Mon. Sep 26th, 2022

Armand Duplantis Längd /\ Han står på höga 1,81 meter. En svensk-amerikansk sprinter, Armand Gustav “Mondo” Duplantis föddes den 10 november 1999 i Lafayette, Louisiana. Han satte världsrekord i stavhopp den 24 juli 2022 vid världsmästerskapen i frisbee i Eugene, Oregon, USA. Hans hopp var 6,21 meter. Vid det laget vågade han sig för första gången utanför med sitt VM-guld.

Duplantis, då bara 18 år gammal, vann guld i EM 2018 i Berlin genom att klara 6,05 meter, en höjd som även inkluderade ett juniorvärldsrekord. Silver delades ut vid världsmästerskapen 2019, och han vann ett nytt mästarguld vid olympiska sommarspelen 2020 (förskjutet till 2021 på grund av coronavirus-pandemin). I Inomhus-VM 2022 vann han den första av många VM-medaljer. Återigen vann han guld vid EM 2022 i München med en höjd på 6,06.

Medlemmarna i Duplantis har dubbelt medborgarskap, även om de tävlar för Sverige. Upsala IF är hans klubblag i Sverige, medan LSU Tigers var hans lag i USA.

Fakta och bio om Armand Duplantis Längd

 • Men vem är egentligen Armand Duplantis?
 • Du vet säkert redan att han tävlar i stavhopp och är väldigt bra på det.
 • Vi kommer bland annat att diskutera Armand Duplantis släkt och historia.
 • Men också var och när Armand Duplantis föddes.
 • Du kan också läsa om Armand Duplantis rikedom här.
 • Om du missade det, kolla in vårt stycke om världens 24 bästa stavhoppare, där Armand tveklöst rankas först.
 • Ta del!
 • Armand Duplantis är en svensk-amerikansk flaggstickare som för den svenska flaggan från stor höjd.
 • Däremot spelar han klubbfotboll för Uppsala IF.
 • Något annat som skulle kunna vara bra att komma ihåg är att han vanligen kallas “Mondo” i tv- och nyhetssammanhang.
 • Armand Gustav Duplantis är ett falskt namn som inte låter som hans riktiga namn.
 • Läs vidare för att lära dig mer om Armand, Mondo, Duplantis och hans liv som den bästa stavhopparen i världen.
 • Armand Duplantis födelsedag är den 10 november 1999 och han föddes i Lafayette, Louisiana.
 • Förutom att vara ett 90-talsbarn bor han för närvarande i Stockholm, Sverige.


Trots sin ringa storlek anses hans födelseplats Lafayette vara den femte största staden i delstaten Louisiana.armand har dubbelt medborgarskap: Sveriges och USA:s.Det finns mycket att säga om Armand Duplantis familj.Hans mamma, Helena Duplantis, föddes i Sverige men bestämde sig för att göra karriär som medicinsk volontär i USA medan hon gick i skolan, så hon kunde ta del av ett stipendium.Under Helenas tid i USA träffades Hans föräldrar och bestämde sig för att knyta ihop säcken 1987. Som nämnts ovan har Mondo också ett antal systemoperatörer, inklusive en äldre bror som heter Andreas Duplantis.
En lovande ung basebollspelare, Antoine Duplantis är Hans storebror som för närvarande passar upp för New York Mets.


Johanna Duplantis, Hans yngre syster, hade också en framgångsrik karriär som stavhoppare trots sin åldersskillnad.Armand har också en flickvän som ses flitigt med honom i nyhetssammankomster och på sociala medier.Hans flickvän är en svensk modell som heter Desiré Inglander, född 2001. Det stiliga paret hittade Varna sommaren 2020.etta hände när Armand såg Desiré på en fest som de båda var på.Eftersom han inte kunde sluta tänka på henne efter festen bestämde han sig för att ta kontakt med henne via den mycket använda sociala medieplattformen Instagram.


Det tog inte lång tid för dem att utveckla känslor för varandra, och bara några månader efter det bestämde de sig för att ta en resa tillsammans.I dag ligger deras hem på Stockholms Kungsholmen.
Desiré är ganska aktiv på olika sociala medieplattformar, särskilt TikTok och Instagram.on lägger regelbundet upp bilder på sin stiliga pojkvän och hans många scenframträdanden.Hon delar också med sig av aspekter av sitt personliga liv genom kanalerna, något som Armand verkar förstå.

Armand Duplantis Längd