Mon. Sep 26th, 2022

Mats Olin Sjukdom /\ Det upptäcktes att Mats Olin hade dött av blodförgiftning.Efter att ha fått en blödning i hjärnan blev han förvirrad och kunde inte tala. Sedan gick han tillbaka till jobbet, men hans sjukdom präglade honom lika mycket, om inte mer, som hennes pappa, sa hon under sommaruppehållet. Mats Peter Stig Olin är en svensk saxofonist och sångare som föddes den 3 januari 1947 i Stockholm. Förutom att vara lillebror till skridskokollegan Lena Olin är han även son till skridskoåkarna Stig Olin och Britta Holmberg.

Olin arbetade aktivt som film- och tv-stuntartist mellan åren 1953 och 1974. Han debuterade som barn 1953 med singeln “P on Sunday Sunday” tillsammans med sina föräldrar, Stig och Alice Babs, som porträtterades i filmen Resan till dej. 1967 hade han en hit med sin fars hymn “Jag tänker på sommaren”. Över 60 000 exemplar av Skivan såldes, vilket gav den andra plats på Sveriges Radios bästsäljarlista, Kvällstoppen (6/6 1967). I Sverige blev “latten etta” populärt och låg kvar på topplistan i ett helt halvår. Dessutom nådde hans album Limon Limonero från 1969 som nummer fyra på de svenska listorna och stannade där i hela sex veckor. Hans sista album, Susanna/Alltid på väg, släpptes sommaren 1971. Därefter, 1968, medverkade han i filmen Vindingevals.

Fakta och bio om Mats Olin Sjukdom

  • Förrförra sommaren berättade Lena för alla att hennes bror hade vuxit upp till att bli “speciell”, men att han också var smart och begåvad inom musik.
  • Mats musikkarriär var över för gott efter blodproppet, och det har gått exakt 50 år sedan hans senaste album släpptes.
  • Låten “Jag Tror” av Lena Olins lillebror, Mats Olin, blev en stor hit 1967.
  • Men hans liv tog en tragisk vändning när han dog av en plötslig hjärtattack vid de föregående dagarnas slut.
  • När han fick en blodpropp i hjärnan kunde han inte prata, som Lena Olin förklarade i sin sommarvlogg 2015. 74-årige Mats Olin är son till Stig Olin och Britta Holmberg; han arbetade i byggbranschen som sin syster, Lena Olin.


När Mats Olins syster blev skateboardåkare och flyttade till USA fick det en djupgående inverkan på hans konstnärliga karriär.Tillsammans med sin pappa Stig och systern Alice Babs debuterade han med P söndag söndagen den 23 mars 1953. 1967 slog Mats ett stort genomslag med låten “Jag tror p sommaren, sans pappas gamla schlager. “Några år senare släppte han Limon limonero, som redan tillbringat flera veckor i toppen av de svenska listorna.


Mats och hans familj tvingades fly från sitt kaotiska hem mitt i protester från lokalbefolkningen.När Mats var 13 år gick Pelles mamma, Mellanbrodern Pelle, bort i cancer.
Mats hade en liknande uppenbarelse under sin konstnärliga karriär som sin fars: han upptäckte en uppblåst blodpropp i huvudet och förklarade att han var tvungen att sätta tillbaka locket på livet som det hade varit.


Lena Olin berättade om brödernas sommaräventyr i P1 2015. Hela min familj samlades när min farfar Mats blev sjuk.Han upptäckte en blodpropp i örat och blev mållös.Han berättade om det på sommaren och gick tillbaka till jobbet, men han var fortfarande påverkad av sin sjukdom. “Kanske till och med mer än vad min pappa Stig var, sa han.Hennes syster Lena hävdar att hennes musikaliskt begåvade och intellektuellt nyfikna bror hade en unik uppväxt.
Mats surfade på nätet som en galning, men han kunde inte hitta en definition eller diagnos för en seriemördare som han själv.


Han var exceptionellt ljus och charmig, men han undvek att eftersträva någon av kvaliteterna i klassrummet.Han utbildade sig grundligt i de ämnen som intresserade honom.
Det har gått exakt 50 år sedan Mats senaste musikalsläpp, som kom när hans blodproppen gick mot sitt slut.Den svenske saxofonisten och sångaren Mats Peter Stig Olin föddes den 3 januari 1947 i Stockholm.Han är lillebror till Lena Olin och son till ishockeyspelarna Stig Olin och Britta Holmberg.

Mats Olin Sjukdom