Fri. Oct 7th, 2022

Sveriges Starkaste Familj /\ Premiär i Sveriges Television den 6 september 2020 är tävlingsserien Sveriges Största Familj.I seriens åtta timmar långa avsnitt tävlar två svenska idrottsaktiva familjer i olika utmaningar i den snöiga fjäll- och sjömiljön i traktorerna runt både re och reskutan. Familjerna bor i liknande bostäder nära sammanfogningen. Gränserna mellan individuella och laghändelser vidgas och omfattar nu saker som kanotpaddling, hinderbana, löpning med tyngders i djupnö, dra bil med rep, balansprov, med mera. Andre Pops och Susanna Kallur är seriens verkställande producenter.

Serien är producerad av Jarowskij och den följer två familjer när de reser till Gotland för att ta reda på vilken som är starkast i hela Sverige. Det kommer att bli intensiva fysiska och mentala utmaningar framöver. TV-programmet Sveriges starkaste familj 2020, med André Pops som värd, ställer två vältränade familjer mot varandra i en rad fysiska och mentala utmaningar i en krävande bergsmiljö under ett år. För lagen räcker det inte att bara överlista sina rivaler; det är också nödvändigt att hålla reda på saker som stigande bergstemperaturer och stängning av farliga vildmarksområden. Det blir ett äventyr med hög insats och en hård kamp om makten och titeln Sveriges mäktigaste familj.

Fakta och bio om Sveriges Starkaste Familj

  • Skidlaget Josefsson från Täby IS vann SVT-showen för att vara Sveriges starkaste familj.
  • Jennys mamma och döttrar, Agnes och Tilde, skapade vinstället som nu används för vintersport.
  • I maj månad sändes SVT-serien Sveriges starkaste familj med en hel vecka av hård konkurrens.
  • Familjen Josefsson, mamma Jenny och döttrarna Agnes och Tilde, skänkte en donation från Sverige till startlinjen.
  • De drygt 700 000 tittare som följt serien vet sedan i söndags att paret Josefsson är den starkaste familjen i Sverige i år.
  • Men trots att motståndet hade en minuts försprång gick de tre tjejerna från Vallentuna norr om Stockholm ensamma hem.
  • Det var ett betydande uppdrag, men också väldigt roligt.
  • Vi var starka på grund av omständigheterna och vår förmåga att anpassa oss.
  • Det var den vi satsade på till slutet, säger Tilde.


Därför hade den kvinnliga trean det svårt i alla lägen där styrkan var avgörande.Att fortsätta och fortsätta kämpa.Jenny Josefsson säger, “Vi samlade flera grannar, dekorerade huset i liljetema och tittade på solnedgången från vårt hem i Täby.”I sista segmentet bjöds tittarna på en tävling av högsta kaliber, då Josefssons knackade på de tre öppnings- och bonusspel som skulle utse vinnaren efter en ansträngande jaktstart.Det var frågor vi ställde hela tiden. I samband med detta kommer också en återkoppling till en av de fientliga familjerna att ske.


Familjen Karlbäck från Sunne.Tävlingarna I Sveriges starkaste familj 2020 genomförs I slutningarna vid Tegefjäll och Ulldalen samt p Draklanda van resjöns strand, granne med Sveriges Alpina Nationalarena där vra landslagsskidkare Rio har en lång historia som mötesplats för stora idrottsevenemang, och dit åker turister för att se regionens dramatiska landskap och väderförändringar under året.


Familjerna genomgår sina steg med en rad fysiska och mentala tester.Till exempel kan man behöva dra en tung terrängfordon, hinderbana, dragkamp eller fjällmarsch över fjället med en tung packning för att snabbt klättra i djup snö med lätta vikter.Det räcker inte att vara snabb, tuff och stark.Familjernas förmåga att arbeta tillsammans tekniskt, psykologiskt och kooperativt kan göra stor skillnad.En efter en dör familjerna tills bara de starkaste finns kvar.


Varje familj borde gå igenom fysiskt krävande och tuffa testsituationer i naturen och i världens dolda hörn.Slumpmässigt som individ och slumpmässigt som grupp.Att samarbeta och komma överens är avgörande om man vill undvika att fastna i en duell eller den tuffa stötestenstunneln och behöva riskera att bryta ut.Klimatet i Fjällvärden är känt för att snabbt förändras, så familjer bör förbereda sig på att övernatta ute i blåsten och kylan om de kan.

Sveriges Starkaste Familj