Wed. Sep 28th, 2022

Linnea torstenson flickvän /\ Linnea Marie Torstenson är en före detta svensk handbollsspelare. Hon föddes den 30 mars 1983 i Eskilstuna. Hon erkändes som Sveriges främsta handbollsspelare 2010 och 2011; Linnea Torstenson fick sin tidiga utbildning i Strängnäs, där hon även vann SM-guld med Skövde HF 2008. Trots att hon skrivit ett profskontrakt 2007 blev det inget av det på grund av ekonomiska svårigheter på GOG.

Efter att ha vunnit SM-guldet 2008 gick Torstenson till den danska klubben Aalborg DH, där han presterade fantastiskt. Detta resulterade i att hon bytte lag till FC Midtjylland Handball sommaren 2010. Hon kunde fira FC Midtjyllands titel som danska mästare i maj 2011 Torstenson gjorde det matchvinnande målet.

Sedan dess har Linnea Torstenson vunnit titlar i sitt eget Slovenien, sitt hemland Rumänien och Champions League med CSM Bukarest.

2017 flyttade Torstenson till franska OGC Nice. Sommaren 2019 återvände hon till sin tidigare klubb, CSM Bukarest i Rumänien. Torstensson meddelade att hon lägger av från handbollen efter säsongen 2019-2020. hon var med och tävlade om silvermedaljen vid EM 2010. Det var första gången en svensk kvinnlig student någonsin tilldelades en magistermedalj.

Fakta och bio om Linnea torstenson flickvän

  • Efter att ha gjort sin debut vid SM 2005 gjorde Linnea Torstenson sin mästardebut året därpå, även vid SM, och hon hade en enorm framgång vid EM 2006.
  • Hon var en nyckelspelare i det svenska landslaget i nästan ett decennium.
  • Hon tävlade i den olympiska squashturneringen 2008 i Kina, den olympiska squashturneringen 2012 i London och den olympiska squashturneringen 2016 i Rio.
  • Det finns fem European Masters och tre Virtual Masters på listan.
  • Hon var den mest överpresterande petaden i hemma-EM 2016, och hon har bestämt sig för att dra sig tillbaka från landslaget.
  • Totalt tävlade 175 lag i landslaget.
  • Sverige har tagit över sju spelare från EM till 2019 års VM-turnering i Japan.
  • På frågan om hon ville gå med i VM tackade Linnea Torstenson artigt nej.
  • Torstenson erkändes som den mest värdefulla spelaren för Sverige vid EM 2010.


Hon kom samtidigt som två spelare i skytteligan och tre i assistligan.Svenska Handbollsligan har tappat två spelare från EM i VM-erans femte år.Linnea Torstenson har fått frågan om att göra comeback i landslaget, som det rapporterats av Sportbladet.Men legenden som fick kronblad inför EM 2016 svarade med ett nej.innea Torstenson togs bort från laget inför EM 2016 på hemmaplan.Hon hade spelat i två år i den blå tröjan, vunnit fem mästerskap och ledde Budapest till Champions League-titeln vid den tiden.
Torstenson meddelade att hon hade spelat sin sista match för landslaget när den första truppen efter det katastrofala EM:et skulle tas ut i februari 2017.

Hon lämnade Budapest på sommaren för att spela för franska Nice, men hon återvände till Budapest i somras och 36-åringen har spelat en stor roll under säsongen hittills.Samtidigt har landslaget plockat fler spelare sedan EM i december på grund av åldersrelaterade faktorer som babyboom och samhällsomställning.Idag kastade kapten Sabina Jacobsen in handduken på grund av sjukdom.Det saknas totalt sex spelare från EM-listan.


Nu kan Sportblade bekräfta att Henrik Signell, förbundskapten, pratat med Torstenson om att göra comeback i ligan.Det är första gången han bjuder ut henne sedan han förberedde sig för EM 2016. Torstensons svar var ialla fall negativt.Vi hade ett bra samtal och hon fick lite ensamtid under några dagar.Hon är dock nöjd med sin nuvarande situation, som Signell förklarar.Han tror inte att nejiyet hade någon betydelse för beslutet att skicka EM:s husdjursgris till djurparken.ag har den största respekten för Linnea, både som person och handbollsspelare; hon är extremt professionell och har aldrig behandlat mig på ett opassande sätt.


Samtalet mellan Signell och Torstenson började tidigt på säsongen.Det fanns indikationer på att Torstensons beslut hade tagits redan i slutet av säsongen.Hon var bestämd och jag höll fast vid hennes beslut.jag har inget intresse av att bråka med henne om detta.torstenson presenterar samma bild som Signell när Sportbladet intervjuar henne senare under tisdagen.Hon är nöjd med landskapet och andra tankar slog henne inte när hon frågade.Hon hävdar att det var enkelt att komma fram till den slutsatsen.

Linnea torstenson flickvän