Sun. Oct 2nd, 2022

Petra Mede Föräldrar /\ Svenska ståuppkomikern, programledaren, skateboardåkaren och dansaren Petra Maria Mede föddes den 7 mars 1970 i Högalids församling i Stockholm. Petra Mede är mamma till Linnéfödde Klas Mede och Ulla Mede, och lillasyster till Anne Mede Ageling. Hon är uppvuxen i förorten Partille utanför Göteborg, men bor nu i Bromma i Stockholm.

Hon utbildade sig till balettdansös på Balettakademien, men hon hade en skada i tjugoårsåldern som tvingade henne att ge upp karriären. Hon hade legat i en lång koma i över tio år. Därefter blev hon stockholmsguide och jobbade ett tag i den rollen innan hon omskolade sig till komiker.

Under en kort period i Paris arbetade Petra Mede som backupsångerska för Céline Dion. Detta var före 1990, när Dion först blev allmänt erkänd över hela världen. Efter att ha deltagit i en amatörtävling våren 2005 tog Petra Medes proffskarriär ett slut. 2007 vann hon priset för bästa nykomling och 2009 vann hon priset för bästa kvinnliga komiker i Sverige på Svenska Stand up-galan.

Du kanske känner igen namnet Mede från tv-programmen Morgonsoffan, Parlamentet, Hjälp!, Cirkus Möller och Högklackat.

Fakta och bio om Petra Mede Föräldrar

  • Hon har medverkat i talkshowerna Robins, Doreen 21.30, Skavlan, och Rakt p med K-G Bergström, och hon har uppträtt på Stockholm Live.
  • 2010 fick Mede en egen chattshow på TV3 som heter Petra Mede Show. 2014 debuterade hon på bioduken i långfilmen Medicinen.
  • Petra Mede har varit värd för många stora galor och direktsända TV-program. Hon var ordförande för QX Gay Gala 2009, samt Guldbaggegalan Gala 2011–2012 och 2015–2018.
  • Efter att Kristian Luuk hoppade av som Melodifestivalens programledare för andra gången på lika många år 2009 klev Petra Mede in för att fylla tomrummet.
  • Christer Björkman meddelade på en presskonferens den 28 januari att Petra Mede skulle leda Eurovision Song Contest 2013 i Malmö.
  • Det var första gången på många år som programmet hade en enda programmerare ansvarig. Petra Mede, programmets exekutiva producent, skapade rubriker när hon meddelade att hon var gravid vid 52 års ålder.
  • Men det finns så mycket mer som gör Petra Medes folkloristiska och skrällande multitalang fascinerande. Hon är inte bara högaktuell i rollen som programledare för Let’s Dance 2022, hon har också nyligen gett ut en ny bok.

Petra Mede utbildade sig till balettdansös vid den prestigefyllda Balettakademien redan från början av sin karriär.Men vid 20 års ålder kunde hon äntligen lägga höbalen på golvet efter att hon hade skurit upp sig själv i revbenen.Efter det var Petra nere och ute ganska länge tills hon till slut bestämde sig för att skriva in sig på stockholmsguideskolan.Eetra bröt sig inte in i komedibranschen förrän långt efter att hon fyllt 30. Efter att hon deltagit i en amatörstuppkomiktävling 2005 fick hennes nya karriär en formell start.


2009 hedrades hon som en av de bästa kvinnliga komikerna i Sverige vid landets årliga prisutdelning för stand-up.Petra Mede är ett bekant ansikte från flera populära svenska komediprogram, som Parlamentet,Morgonsoffan och Hjälp! Det här är Möller- och Högklackatcirkusen.Hon har även gjort ståuppkomedi på Stockholm Live.Petra Mede visade sig vara mer än bara en komisk underdog.
Hon är också ett naturfenomen som ses direkt framför kameran.Petra har hedrats med ett flertal prestigeuppdrag från både SVT och TV4, inklusive möjligheten att vara värd för några av de mest populära svenska tv-programmen i direktsändning.


Petra kan då avslöja att hon längtar efter barn och upplever glädjen av att vara lyckligt gift medan hon är gravid vid en mogen ålder av 52. Jag är ganska nöjd och uppfylld; Jag känner mig också väldigt privilegierad.Sanningen är aldrig svart och vit, och graviditet är aldrig svart och vit.Petra Mede, 52, är just nu gravid med sitt andra barn, och hon säger i programmet att hon planerar att vänta tills de når sin målvikt innan hon föder.Let’s Dance, tv-programmet där hon är en av två programledare, börjar sändas varje vardagskväll, så hon insåg att det var dags att avslöja att hennes kärleksliv blommar ut eftersom tittarna kommer att märka förändringen allteftersom säsongerna går.


När Petra gästade Efter fem deklarerade hon att hennes aptit skulle öka under programmets gång. “
Den lilla väntas komma in i världen några veckor efter avslutningen av Let’s dance.Petra har varit värd för några av Sveriges mest populära tv-program och galor, och hon hade även en egen chattshow på TV3 som hette The Petra Mede Show.Hennes förväntade pensionsdatum är mitt i sommaren.Hon har även gästspelat i TV4:s “Min historiska pojkvän.”Petra Mede fick den prestigefyllda rollen som SVT:s julvärd 2013. Petras självbiografiska bok, Skam och högmod I Sävedalen, har nyligen kommit ut.

Petra Mede Föräldrar