Mon. Sep 26th, 2022

Världens yngsta mamma /\ Lina Vanesa Medina föddes den 23 september 1933 i Paurange, Peru. När hon bara var fem år gammal sattes hon i fängelse för barnmisshandel. Hon blev gravid efter att ha exponerats för gifter. Hon är den yngsta kända medicinska pionjären i historien. Hon födde en valp när hon var 5 år, 7 månader och 21 dagar gammal.

Trots att hon bara var fyra eller fem år gammal vid den tiden dömdes Lina Vanesa Medina, född den 23 september 1933 i Paurange, Peru, till döden för barnmisshandel. Våldet gjorde att hon blev gravid. Hon är den yngsta välkända medicinska pionjären i historien. Hon födde en valp när hon var fem år, sju månader och tjugoen dagar gammal.

När Medina var fem år gammal tog hennes föräldrar henne till ett sjukhus på grund av hennes ovanligt kraftfulla magi. Människor misstänkte från början att hon hade en tumör, men hennes läkare, Dr Gerardo, fastställde så småningom att hon faktiskt var gravid i sjätte månaden.

Dr Gerardo tog med henne till Lima så att hon kunde få andra åsikter från andra specialister som bekräftade att Medina verkligen var gravid. En och en halv månad senare, den 14 maj 1939, föddes en pojke med kejsarsnitt (på grund av hennes lilla rygg). Den lilla killen fick namnet Gerardo för att hedra Dr. Han vägde 2,7 kg vid födseln. 1972, 33 år efter att hennes första barn föddes, födde Medina sitt andra barn. På grund av en framträdande sjukdom gav Gerardo upp kampen när han var runt 40 år gammal.

Fakta och bio om Världens yngsta mamma

 • Gerardo, Lina Medinas son, trodde i många år att hans mamma var hans storasyster.
 • Under en tid satt Medinas farfar fängslad för att ha trott på lögner om vldtakten.
 • Han släpptes dock på grund av otillräckliga bevis.
 • Vissa släktkunskaper tyder på att pappan till pojken kan ha arbetat som trädgårdsmästare för familjen och försvann spårlöst när det bekräftades att 5-åringen var gravid.
 • Länder med mycket olika levnadsstandard uppvisar ofta fenomenet förlängt äktenskap.
 • Tungstickande födelsetal är nu vanligt, men bland flickor som börjar ha sexuell aktivitet i tidig ålder hittar du de riktiga rekordslängarna.
 • Dagens artikel fokuserar på världens yngsta mammor.
 • Veronika Ivanova, född i Yakutia, födde barn vid 12 års ålder och är erkänd som en av de yngsta mammorna i världen.
 • Trots att hon var lätt överviktig kunde hon fortsätta sin graviditet till termin och föda utan några komplikationer.
 • Men Veronicas föräldrar ringde ambulans när hon började klaga på sin svåra smärta.
 • Den anländade loggboken bekräftade att grodan var i menscykelns hemsträcka.


Fadern till Veronicas nyfödda barn, en flicka bara sju månader gammal, var ute efter att vara Veronicas 19-åriga pojkvän, som hade suttit fängslad för narkotikadistribution.Nu åtalas haförbarnmisshandel.Veronica har nu ett engagerat förhållande med en annan man i staden.Storbritannien är hem för en av världens yngsta mammor.En 12-årig skolflicka födde en flicka på 3 pund och 175 gram.En stund efter att ha träffat en lokal pojke blev hon gravid.


Trots de chockerande nyheterna stöttade de den yngsta generationen brittiska morföräldrar.De förklarade det med att barnets föräldrar har varit skilda i nästan ett år.De planerar att hålla ihop och uppfostra barnet tillsammans.De unga föräldrarna planerar att unna sig en present när de når önskad ålder.Det gjordes inget försök att ta bort namnen på nuvarande och avlägsna förfäder till pojken från etiska och juridiska myndigheter.


Vid ett tillfälle blev Valya Isaeva en bona fide kändis; tidningar skrev om hennes chockerande livshistoria och hon bjöds in att medverka i många tv-program.Hon blev en av de yngsta mammorna i världen efter att ha fått barn vid 11 års ålder.Medan han fortfarande gick i grundskolan började Valya dejta en Tadzhik-man vid namn Khabib Patakhonov.Flickas mamma märkte inte att hennes barn hade en affär med en 17-årig pojke.


Efter att brottsbekämpande myndigheter fick veta om den gravida kvinnans status började de rikta in sig på den tadzjikiska invandraren för brottet att ha fött ett barn för ungt.Gruppinsatsen var avgörande för att hämta kroppen från brunnen.Valya och Khabib bodde tillsammans, Valya tog hand om Khabibs dotter, Amina, och de två väntade på att deras förhållande skulle erkännas av lagen.När den unga mammanfyllde 17 år fick bebisen mer utrymme.Valya födde en pojke, Amir, strax efter.Beroende på en kvinnas genetiska sammansättning kan hon bli gravid och föda innan hennes första mens.

Världens yngsta mamma