Sat. Oct 1st, 2022

Torgny Söderberg Familj /\ Svenske kompositören Sten Torgny Söderberg Han är mest ihågkommen för sina samarbeten med Lena Philipsson och schlagerhitsen “100%”, “Kärleken är evig” och “Diggi-loo diggi-ley.” “Diggi-loo diggi-ley” skrevs med Britt Lindeborg på texter och svepte igenom de preliminära omgångarna av Melodifestivalen 1984 och fortsatte med att representera Sverige i Eurovision Song Contest samma år. Född i Varberg 1944 kom trumpetisten Torgny Söderberg med i Bohemia Orchestra.

Vidare var han medlem i Varberg Big Band. I år hade den legendariske svenska textförfattaren Söderberg 13 låtar tävla i Melodifestivalen. 1984 vann hans samarbete med Britt Lindeborg, “Diggi-loo diggi-ley”, producerad av bröderna Herrey, både Melodifestivalen och Europafinalen.

Först började jag njuta av Melodifestivalen på grund av Torgny Söderbergs och Lasse Holms musik. Det fanns nybörjarförfattare vars verk klarar tidens tand. Anderz Wrethov, en Melodifestivalen-veteran med fem nomineringar och tjugo låtar, inklusive Tusses vinnarlåt “Voices” 2021, uttryckte sin sorg över Torgnys bortgång.

Fakta och bio om Torgny Söderberg Familj

  • Krall Entertainment, sommararrangörerna av Diggiloo-turnén, hyllade turnéns “kärleksfulla grundare” i ett Instagram-inlägg.
  • Han är Diggiloos far och en väl ansedd företagsledare.
  • Din första input var avgörande.Ditt namn är Diggiloo.
  • Sedan du lämnade har vi känt en enorm saknad.Vi uttrycker våra djupaste kondoleanser till dig, familjen Krall och familjen Diggiloo som helhet.
  • Extrem chock och bestörtning.Inga klumpiga utelämnanden av betydelse.
  • Du kan alltid räkna med att jag finns därack s mycket för alla minnen och allt roligt, Torgny.Din hjälp är mycket uppskattad.
  • Vår kärlek till dig kommer att vara för evigt.Torgny Söderberg och Magnus Johansson skrev tillsammans låten “I love Europe”, som sedan arrangerades och framfördes av Christer Sjögren och gick vidare till Melodifestivalens sista omgång.


Andra verk av Söderberg har också publicerats; han skrev romanen “Kärleken är evig” tillsammans med Per Gessle.Melodifestivalen bjöd på närvaron av en tia också.
Vi har tappat Torgny Söderberg.Hyresrättshavarens ålder var 77 år.gemensam vän och arbetskamrat, Bert Karlsson, säger att han var avgörande för att lägga grunden för alla de stora dansgrupperna.


Krall Entertainment och flera andra företag har tagit till sociala medier för att meddela manusförfattaren Torgny Söderbergs död.Lena Philipsson och Sanna Nielsen är bara två av artisterna som hyllat den bortgångne låtskrivaren i sociala medier.Ja, jag uppskattar din hjälp, Torgny.Tack så mycket!Om jag hade en fadersfigur skulle han se ut precis som du. “Torgny Söderberg, det största hjärtat”, skrev Lena Philipsson på Facebook.

Richard Herrey är en välkänd skribent på sociala medier.Mitt hjärta slår. Inga ord kan göra rättvisa för att beskriva hur betydelsefull denna fina man var för mig och mina bröder. En musiker som har en guldharpa.Richard Herrey skrev på Instagram, “Tack Torgny, för det gyllene ljuset som gav så mycket glädje och tack för den vänlighet du gav.”

Torgny Söderberg grundade skivbolaget Mariann tillsammans med Bert Karlsson.Efter att ha debuterat i Melodifestivalen 1974 som textförfattare till Titti Sjöbloms “Fröken Ur sng” ställde sig Bert bakom Söderbergs flytt till Skara.Han började i Lidköping som mekaniker, men var egentligen ingenjör i botten, och jag vann över av honom strax efter Melodifestivalen, säger Bert Karlsson till Aftonbladet.

Torgny Söderberg hade själv nått toppen av de svenska listorna som musiker redan 1967, med bandet Bohemia han bildade tillsammans med Sven-Eric Gissbol och Lars O. Carlsson.Alla de stora dansgrupperna kan spåra sitt ursprung tillbaka till dessa tre grundläggande principer. Jag anlitade Torgny för att hjälpa till att förbättra kvaliteten på dansbandsmusiken och Lars O. Carlsson var ansvarig för att producera alla hitsinglarna. För kvalitet var han garanten. Bert Karlsson hävdar att det var han som bevisade att de hade legitima musiker för varje framträdande

Torgny Söderberg Familj