Mona Sahlin Ung ,Gammal ,Tillgångar ,yrke

Mona Sahlin Ung

Detaljerad information om Mona Sahlin

ålder65 år
FödelseortSollefteå
förmögenhet25 miljoner euro
födelsedatumMarch 9, 1957
yrkeTidigare vice statsminister i Sverige
CivilståndBo Sahlin
föräldrarHans Andersson
familjAnn-Sofie Sahlin
barnJenny Sahlin, Ann-Sofie Sahlin, Johan Sahlin, Gustav Sahlin
partnerBo Sahlin
vikt83 kg
längd1.92 cm

Mona Sahlin Biografi

Mona Sahlin är en banbrytande politiker och offentlig person från Sverige. Född 1957, har hon ägnat sin karriär åt att kämpa för social rättvisa och jämlikhet och har spelat en nyckelroll i att forma det politiska landskapet i sitt land. Sahlin började sin politiska karriär på 1980-talet och arbetade som arrangör för Socialdemokraterna, Sveriges största politiska parti. Hon steg snabbt i graderna och valdes in i riksdagen 1988. Genom åren har hon haft en rad viktiga poster, bland annat socialminister, arbetsmarknadsminister och vice premiärminister.