Thu. Dec 1st, 2022

Alexander Abdallah Längd /\ Alexander Abdallah växte upp i Uppsalakvarteret Gränby, och han är av libanesisk härkomst. Från 2015 till 2018 gick han på Malmö, Sveriges Teaterhögskolan.Abdallah har tidigare arbetat i Helsingborgs Stadsteater där han medverkat i produktioner som “Romeo och Julia” och “Rapunzel”. Hans kortfilm, “Jag skiner inte utan er mina bröder som skildrar dödsskjutningarna i Malmö”, regisserades av honom. Världspremiären av filmen ägde rum på Göteborg Film Festival 2019 och den vann priser på den svenska filmfestivalen Pixel för bästa film, bästa foto, bästa musik och publikfavorit.

Abdallah spelade Rick i andra säsongen av tv-serien lska mig, 2020. Han har en huvudroll som Salim i den svenska serien Quick Cash, som hade premiär på Netflix den 7 april 2021. Han vann priset för bästa manliga biroll i en tv-produktion för sin roll som Sam i Thunder in my heart, som hade premiär i maj 2021 på Viaplay.Abdallah föddes med namnet Jihad men ändrade det till Alexander när han fyllde arton.Han mäter in på imponerande 1,81 meter i resning.

Fakta och bio om Alexander Abdallah Längd

 • Han är en av pristagarna på Guldbaggegalen 2022. Alla verkar prata om honom.
 • Men vem är han egentligen?
 • Den 1993 födda Alexander Abdallah är av libanesisk härkomst.
 • Han växte upp i norra Uppsalakvarteret Gränby.
 • När pöbeln var som störst var han där i ett kompisgäng med resten av dem.
 • Alexander hävdar att han alltid slutade sist i sin klass och fick ofta höra att han inte pratade ordentlig svenska, var för kort och överviktig, och så vidare.
 • Efter majorgenombrottet i Snabba cash 2021 försvann gläntan med rop på hjälp.
 • Det fanns ingen gräns för hur ens uppskattning kunde visas på den tiden.
 • Människor är likaså nyfikna och ivriga att veta om vi kan få en familj.
 • Jag svarar nästan aldrig på saker, men när jag gör det är det att säga att jag tyckte om att läsa den.
 • Han sa till Aftonbladet i maj 2021: “Jag måste alltid påminna mig själv om varför jag fortsätter med det här för att man inte ska komma ur kurs.”


Den 24 januari 2022 intervjuades han av Kristoffer Triumf, programledaren, i Värvetstudion.Enligt Alexanders erkännande led han av tvångssyndrom (OCD) som barn.Innan han kunde lägga sig var han tvungen att resa sig upp och ställa saker på sina rätta platser runt om i rummet. “Jag var ganska blyg som barn, väldigt sympatisk och jag kunde äta mycket riven ost”, sa han.Senare i livet gjorde han kopplingen att hans OCD liknade en rädsla för att dö.Han sa till Kristoffer Triumf, “För att lugna ner känslan var jag tvungen att göra saker.


“Nu har han ett nytt perspektiv på döden.Han är inte så grinig som han brukade vara.
Trots detta har han lärt sig att acceptera det och ser det nu som en nödvändig del av sitt liv.När jag dör vill jag att det ska vara en fest.2019 tog Alexander Abdallah examen från Malmös teaterskola.Han har inte bara varit med i många tv-serier som skådespelare, han har också gjort sin regidebut.Kortfilm med titeln “Jag garvar inte för att mina bröder inte gör det” om fyra syskon från Malmö.Endast en överlever; de andra tre omkom i olyckor.Yahya, den yngsta brodern, bor i en koja i skogen där han spelar upp fantastiska scenarier och möter sina syskon en gång till.


Kortfilmen vann fyra priser på den svenska filmfestivalen Pixel, inklusive bästa film, bästa foto, bästa musik och publikpriset.Han säger att han har letat efter någon med “jävligt mycket humor, som är kreativ och gör något fett.”För att uttrycka det helt enkelt är jag fascinerad av kläder och skulle vilja träffa någon med riktigt bra stil.För att jag ska ha hennes kläder och hon kan ha mina tycker jag att det ska vara möjligt för folk att dela garderober.Under en intervju med Kristoffer Trumf den 24 januari sa Alexander Abdallah att han planerar att flytta till Los Angeles och ägna sin tid åt att inte göra någonting.


Min främsta prioritet för tillfället är att försöka ta mig till Los Angeles.Var uppmärksam på engelska.
Jag har de mäktigaste agenterna i USA, och jag har deltagit i några mycket skissartade projekt under några mycket skissartade namn.Men det verkar som att jag alltid snubblar eftersom min engelska inte finns där.Hon har gått framåt men behöver “trappa upp” sitt spel.När situationen förbättras kommer allt att börja falla på plats.

Alexander Abdallah Längd