Sun. Oct 2nd, 2022

Camilla Läckberg Förmögenhet /\ Det är svårt att hitta fel på hur Camilla Läckbergs författarkarriär fortskrider. Men exakt hur bra går det för hela Sveriges ekonomi om vi utesluter ympen? Författaren Camilla Läckberg, 46, har pumpat ut storsäljare till vänster och höger de senaste åren och det märks i hennes smala ram. Det var svindlande 4 458 900 svenska kronor insatta på Camillas konto 2019, men hur chockerande det än kan låta, året innan hade hon en årsinkomst på 6 448 100 kronor.

Camilla har en månatlig ärvd förmögenhet på cirka 372 000 svenska kronor trots att hennes förmögenhet uppskattas till närmare två miljoner.Även Camillas eget företag, “Camlac AB”, verkar vara en energisk och lovande framtidshistoria. Bolagets totala utgifter för 2019 var fantastiska 32 298 svenska kronor och vinsten blev 6 752 000 kronor. Företaget har tillgång till totalt 22,485 miljoner svenska kronor och fokuserar på att skapa och marknadsföra litterära och musikaliska verk.Det måste inbringa mer än bara fickväxling för en av Sveriges mest framsynta författare.

Fakta och bio om Camilla Läckberg Förmögenhet

  • Den 47-åriga svenska författaren Camilla Läckberg har sålt nästan 30 miljoner böcker världen över.
  • I sin podcast “Deckarförfattarna – frn debut till succé” beskriver hon hur hennes konkurrenskraft påverkar hennes arbete.
  • Jag tycker om att stå högst upp på bästsäljarlistorna och höra kommentaren “Nu när du har passerat den här punkten har du sålt många böcker.”
  • Benjamin Andrée, den 50-årige chefen för programmet, frågar berättaren om huruvida ekonomiska incitament också har varit motiverande faktorer.
  • Jag skulle ljuga om jag inte sa att det är kul att få ett högt bud på ett bokkontrakt, säger Läckberg.
  • Tillsammans med Henrik Fexeus, 50, har hon precis släppt första volymen av en trilogi med titeln “Box.
  • “-Henrik och jag börjar sluta på 150 miljoner dollar i förskott på “Box”-trilogin; det är trots allt för alla tre filmerna just nu.
  • Deckarförfattare.
  • Född i Fjällbacka, Sverige den 30 augusti 1974.
  • Värdet på Camilla Läckbergs förmögenhet har uppskattats till cirka 150 miljoner kronor.


Sedan han upptäckte sådan litteratur om sin fars bokhylla i unga år har Läckberg ansett sig vara en yrkesman inom brottsutredningsområdet.Läckbergs böcker är kända för sina rika beskrivningar och “djupgaende karakterisering.”Efter att hennes man och föräldrar skrev in henne på en kurs i kreativt skrivande i julklapp började Agatha Christie (hennes pennnamn) skriva romaner.Bara de senaste fem åren har Camilla Läckbergs författarkarriär håvat in nästan 170 miljoner svenska kronor.


En ny bok, “Vingar av silver”, uppföljaren till hennes bästsäljande “En bur av guld”, har precis släppts.
Och coronacrisis har bidragit till försäljningsframgångar för vaggvisorbranschen, vilket kommer att visas i den snart utgivna deckardrottningen.Läckberg tillåter inte att företagets medel ackumuleras till farliga nivåer.I vissa fall är företagets utgifter för höga, medan hon i andra kan vara för snål med sina utdelningar.Camlac ådrar sig stora utgifter inom områdena försörjning (12,3 miljoner USD), andra externa utgifter (8,1 miljoner USD) och personalkostnader (2,1 miljoner USD) (5,7 miljoner). Hon är i en egen liga när det kommer till distributioner.


Sedan hon grundade Camlac 2005 har hon personligen investerat över 100 miljoner svenska kronor i företaget.Även efter att kapitalvinstskatt infördes har många rika människor sett sina förmögenheter återställda.Nyligen sålde hon det vackra godset i Spillersboda utanför Norrtälje för 25 miljoner svenska kronor.Det var där hon gav sig helt åt sin relation med Simon Sköld.Bostaden som Läckberg en gång beskrev som “mitt paradis på jorden” såldes snabbt.
Samtidigt klargjordes att hon köpt en gammal grosshandlarvilla i Tyresö för 25 miljoner kronor.
Advokaten sa till Expressen i juni samma år att villan legat i samma familjs ägo i över ett sekel och att den var i behov av en totalrenovering.

Camilla Läckberg Förmögenhet