Wed. Sep 28th, 2022

Lennart Jähkel Familj /\ Lennart Jähkel är son till Carl Jähkel och Carin och född i Pite. Han växte upp i Timra. Hans äldre bröder heter Staffan och Gunnar. Han har några tyska rötter på sin faders sida. Lennart Jähkel gick på Statens scenskola i Malmö mellan 1979 och 1982 och har sedan dess varit aktivt involverad i ett flertal teateruppsättningar. Lennart Jähkel är son till Carl Jähkel och Carin och född i Pite. Han är den yngste av tre bröder; hans äldre bröder heter Staffan och Gunnar. Han har några tyska rötter på sin pappas sida.

Efter att ha gått Statens scenskola i Malmö 1979 till 1982 har Lennart Jähkel varit aktivt involverad i en rad olika teateruppsättningar. Han är också en filmnyckelspelare, nominerad till en Guldbagge för sitt arbete i Suxxess (2002) och So as in Heaven (2004). Sedan 1996 är han stammis på Stockholms stadsteatrar, där han medverkat i en rad uppsättningar. Jähkel har också gjort cameo-framträdanden i ett antal videospel, framför allt som titelkaraktären i PC-anpassningen av Mulle Meck.

Hank Lennart har spelat i bandet Timra tisdag (även känd som Brynäsjävlar), och framfört låtar som “Lill-Strimma” under Timra IK:s (Lennart Svedbergs) regeringstid. Jähkel har diversifierat sin skådespelarkarriär med både seriösa och komiska roller.

Fakta och bio om Lennart Jähkel Familj

 • Lennart Jähkel känner sig inte mest hemma i sin vanliga rutin.
 • Han tycker om utmaningar, och att bli gjuten i en komplex roll utmanar både hans kreativa fantasi och hans skådespeleri.
 • En framstående prestation av honom var som mördaren i filmen Jägarna, för vilken han vann både Golden Globe och Svenska Akademien för bästa manliga huvudroll.
 • Vi möttes på hans favoritcafé på Stockholms Söder, bara några kvarter från hans hem i Hornstull.
 • På andra sidan kanalen kan han se Longholm Island och kajen där hans tidigare hund, Sola, väntar på att han ska komma tillbaka från en vrrustning.
 • Efter 29 år gav han slutligen upp projektet, precis som han gjort under hela sitt yrkesliv med andra uppgifter som han ansåg vara “avslutade” och “klara” för att gå vidare till andra uppgifter och ansvar.
 • Han kommer att fylla 63 till hösten och äntligen känna sig nöjd med sitt liv.
 • Åren har gett honom visdom och trygghet, och hans lust att spela snooker förblir oförändrad.
 • Lärande är en ständig process.
 • Med åldern blir man inte mer säker på isen.
 • Det är en fördel utöver att bara spela fotboll, säger han sarkastiskt.


Och man vet inte vad passion är om man inte helt enkelt fördjupar sig i den via arbetet.Det kan krävas disciplin och hårt arbete, säger han.När Tolvskillingsoperan har premiär på Stockholms Folkoperan den 11 september kommer Lennart Jähkel att ha tagit tjänstledigt från sitt vardagsjobb på Kulturhuset stadsteatern.Han är inte långt från stadsteatrarna eftersom de två teatrarna samarbetar.Han har gjort detta för att han inte helt ska behöva ge efter för sina önskningar och för att han ska ha större frihet att välja (och förkasta) alternativ.


Istället har han gått till virtuella maskiner under året, hyrt en liten lägenhet och ökat sin skidlängd och bredd.Var proaktiv i formen.Ett rättvist uttalande skulle vara att jag inte är någon som regelbundet går på filmpremiärer.Nu lagar jag lite mat, men det är verkligen så.Men om det är en film jag var med i så brukar jag göra ett undantag.Så för ungefär ett år sedan gick jag på premiären av filmatiseringen av Camilla Läckbergs bok Tyskungen, där jag hade en liten roll.Fotografer och reportrar satt i foajén under Rigoletto-premiären. “


Har du kommit tillbaka i form? “Det visade sig att han arbetade för en kändistidning eller tidning.
Och modellen hette faktiskt Göran Tomas Norström, en skridskoåkare, går i pension i oktober 2021.En folksaxofonist som höll på att dö i cancer gick bort i sömnen på Stockholms Ersta Hospice.
omas Norström blev känd på 1990-talet för sin roll som Olle i den klassiska kultserien “Pistvakt”, där han spelade tillsammans med Lennart Jähkel och Jacob Nordenson.Showen sändes i två säsonger mellan 1998 och 2000, och en film släpptes 2005 som en uppföljning.
Nemo Hedéns vän och kollega Lennart Jähkel pratar med honom om att försöka rädda en vän som är nära att dö i en intervju för podcasten “Nemo möter en vän.”

Lennart Jähkel Familj