Sun. Oct 2nd, 2022

Fader Fouras Död /\ Den svenska skridskoåkaren, regissören och författaren Stig Ossian Ericson föddes den 7 september 1923 i Härnösand och avled den 30 juli 2012 i Nacka. Han var mest känd för sina roller som gaymannen Fader Fouras i tv-serien Fangs on the Forte och som Sigurd i långfilmen Göta kanal.
Stig Ossian Ericson är född i Härnösand men uppvuxen i Nyköping som det tredje av fem barn födda till skolförvaltaren Ossian Ericson och pedagog Ebba Widmark , samt dotter till Gustaf Widmarks syster.

Efter att ha avlagt studentexamen vid Nyköpings högre allmänna läroverk 1942, skrev han in sig vid Uppsala universitet med avsikt att ta huvudämne i matematikpedagogik. När han var i Uppsala träffade han studentteatergruppen och tog så småningom över som deras ledare, samt riksteaterchef för landet Södermanland och Nirenberg. Han doktorerade 1953 och undervisade vid universiteten i Uppsala och Sigtuna under några år innan han 1963 lämnade akademin för gott för att tillsammans med Björn Lindroth grunda revyn Snudd på Stockholms Casinoteater.

Fakta och bio om Fader Fouras Död

  • Stig Ossian Ericson, 88 år, en legendarisk svensk ska-spelare, har gått bort.
  • Kanske gjorde hans roll som Fader Fouras i “Fangs on the Forte” honom till den mest kända.
  • Född i Härnösand, Stig Ossian Ericson växte upp i Nyköping och började sin teaterkarriär samtidigt som han gick på universitetet i Uppsala.
  • Han är mest känd för sina roller som Sigurd i filmen Göta Kanal från 1981 och som sin yngre brors far i filmen Världens bästa Karlsson från 1974.
  • Utöver sitt arbete med “Svensson, Svensson” har han medverkat i en uppsjö av andra filmer och tv-serier.
  • Han blev känd för en bredare publik i rollen som Fader Fouras i TV4:s underhållningsprogram Fangs on the Forefront.
  • Han porträtterar den mystiske och slug Fader Fouras, som utmanade den kämpande kändisen med svärd, i den rollen.
  • Programcheferna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina team genom listiga fällor, klaustrofobiska celler och brutala strider om den eftertraktade titeln Fort Boyards mästare.


I Fangs on the Forte är ett av de mest avgörande ögonblicken när spelare ges möjlighet att “springa iväg” och svara på en fråga.Genom åren har grindvakten antagit många olika personligheter.Hela rollistan, från Felix Herngrens professor Dan Bäckman till Börje Ahlstedts Pápá Fouras, var utmärkt.Rolf Skoglund kunde som Bebé Fouras byta ut stolparna under den 12:e säsongen.


Bebé, huvudkaraktären, var egentligen Fader Fouras son, och han tog över när hans pappa lämnade.
Filmdebuten kom 1948, då han fick rollen som biroll i Ingmar Bergmans Hamnstad genom Uppsala studentfilmstudios Science Fiction-stipendium.Sedan dess har han samarbetat i ett flertal projekt med ett brett spektrum av tungviktare i branschen som Vilgot Sjöman, Tage Danielsson, Hasse Alfredson, Beppe Wolgers, Owe Thörnqvist och Bo Widerberg.


Södermanlands-Nerikes folk i Uppsala, Sverige, installerade honom som sin hedersledamot 1977. Framlidne Ericson var hemmahörande i Nacka.Han bisattes på Stockholms kyrkogård vid Galärvarvskyrkogrden.Rollen som gtställaren Fader Fouras, spelad av skdespelaren Rikard Wolff i “Fangarna p fortet”, har tagits över av Wolff.Det meddelades på måndagsmorgonen Nyhetsmorgon.Det var ett tag sedan han såg “Fangs on the Forte”, så när frågan ställdes till honom fann han den “jättekul” men också “lite förvnande”, som han sa till Nöjesbladet.


Wolff avslöjar sina avslöjanden om karaktärens sanna natur i ett pressmeddelande.Det är roligt att komma in i internets plåga och jag ser fram emot att utmana årets deltagare med listiga fällor.Min karaktär i Lejonkungen skulle beskrivas som den som dödade Mofasa.Han säger, “Jag är en bra men rättfärdig Fader Fouras som har blivit omdöpt till Le Wolff.”För Nöjesbladet utökar han sina tankar om ginhandlaren Le Wolff: Jag fick i uppdrag att skapa en ny karaktär som delar mitt namn och hämtar sin inspiration från “Pirates of the Caribbean”-serien.
Han säger och jag håller med, “Jag blev ännu smalare än jag trodde.”

Fader Fouras Död