Thu. Oct 6th, 2022

Jonatan Unge Sissela Benn Barn /\ Jonatan Anders Unge, född den 4 januari 1979 i Stockholm, är en svensk ståuppkomiker som även har medverkat i ett antal radio- och tv-program. Han är avkomma till Ingemar Unge och Cecilia Hagen, och hans mamma är judisk, så det är ingen överraskning att han valde att gå med i den judiska gemenskapen som ett sätt att hitta sin andliga väg. Han har dykt upp tillsammans med komikern Aron Flam i ett antal shower med titeln “judicious standup”.

Han har också skrivit boken Sista ordet: citat och fakta över döden med Aron Flam. Under våren 2009 medverkade han i SVT:s tv-program Grillad och under sommaren 2009 medverkade han dagligen i SR P3-programmet Morgonpasset Sommar. Han var medlem i P3-radioprogrammets redaktion från 2010 till 2014. Unge är och har medverkat i ett flertal poddar.

Jonatan Unge och Sissela Benn, kända för sin komedi och skateboardåkning i TV4-program som Kontoret, var ett tag-team fram till 2013. De har en dotter tillsammans, född 2011. På senare tid samarbetade de i produktionen av P4-komedialbumet Skärvor of en handling av vänlighet, som var löst inspirerad av parets egen handling av vänlighet.2021 spelade Unge huvudrollen i den svenska tv-komediserien Drugdealer, som han skapade tillsammans med Isabella Rodriguez.

Fakta och bio om Jonatan Unge Sissela Benn Barn

  • Komikerna Sissela Benn och Jonatan Unge provade parterapi precis när deras relation började gå sönder.
  • De har precis avslutat inspelningen av den andra säsongen av sin komediserie “Skärvor av ett äktenskap” på P4, som bygger på deras verkliga upplevelser av skilsmässa med barn.
  • Liv och Ingemar, ledarna för hybrisen, har startat en podd för att guida andra tävlande par.
  • De vill bevisa att två hushåll kan fungera bra som en självständig familjeenhet.
  • Men tyvärr är det inte så.
  • Nu när de har ett företag tillsammans kommer den podden att ge dem ännu mer problem, säger Sissela Benn.
  • Hon och Jonatan Unge fick dottern Dalia 2011 men gick skilda vägar 2013. Enkelt uttryckt tycker Sissela Benn om att jobba med sitt ex.
  • Det är våra egna livserfarenheter som fungerar som en källa till motivation.
  • Men våra liv är galna och kaotiska, så vi döljer det.


Förra säsongen lade vi ner mycket arbete på att fastställa vår separation och hur saker och ting skulle utvecklas.Den här säsongen, säger hon, är roligare.Enkla lösningar är oftast de bästa.Sissela Benn varnar dock för att verkligheten kommer lite för tidigt.Ett av de nya avtalen handlar om Ingemars önskan att åka till Stockholm medan Liv helst vill vara kvar i Malmö.Det är en omständighet som i hög grad speglar vår vardag.Eftersom det händer har vi ingen riktig sträcka att resa.


Så jag tyckte det var svårt att skojo över.Att den ena föräldern inte vill bo i samma stad som den andra, säger hon.För Sissela och Jonatan var parterapin ett försök att rädda vad som gick.- Men det var rätt kört.
Vi funderade också på hur viktigt det skulle vara att upprätthålla kommunikationen om vi bestämde ossför att separera.Lite förebyggande.Sissela Benn lever I dag I Malmö tillsammans med Dan Hedlund, 41, som hon har sonen Jonah med.Dan hjälper henne i samarbetet med Jonatan.


Jonatan är ju i vårt liv ändå med tanke på Dalia och det har funkat bra så därför har det känts okej att vi även jobbar ihop.Sissela Benn och Dan Hedlunds relation går långt tillbaka – ända till lågstadiet.Våra klasser var desamma.Jag kände en djup och bestående tillgivenhet för honom.Han säger sig ha varit intresserad av mig också.Men det blev inget av det.Vi gick sedan till gymnastiksalen och tittade.Han gav mig rosor varje dag i ett helt år, men vi var för sömniga för att njuta av dem, säger hon.
De satte sig på ett plan till Göteborg.


Trots det bosatte han sig i Malmö några år efter Sisselas splittring.Han hade också gjort slut, och vi såg en svacka på marken och började skriva till varandra.Det här måste ha varit tredje gången det var en hit.

Jonatan Unge Sissela Benn Barn