Sat. Sep 24th, 2022

Kajsa Bergqvist Barn /\ Kajsa Margareta Bergqvist är en svensk före detta höjdhoppare och nuvarande chef för Svenska Fäktförbundet. Hon föddes den 12 oktober 1976 i Sollentuna, Stockholms län. Hon har arbetat som SVT-kommentator, föredragshållare och ambassadör för Unicef ​​de senaste åren. Hon är också utbildad sommelier. Kajsa Bergqvist, en 175 centimeter lång kvinna, skrev historia som den första svenska kvinnan att framgångsrikt hoppa över två meter.

Hon innehar både det svenska och världsrekordet i höjd inne i ett hus, med en höjd på 2,06 respektive 2,08 meter. Kajsa Bergqvists dansintresse började blomma när hon var sex år och 1998 belönades hon med Stora grabbars och tjejers märke, nummer 436. Hon provade fotboll, volleyboll, badminton, simracing och långdistanslöpning, men inget av de höll hennes intresse. När hon var tio fick hennes storebröder henne att springa det tio mil långa Rösjöloppet.

Efter det började hon prova alla andra friidrottens granater också. När Bergqvist var 15 år anställde hennes klubb, Turebergs FK, en ny tränare som hette Bengt Jönsson. Efter ett tag märkte Jönsson och Bergqvist att höjdhoppen var där hon kände sig mest bekväm och presterade bäst, så hon slutade leka med de andra tjejerna. Fram till 2003, då Yannick Tregaro tog över, var Jönsson hennes tränare.

Fakta och bio om Kajsa Bergqvist Barn

  • Kajsa Bergqvist var inte Sveriges främsta juniorspelare.
  • Emelie Färdigh, som är ett år äldre, vann SM i höjdhopp inför Bergqvist-åren 1994, 1995, och 1996.
  • 1998, på grund av en knäskada, tvingades Färdigh att avsluta sin 21 år långa friidrottsutövning i förtid.
  • Den 4 februari 2006, vid en höjdhoppsgala i Arnstadt, Tyskland, höll Kajsa Bergqvist världsrekordet med en höjd på 2,08 meter, vilket satte ett nytt personbästa.
  • Det nuvarande världsrekordet utomhus ligger på 2,09 meter och sattes 1987 av Bulgarien Stefka Kostadinova.
  • Det har gjorts flera försök på 2,10 meter av Bergqvist, varav det senaste ägde rum den 28 juli 2006 i de olympiska spelen i Londons friidrottsgalan, men han har bara kommit väldigt nära.
  • Kajsa Bergqvist har tränats av Yannick Tregaro sedan 2004.
  • En överenskommelse mellan henne och Tregaro säger att hon tog ansvaret för sitt träningsregemente självständigt med början sommaren 2007.


Efter att ha drabbats av hälsoskräck vid en tävling i Bstad den 18 juli 2004 och missat att kvala till OS 2004 i Aten, gjorde Bergqvist comeback i augusti 2005 i Helsingfors genom att vinna svenska mästerskapet i höjdhopp med en höjd på 2,02. meter.Hon tilldelades även Svenska Dagbladets guldmedalj för sin insats det året (bragdguldet). Bergqvist meddelade alla den 7 januari 2008 att hon slutar på friidrotten på grund av bristande driv.Kajsa Margareta Bergqvist, född 12 oktober 1976 i Sollentuna, Stockholms län, är en svensk höjdhoppare och tillträdande förbundskapten för Sveriges friidrottslandslag.


De senaste åren av hennes karriär har präglats av skador och comebacks, som har tagit hårt på henne fysiskt och psykiskt.Friidrottsstjärnan Kajsa Bergqvist, 45, meddelade i vintras att hon hittat kärleken för första gången.Dubbelt så många år senare gick paret upp och bad om skilsmässa.Nyligen berättade Aftonbladet att Kajsa Bergqvist hittat kärleken igen.På Zelmerlöw & Björkman-stiftelsens årliga välgörenhetsmiddag satte sig en 43-årig man med en 32-årig kvinna som heter Josefin Holmqvist.


På frågan om Bergqvist vill kalla henne vid hennes förnamn eller om han och Holmqvist kommer att gå i efternamn svarar hon: “Jag tror inte det.”Visst är man kapabel att göra det.Det fungerar riktigt bra.aret har varit tillsammans en tid och bor för närvarande i en lägenhet i hjärtat av Stockholm, enligt Aftonbladet.Bergqvist har tidigare arbetat som present med filmregissören Mans Herngren.


Highhoppa berättade för tidningen QX 2011 att hon är bisexuell i samband med deras årliga skilsmässa.Jag tror att det kommer att vara jättebra om vi kan sätta stopp för alla rykten och spekulationer.Så vid det här laget är det över.För närvarande vet vi allt.Och det känns bra att prata om det i QX.Snart vill jag inte prata mer om det här, sa Kajsa Bergqvist.Kajsa Bergqvist tog hem VM-guldet i Helsingfors 2005 och OS-bronset i Sydney fem år dessförinnan.Hon är fortfarande den längsta kvinnan i världen i huset, med en höjd på 2,08.Efter sin yrkeskarriär bestämde sig Bergqvist för att bli sommelier och starta en vinimportverksamhet.

Kajsa Bergqvist Barn