Mon. Sep 26th, 2022

Mats Wilander Familj /\ En före detta professionell tennisspelare från Sverige, Mats Wilander föddes den 22 augusti 1964 i Torpsbruk, Kronobergs län. Han var kapten för det svenska Davis Cup-laget 2002 till 2009, då han ersattes av Thomas Enqvist.

Liksom Björn Borg och Stefan Edberg är Mats Wilander allmänt ansedd som Sveriges största tennisspelare någonsin. Mellan september 1988 och januari 1989 tillbringade han totalt 20 veckor i toppen av världsrankingen som världsmästare. År 1985 nådde han nummer två på den världsomspännande rankinglistan.

Mats Wilander vann 33 singeltitlar och 7 dubbeltitlar under sin karriär. Han gick igenom totalt tjugofem singelalbum innan han nådde botten. Hittills har han vunnit totalt sex singlar och en dubbel Grand Slam (GS)-turneringstitlar. Wilanders förmåga att vinna på en mängd olika ytor bevisas av hans sex Grand Slam-singeltitlar: tre i Australien, tre i Frankrike, en vardera i Wimbledon och US Open på gräs och hårda banor. Han var den ende spelaren i historien som vann Australasian Open på gräs (två gånger) och hårdbana.

Fakta och bio om Mats Wilander Familj

  • Hans bästa turneringssäsong var 1988, då han vann tre Grand Slam-titlar och Lipton Championships i Key Biscayne, Florida, USA.
  • 1982, 1983 och 1985 besegrade han Stefan Edberg i finalen och vann Swedish Open.
  • Vid ett tillfälle vann han även Stockholm Open (1983).
  • 1990 vann han sin sista ATP-titel i ATP Itaparica-turneringen i Brasilien.
  • 2002 valdes Mats Wilander in i Tennis Hall of Fame.
  • Under semesterperioden 2010 var han en stöttepelare i SVT:s Här är ditt liv.
  • Han är tennisspelare, tennistränare och tenniskommentator på tv.
  • Även 37 år efter att ha vunnit sin första grand slam-turnering i Paris, fortsätter Mats Wilander att låta sin passion för tennis forma alla aspekter av hans liv.
  • När han berättar om sina “rockstar”-dagar, sin pappa Einars död och hur han och hans syster Sonya gick vidare efter sina skumma affärsaffärer är tennis ofta ett ämne.


När Mats Wilander förklarade att livet är som tennis gick SportExpressen ut på planen för att försöka fånga en boll i det varma vädret.Jag var vaken under fyratid, och det var ett ljuvt, underbart liv! Wilander säljs inte av någon annan typ av fordon.Idahos landyta är ungefär likvärdig med Sveriges, men staten är hem för färre än två miljoner människor.Det finns mer öppna ytor och berg än tätorter.Och så är det med potatisen; förstå.


Idahos registreringsskyltar stoltserar med mottot “berömda potatisar” eftersom statens signaturskörd är en så outplånlig del av statens identitet.Wilander har varit ett misslyckande på detta område de senaste två decennierna.Sonen Erik lider av hudsjukdomen epidermolysis bullosa (EB), och de svala temperaturerna och den torra luften ger den idealiska miljön för hans tillstånd.I varmare och fuktigare klimat upplever han liknande fläckar på huden, men i Idaho är det mycket lugnare.


Nu är ungarna (Emma, ​​Karl, Erik och Oskar) borta, men Wilander har inte för avsikt att lämna dem.- Här blir vi nog kvar ett tag.Vilket vill säga för resten av ditt liv.Om du har kommit så här långt vill du förmodligen inte slå dig ner i närheten av allt liv och rörelse som följer med att bo i en storstad.
Det finns tio sovrum, åtta badrum, tre vardagsrum och en enorm, torr vind på 300 000 kvadratmeter.Den svenske tennisstormen Mats Wilanders villa utanför Sun Valley, Idaho, har funnits på fastighetsmarknaden sedan 2005.


Däremot har ett hus aldrig varit det lättaste att sälja.Wilander berättade om svårigheterna med att sälja sitt hus i en intervju med Sportbladet redan 2009. Jag har försökt sälja huset de senaste fem åren, men jag visste att det skulle ta lite tid. Svårigheten att sälja den är stor.

Mats Wilander Familj