Wed. Sep 28th, 2022

Mats Wilander Sjuk /\ 1988 blev Mats Wilander den första och enda svenska spelaren som vann United States Open. Han är dock fortfarande en avgörande del av turneringen på Flushing Meadows i New York.inte i en bar som på den gamla goda tiden, utan som expert på Eurosport TV. Genom att hålla nära kontakt med sporten genom sin show “Game, Set och Mats” kan han intervjua många av sportens största namn.Ett yrke han trivs väldigt bra med.

Det är så coolt! – Det är jätteroligt. Det här är ett bra sätt att hålla kontakten med sportens värld och det är väldigt roligt, säger han, eftersom jag får kommentera minst ett spel om dagen, äta snacks relaterade till spelen och göra intervjuer med spelare.Han håller ett öga på toppspelarna i den här turneringen och förutspår att Novak Djokovic och Andy Murray kommer att klara sig i en kamp om titeln.

Det är för lång tid mellan OS-uppdateringarna för Rafael Nadal. Murray är min favoritspelare. Han kommer in med mycket självförtroende efter att ha tagit guldet i OS, och han är i bra form. Samtidigt går Djokovic, som uppenbart är i världsklass, inte bort.

Fakta och bio om Mats Wilander Sjuk

  • Det finns ett mervärde i den uppmärksamhet som sjukdom får på turneringsdagen, utöver de pengar som tas in.
  • På grund av detta hävdar Wilander att det är svårt att kvantifiera hur mycket det ger.
  • Hur känns det att kunna bidra till kampen mot sjukdomar på det här sättet? Det är sant att det känns bra att hjälpa andra, men när någon i din egen familj står vid rodret för den här sjukdomen gör det aldrig det.
  • Medel används främst för att sprida hälsoutbildning och hjälpa låginkomstfamiljer i deras kamp mot sjukdom.
  • Wilander hävdar att det krävs en stor summa pengar för inköp av gas och svavel.
  • Det är tufft att ha en älskad som drabbas av denna sjukdom; det är ganska svårt.
  • Det är svårt i USA oavsett vilken sjukdom det är tänkt att förhindra.


Den har kallats “den värsta sjukdomen du aldrig hört talas om” av Tennis World Magazine.
Nu vill Mats Wilander öka medvetenheten över hela världen om EB, den sjukdom hans son Erik bekämpar varje dag.”Två månader efter att Mats Wilanders son Erik föddes insåg hans föräldrar att något inte stod rätt till.När han lade sig ner började han få kramper på händer och kropp.

När han började rufsa sina egna fjädrar, dök det upp fläckar på hans vänner och familj.På Idrottsgalan blev Mats Wilander en framträdande plats som en av de bästa bordtennisspelarna i världen.Veteraner tog emot Idrottsakademins hederpris för sina betydande insatser på den svenska tennisscenen.Mats Wilander: “Jag vill tacka Svenska Tennisakademin för att ha tagit med mig bland de tennisstorheter som har vunnit det här priset tidigare, det är en enorm ära.”


Mats skickade också ett särskilt tack till sin fru Sonya.De har varit gifta i 34 år och Mats har upprepade gånger betonat vilken klippa Sonya har varit för honom.Mats gick offentligt ut med nyheten att han träffat ett nytt kärleksintresse 1991. förhållandet med Sonja upphörde.För att inte tala om det faktum att det helt enkelt inte finns tillräckligt med tid för att utföra det.


Det är en sjukdom som genomsyrar hela företaget, och det drar ut på tiden alldeles för länge.
Under de senaste 32 åren har vi varit lyckligt gifta, och vår familj har nu fyra barn.Mats har förklarat situationen för Expressen och jämför det med att ta en paus när han spelar tennis.Det är absolut nödvändigt att du har strävan.Att vara en bättre man mot andra människor.Och viljan att inse sina egna tillkortakommanden och brister.Om du är omgiven av snälla människor som förstår att du gör gott i världen tror jag att du kommer att få förlåtelse för det mesta, men du måste ändå förlåta dig själv.

Mats Wilander Sjuk