Thu. Oct 6th, 2022

Lisette Schulman Död /\ Astrid Maria Elisabet Lisette Schulman föddes i Stolpe den 13 juni 1951 i Karlskoga samhälle och avled den 19 februari 2015 i Stockholm. Hon var tv-programledare och efteråt informationschef i det svenska näringslivet.Schulman var far till författarna Sven Stolpe respektive Karin von Euler-Chelpin. Hon gifte sig med TV-producenten Allan Schulman 1974. [3] Hon var mor till kända personer som Alex och Calle Schulman och deras bror Niklas.

Schulman var showrunner för flera populära svenska TV-program på 70-talet, inklusive Sveriges Magasin (med Lasse Holmqvist) och Pappa vet bäst? (en tävlingsshow arrangerad av Stellan Sundahl och Gunnar Bernstrup). 1982 klarade hon Lunds universitets kandidatexamen i juridik.

Därefter började hon en karriär inom PR och information, där hon bland annat arbetade som informationschef och talskrivare för Volvochefer som Sören Gyll på hans Uddeholms huvudkontor. SAS, Procordia och Avestakoncernen. Hon arbetade som informationsdirektör för Svenska Lantmännen 2006-2007. Schulman lämnade näringslivet vintern 2007 för att fokusera på sina studier i bland annat idéhistoria. Hon valdes att representera Kristdemokraterna i Varbergs kommunstyre i slutet av 1990-talet.

Fakta och bio om Lisette Schulman Död

  • I ett efterlämnat brev uttryckte hon sin vilja att bli begravd nära sitt sommarhus i Värmland snarare än i jorden.
  • När hon blev mer avslappnad med sin son märkte Alex Schulman en förändring hos sin mamma.
  • Feminas bokredaktör Kenneth Gysing har läst Alex Schulmans senaste roman, “verlevarna”, och han har en del funderingar kring författarens benägenhet till vältalighet.
  • Hon föddes i Valsens herrgård vid Karlskoga, yngst av åtta barn, åtta år efter sin närmaste storebror.
  • Hon är dotter till den excentriske och kontroversielle författaren Sven Stolpe.
  • Eftersom hans far hade konverterat till katolicismen var det troligt att Lisette Schulman följde i hans fotspår.
  • Callie Schulman Med Niklas Schulmans ord Enligt Alex Schulman/Syskon Efter att ha startat hemsidan Stureplan.se 2005 började han sitt yrkesliv.
  • Han och hans bror, Calle Schulman, framträdde som återkommande gäster i TV4:s Postkodmiljonären under ett helt år.
  • Han startade sin blogg 2006 och anställdes av Aftonbladet inte långt efter.


Ingen i familjen Schulman diskuterade någonsin att Lisette, mamman, var alkoholist.Men efter att hon gick bort skrev hennes mellanson Alex Schulman en bok om sin briljanta mamma, om att vara en ansvarsfull medlem av samhället och om den enorma kärlek som delas av hans familj.Lisette Schulman kunde säga till Alex, “Kom och sätt dej här lilla gubben”, innan hon klappade på den ledande stulen bakom henne.När han kom in i sin sexuella prime började hon dricka moderna dricksoffer och hade en fullständig personlighetsförvandling.


Lisette Schulman har välsignats med ett lyckligt familjeliv de senaste trettio åren.Samtidigt som arbetet som alkoholist hjälpte familjen att stävja sitt drickande kom det till en hög kostnad.Lisette Schulman samlade sin familj och sina barn och lämnade motvilligt sitt arbete.Alex Schulmans mamma bröt kontakten med honom och sms:ade honom “Glöm mig” efter att han till slut fick ett anfall över sin svullna fotled och bad henne att ta honom till doktorn.


De orden blev titeln på Schulmans bok om att växa upp med en alkoholiserad förälder.
Mammas visdomsord för att fostra glada barn är ovärderliga.Alex Schulman spekulerar i att stormen är så kraftig att fönsterrutorna kommer att gå sönder och han kommer att göras hjälplös.Lisette Schulman kan vara gravid i ett par år till.I boken delar Alex Schulman med sig av sina många gripande minnen från sin ungdom och vuxen ålder, men han lämnar det sista kapitlet – modernitetens död.


Alex Schulman släppte sin älskade bok Skynda för åtta år sedan.Boken fungerade som en hyllning till författarens bortgångne far, tv-producenten Allan Schulman.När mamma läste den kunde hon inte sluta tänka på vad som hände i boken.Alex Schulmans ögon värms upp när han minns sin far, som han beskriver som “sin barndoms ljus”.

Lisette Schulman Död