Sat. Oct 1st, 2022

Alexander Isak Familj /\ Alexander Isak, född 21 september 1999 i Solna, Sverige, är en svensk fotbollsspelare som nu representerar Premier League-klubben Newcastle United och det svenska landslaget.Isak fick sina utmärkelser säsongen 2016 när han som 16-åring gjorde två mål i allsvenska mästerskapet för AIK.Med sin försäljning till Borussia Dortmund 2017 och en övergångssumma på 85 miljoner dollar blev han den dyraste spelaren som någonsin sålts från den svenska ligan.

I juni 2019 såldes han till Real Sociedad i Spanien för över 80 miljoner svenska kronor. I augusti 2022 sålde Real Sociedad Isak till den engelska klubben Newcastle United för cirka 740 miljoner kronor. Detta var Real Sociedads rekordförsäljning och Newcastles största övergångssumma någonsin.I januari 2017, vid en ålder av 17 år och 114 dagar, blev han den yngsta spelaren i den svenska A-ligans historia genom att göra mål i en match mot Slovakien.

Fakta och bio om Alexander Isak Familj

  • Som sexåring började Alexander Isak sin fotbollskarriär på AIK:s ungdomsprogram och jobbade sig upp i seniortruppen via ungdomsakademin.
  • Han var en av toppspelarna på AIK ungdomsakademi och fick möjlighet att börja träna med A-laget direkt.
  • Han gjorde fyra mål i en 10-1-seger för AIK:s U17-lag över Huddinge i 2015 års ligacup.
  • När Huddinge klippte ner ledningen till 3-1 fick Isak möjligheten att göra mål direkt från straffpunkten och det utnyttjade han till fullo.
  • Isak var dock inte den enda spelaren som fick möjligheten att träna med AIK:s A-lag.
  • Klubben hade gjort sig ett namn de senaste åren genom att satsa på egna juniorer.
  • Det gjorde att Isak och en handfull andra från hans eftersläpning fick möjligheten att dyka upp i A-laget där Isak så småningom kom att dyka upp mest före flocken.
  • Hela historien om en fotbollsdynasti som är mest känd under sina smutsiga namn – “The New Zlatan” eller “Giraffe” – presenteras i dokumentären Lifebogger.


Vår Aleksander Isak-biografi innehåller också aldrig tidigare avslöjad information om hans tidiga liv, vilket ger dig en heltäckande titt på hans liv ur ett fotbollsfans perspektiv.Hans tidigare liv, familjehistoria, utbildningsbakgrund, yrkeshistoria, hur han kom att bli återlöst, hur han kom att bli återlöst, hans personliga liv, familjeliv, relationer och livsstilsval är alla en del av analysen.Den svenske supersoldaten Alexander Isak föddes den 21 september 1999, det tidigaste möjliga datumet för att börja skriva sin biografi.


Alexander föddes av sina föräldrar, Herr och fru Isak, i Solna kommun, Sverige (deras porträtt finns nedan).Solna fotbollsspelare gjorde sin proffsdebut vid 16 års ålder säsongen 2016 och gjorde 10 mål för AIK i allsvenskan.Sedan dess har karriären tagit fart som en raket.När han var 17 år gammal såldes han till tyska klubben Borussia Dortmund för 85 miljoner svenska kronor, vilket på den tiden var den största övergångssumman som någonsin betalats av en klubb i den svenska förstadivisionen.


Två tusen svenska fans såg Alexander Isak göra sin mästardebut mot Spanien, och många fler bildade “den gula väggen” mot Slovakien.Den blå armén stödjer Sverige på alla arenor: på krogen, framför tv:n och på internet.Alla spelare i landslaget, även den kaxiga rookien, väger in stokens betydelse.Otroligt stora och coola att se dem personligen.Alexander Isak, som utsågs till “Man of the Win” efter deras match mot Slovakien, reflekterade över känslan av stöd han fick under en presskonferens efter matchen.
Det var jättekul att vi klarade uppgiften mitt inför den hejande publiken och sedan spelade matcher med dem efteråt.


Det är skönt att känna hemlandskärleken (svenska: känner av stödet).Det finns ett stort antal människor som är investerade i och ivriga efter detta.Det är häftigt att vi kunde ge dem en vinst, säger 21-åringarna.AIK är den enda klubben jag någonsin spelat för.När jag var sexton år gick jag in i knatteskolan och jag är nöjd med att ha spelat exklusivt för AIK sedan dess.Att jag har så höga åsikter om AIK är uppenbart.Det är här jag har spenderat större delen av min speltid, därför kan du anta att jag pratar om AIK.Det är en dröm som går i uppfyllelse att få ställa upp på AIK:s A-lagströja.

Alexander Isak Familj