0 0
Read Time:3 Minute, 31 Second

Moa Hjelmer Barn /\ Moa Elin Marianne Hjelmer är en svensk friidrottare som tävlar för Sprvägens FK. Hon föddes den 19 juni 1990 i Stockholm.Hon har fyra guldmedaljer i svenska masterstävlingar och ett i EM på 400 meter. Hennes bästa juniortävlingsavslutning var silver vid 2011 års junior-EM i Ostrava, där hon sprang 200 meter på tiden 23,24 sekunder. 2011 slog hon ett rekord som stått sig i 25 år i Sverige för att bli rekordhållare på 400 meter för kvinnor över 65 år.

I kölvattnet a, den 23 november 2017, avslöjade Moa Hjelmer att ytterligare en aktiv friidrottare överföll henne under Finnkampen 2011.
Sedan 2006 har Hjelmer varit en integrerad del av Sveriges ungdomskultur. 2007 tävlade hon i ungdoms-VM i Ostrava, där hon slutade 17:a på 200 meter. Den 26 januari 2008 gjorde Hjelmer sin seniorlandslagsdebut mot den högt ansedda tyskan Cathleen Tschirch i en femmatcher match som spelades i Glasgow.Det finns ingen information om hennes barn.

Fakta och bio om Moa Hjelmer Barn

  • Moa Hjelmer, en 27-årig friid, är mamma för andra gången, men hon siktar högt i år.
  • Nu öppnar hon upp i tidningen Mama om hur hennes kropp och hennes syn på utseende har förändrats efter förlossningen.
  • När hon spelade volleyboll hade hon kläder som skulle hålla henne varm.
  • Moa Hjelmer satte svenskt rekord på 400 meter 2012 och innehar även det EM-guld hon tog det året.
  • Efter det tog hon en paus från friidrotten på elitnivå för att uppfostra sina barn, Wilma (nu tre) och Vincent (snart ett). Alla hennes barn blev chockade när hon gjorde comeback i maj föregående år, fyra månader efter hennes skilsmässa.
  • Jag var på barnjakt och ville bilda familj så snart som möjligt.
  • Detta är äntligen gjort.
  • Jag känner mig otroligt välsignad över att ha min lilla familj.

Nu kan jag lägga hela mitt hjärta i frisbee igen, sa Moa Hjelmer till SportExpressen.Nu, i första numret av årets Mama-tidning (finns i butik till 13 februari), berättar hon om de förändringar hennes kropp har genomgått.Jag var beredd på att min kropp skulle förändras på grund av graviditeten, men jag visste inte hur det skulle förändras för mig specifikt förrän efter det.Det verkade som om jag skulle uppleva ett stort obehag i magen och bröstet.


Jag hade problem med det i början, så jag valde att bära täckande kläder när jag spelade tennis, berättar hon för sin mamma.Att föda barn är det mest naturliga för kvinnor att göra; i själva verket förändrar det faktiskt deras kroppar.Omedelbart efter proceduren blev hon medveten om förändringarna i hennes kropp och tog beslutet att publicera ett fotografi av hennes underliv, komplett med ärren.I november delade hon för andra gången ett foto på sin gravida kropp och skrev att trots att magen inte ser lika tonad ut som armarna så känns hon stark på insidan, och det är det som räknas.


Hon skrev, “Jäklar vad stark jag känner mig änd!”bredvid fotot.Moa Hjelmer,tvåbarnsmamma och professionell frisbeespelare, utmanar status quo.Kvinnor ska också ha rätt att bli elit som föräldrar.Det är bäst att vara helt okomplicerad om man vill locka barn, säger hon.
Moa Hjelmer återvände till gården i slutet av maj 2017, fyra månader efter att hennes andra barn föddes.


Nu vill hon förändra människors förlegade syn på kvinnor som vill tillbaka till arbetskraften efter att ha fått barn.Den andra sidan av att vara en kvinna som har blivit mamma och fortfarande vill ägna sig åt sysslolöshet har blivit väldigt spänd för mig.Hur utmanande det är och hur samhället traditionellt har haft uppfattningen att kvinnor inte kan bilda familj och behålla en karriär, men inom idrotten består den uppfattningen än i dag, säger hon.
Har du barn är dina arbetsdagar gjorda.
Att vänta tills din karriär är över är inte ett hållbart alternativ.
Eftersom många elittecknare håller sig friska, glada och i god fysisk form upp i ålderdomen kan de fortsätta tävla på hög nivå.Men att nå 40 och sedan skaffa barn kanske inte är för alla.Hjelmer säger: “Vi vill slå ihop krafterna.”

Moa Hjelmer Barn
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %