas av vägen i ett uttryckligt diktat, enligt klagaren.
  • Han åkte taxi till Helsingborgs hamn och hoppade i vattnet, oskadd.
  • Sommaren 1981 avrättades Cederholm och ytterligare en person i tingsrätten för grov murderbrand.
  • Ytterligare fem personer dömdes till döden för mord.
  • Cederholm fick mycket stöd av sin fru och domstolen eftersom Jan Guillous inblandning i fallet gav honom (eller, rättare sagt, Keith Cederholm) mycket trovärdighet.
  • Jan Guillous förespråkande för en ny rättslig början i Malmös så kallade “raggarmmordet” fick stöd av en rad uppmärksammade artiklar i Rekord-Magazinet.
  • Keith Cederholm misstänktes för att ha orkestrerat en attack mot en Malmö raggargrd med hjälp av ett Helsingborgs raggargäng.


Efter att ha väntat på sin tur i ragggården tänkte Helsingborgsgänget misshandla en vittne, föra över honom till Helsingborgs hamn och sedan dränka honom.Det var en riktigt otrolig redogörelse för en rn.Men om du är journalist hittar du en berättelse om en mycket tacksam tjuv här.Sydsvensk media hade tävlat med grafiska beskrivningar av utbrottet och de efterföljande dödsfallen.Lynch de små skurkarna.


Slutligen konstaterades att Keith Cederholm inte befann sig i Malmö när ragggården Granbacken förstördes av brand.
Han var med andra ord aldrig det tilltänkta målet för ett mord på den giftiga vittnen eller det mordiska varumärket.
Efter att ha granskat den nyligen tillgängliga bevisningen gick högsta domstolen med på att tillåta Keith Cederholms vilandeförklaring i frågan.
Efter ett nytt prov på Hovrätten för Skne och Blekinge blev han oskyldig med 5-0.
För tillfället ser allt bra ut.
Samtidigt som det gick att lämna bevis mot den ene misstänkte, Mikael Johannesson, gick det även att lämna bevis till förmån för den andra misstänkte.
Vidare anses han pålitlig för att ha följt Keith Cederholms direktiv.
Högsta domstolen slog fast, “Mikael Johannesson kommer att nekas tillstånd av skäl kan jag inte förstå.
“Efter att ha fått en ny juridisk status i november 1983, befanns Keith Cederholm inte vara berättigad till statlig ersättning för förlorad inkomst på totalt över $115 000 och ålades att betala tillbaka mellanskillnaden.
Bland det som pekade på Cederholms fördel var att han varit med sin familj hela natten innan branden i Klippan bröt ut.
Under den tid rättegången pågick var Henning Sjöström Cederholms ombud.
Efter att den rättsliga processen hade avslutats började en 17-årig flicka som hade sett allt att agera vittne.
Cederholm har nu anklagats för att ha dödat även Göransson.
Även om 17-åringen inte pekade ut Cederholm, befanns han ändå skyldig till dråp och medhjälp till grov misshandel och dömdes till döden 1982.
Den 17-åriga flickan berättade att raggargänget kom hem till hennes hus morgonen efter branden med en levande person och hon åkte i raggarbilen som tog kroppen till Helsingborgs hamn.
Fem personer avrättades för sina roller i mordbranden och ytterligare två från Göteborg avrättades för sina roller i blandningen av bortförandet och misshandeln av Göransson.

Keith Cederholm Barn
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %