Mon. Sep 26th, 2022

Kim Wall Pojkvän /\ Nu berättar Kim Walls pojkvän om pressen hon utsattes för under sitt rättegångsmål mot Peter Madsen.Den första frågan han fick av ogren var: “Kan du beskriva Kim?”Tiden stod stilla, mitt hjärta rasade och jag kände en plötslig panik. Jag var livrädd för att säga något fel. Samtidigt var det inget han ville göra mer än att beskriva Kim, som han uttrycker det i Weekendavisen. Kim Walls pojkvän har skrivit en lång artikel för danska Weekendavisen. En av anledningarna till att han bestämt sig för att börja skriva för sig själv är att han tycker att Peter Madsen fick för mycket uppmärksamhet från media.

“Jag är ingen mediespecialist, men även med min begränsade kunskap om branschen har det inte undgått mig att de “ubtsbyggar” jag oftast möter på förstasidorna faktiskt är en journalist. Men Kim, som inte kan längre tala för sig själv, har avprioriterats till mördarens fördel, som rapporterats av Weekendavisens midnattskorrespondent. Den 10 augusti, när Kim Wall planerade sin intervju med Peter Madsen och gick ombord på Nautilus, bjöd hon och hennes pojkvännen samtidigt in grannar och vänner till en överraskningsfest i kvarteret Refshaleöen.Om bara några dagar skulle paret flyga till Peking tillsammans.

Fakta och bio om Kim Wall Pojkvän

  • Nu berättar Kim Walls pojkvän om pressen hon utsattes för under sitt rättegångsmål mot Peter Madsen.
  • Den första frågan han ställdes av ogren var: “Kan du beskriva Kim?” Tiden stod stilla, mitt hjärta rusade och jag kände en plötslig panik.
  • Samtidigt var det inget han ville göra mer än att beskriva Kim, som han uttrycker det i Weekendavisen.
  • Kim Walls pojkvän har skrivit en lång artikel för danska Weekendavisen.
  • En av anledningarna till att han bestämt sig för att börja skriva för sig själv är att han tycker att Peter Madsen fick för mycket uppmärksamhet från media.
  • Kim Wall, författaren till pojkvännen, skriver att hon kunde hyra ett litet hus mitt i miljonstaden genom ett nätverk av vänner och bekanta.
  • Hon var en “naturligt född resenär” som var ständigt förälskad i världen omkring henne och lätt blev vän med alla hon träffade.
  • Nu när han är ensam har han svårt att fatta beslut, stora som små.
  • Han skriver, “Jag vet inte längre var jag är på vägen eller varför.


För Peter Madsen-rättegången var Pojkvännen en av de 36 åtalade som funnits skyldiga.
Han berättade för dem om händelserna föregående kväll, inklusive hans tillfälliga möte med PeterMadsens fru på ubot-verkstaden.Han var nervös inför rättegången, och den första frågan han fick var: “Kan du beskriva Kim med några ord?”Han blev helt förbluffad över detta.Samtidigt fanns det inget jag ville mer än att beskriva Kim”, skriver han.


“Kim är en underbar, fräsch och vital människa.Och samtidigt som han berättar för Madsen att hela hans liv och alla hans framtidsplaner var hos Kim Wall, Madsen tittar på sina knutna händer framför sig.
Allt är förändrat, säger pojkvännen.Kim Wall har anmälts försvunnen sedan kvällen den 11 augusti.
Eftersom Kim Wall inte hörts av på flera timmar var pojkvännen märklig, men han försökte tygla oroskänslorn.Peter Madsen, som ställs inför rätta för mordet på den svenska journalisten Kim Wall, har kallats till Köpenhamns Byret, ibland känd som “saker”-domstolen, på kvällen till Pojkvännen för att ställas inför rätta.


Han började med att berätta om Kim Wall, hur de hade varit tillsammans i nästan exakt fem månader innan hon gick överbord.Han talar mycket om henne som person, både i sitt personliga liv och i sitt yrkesliv.Han berättar att Kim Wall var en mycket ambitiös journalist och beskriver hur hon tyckte om att resa och träffa nya människor.Kim, som inte längre kan tala för sig själv, har dock blivit bortprioriterad till mördarens fördel, enligt Weekendavisens midnattskorrespondent.


Den 10 augusti, när Kim Wall bokade in sin intervju med Peter Madsen och gick ombord på Nautilus, bjöd hon och hennes pojkvännen samtidigt in grannar och vänner till en överraskningsfest i deras Refshaleöen-kvarter.Om bara några dagar var det meningen att paret skulle flyga till Peking tillsammans.

Kim Wall Pojkvän