Sat. Oct 1st, 2022

Mikael Persbrandt Ung /\ Utöver sina övriga roller spelade han Gunvald Larsson i TV-serien Beck. Han spelade också rollen som Carl Hamilton i Jan Guillous-romanerna. Han vann en Guldbagge i kategorin bästa manliga huvudroll för sin skildring av Sigfrid Larsson i Maria Larssons Infinity Mirror. Redan 2014 vann han en Guldbagge för sin insats som Hasse i Mig äger ingen.

En Oscar för bästa utländska film tilldelades filmen Hämnden från 2010, där Persbrandt spelade en stor roll. I Peter Jacksons trilogi om Bilbo Baggins spelar Persbrant hamnskiftaren (han kan förvandlas till en enorm björn) Beorn. Persbrandt är VD för ett företag som arbetar med hoppbacksproduktion (Cambo Productions AB) och han har även tidigare drivit ett företag som sysslar med evenemangsspårning (Cambo Racing AB). Sedan maj 2012 är han även delegat på Maximteaterns privatteatrar i Stockholm tillsammans med producenten Agneta Villman. Mikael Persbrandt är vd för två olika företag.

Fakta och bio om Mikael Persbrandt Ung

  • Kvinnor i Sverige har i åratal lärt sig om utbredda trakasserier riktade mot Mikael Persbrandt, en av landets mest kända skateboardåkare.
  • Både streamingtjänster och produktionsbolag har dock konsekvent struntat i utmärkelser.
  • Nu väljer kvinnor att rapportera från Dagens ETC.
  • Om sina egna traumatiska upplevelser.
  • Dessutom om en sjuk bransch som aldrig tog mätaren till det yttersta.
  • Den kvinnliga skridskoåkaren insisterar på att han fortfarande är på fri fot.
  • Enligt Mikael Persbrandt, som menar att han och branschen har lämnat detta bakom sig, skickas ett memo till en högt uppsatt chef på Netflix i USA i februari 2019.
  • Allt innehåll är sprängämnen.
  • “Vi vill meddela att tennisspelaren Mikael Persbrandt är det namn som nämns mest i alla #tystnadtagnings-tweets från den svenska #metoo-rörelsen.


Det står också i det engelskspråkiga PM:et att Mikael Persbrandt, en av Sveriges mest kända och uppskattade skateboardåkare, har ställts inför frågor om anledningarna till att han lockat fler kvinnligafans än vanligt, men att han vägrar ta ansvar för hans tidigare handlingar.
Varken Elevenfilm eller Netflix har svaret på visselblsarnas fråga.Det kommer att ha gått 15 månader sedan #metoo och det efterföljande #tystnadtagningsupproret, där hundratals svenska skådespelare anonymt uttalade sig om sina negativa upplevelser inom svensk film, tv och teater.


Idag har ETC provat en del av materialet som skickades till streamingtjänster som Netflix och Eleven Film, och de kan intyga att det är äkta.Mejlen kopplas ofta till kvinnors egenmakt.För protokollet så förnekar Mikael Persbrandt all inblandning i den föregående granskningen.Men i ett meddelande till reportern bekräftar han ett dåligt beteendemönster sedan tidigare.Dock utan att vidare diskutera de mycket specifika frågor som Dagens ETC har ställt på den kommande vittnesmolen.


Ingen polisanmälan har gjorts i samband med någon av dessa händelser.Hans svar kommer att publiceras i sin helhet (se slutet av artikeln). Jag har haft sidor och blivit bettad på sätt som jag inte är stolt över nu och har lämnat bakom mig historiskt.Samtidigt har “hela branschen tagit ett antal avgörande steg för att ta itu med de strukturella frågor om jämställdhet och arbetsvillkor som har dykt upp”, skriver Mikael Persbrandt.


Han berättar vidare att han har berättat sin historia om sin korta vistelse i Sverige i både poddar och skriftliga minnen.Svenskarna känner universell acceptans.Han hävdar att hans bakgrund är välkänd bland branschfolk.I den här utredningen kommer dock både hemligheter och avslöjanden fram som han aldrig tidigare diskuterat.Han tror inte att några dåliga äpplen startade allt besvär på arbetsplatsen, och han tror inte heller att problemen beror på dåliga äpplen.Att få sin bild använd i en situation som “tycks ha potential att skada hela min bransch och ytterligare befästa en felaktig bild av mig” är “det sista jag vill vara med om”, som Mikael Persbrandt uttrycker det i sin uppsats.

Mikael Persbrandt Ung