Thu. Dec 1st, 2022

Hur Lång Är Melwin Lycke Holm /\ Den svenske höjdhopparen Melwin Lycke Holm föddes den 12 oktober 2004. Han är son till den hoppfulla pappan Stefan Holm och till friledstränaren Johnny Holm. Den 15 augusti 2020 vann Lycke Holm svenska mästerskapet i höjdhopp genom att klara 2,13 meter, vilket gjorde honom till den yngsta svenska mästaren i historien.

Lycke Holm tog guld i höjdhopp på 2022 års inomhus-SM efter att ha nått personbästa på 2,16 meter.Två guld och ett silver blev hans under den efterföljande månaden på inomhus-SM för juniorer. Lycke Holm tog guld i höjdhopp med distansen 2,18 meter, guld i tresteg med distansen 14,49 meter, och silver i längdhopp med distansen 7,26 meter, och han placerade sig också först i alla fyra grenarna. Den svenske höjdhopparen Melwin Lycke Holm föddes den 12 oktober 2004. Med en höjd på 2,13 meter tog Lycke Holm SM-guld i höjdhoppning den 15 augusti 2020, vilket gjorde honom till historiens yngste svenska mästare. Han är avkomma till den framlidne storhopparen Stefan Holm. Han mäter sig på höga 1,81 meter i resning.

Fakta och bio om Hur Lång Är Melwin Lycke Holm

 • Melwin Lycke Holm, son till Sveriges olympiska höjdhoppstränare, placerade sig på fjärde plats vid 2019 års inomhus-VM för seniorer vid 14 års ålder.
 • Också det året, med ett språng på 209 centimeter, tog han brons vid utomhus-VM.
 • Hans sons tränare är en kille som heter Stefan Holm.
 • Holms prestation – nytt bäst för henne Melwin Lycke Holm förbättrade sitt tidigare höjdhopp bäst med 2,17 centimeter.
 • Melwin Lycke Holm, då 15 år, klarade 2,17 meter på sitt andra försök i National Team Challenge på Hällsen i Söderhamn.
 • En liten skakande känsla kändes i bröstkorgen.
 • Den 44-årige mannen har en son som heter Melwin Lycke Holm med sin exfru Anna Lycke.
 • Melwin Lycke Holm, 15, är en stigande stjärna inom höjdhoppssporten.
 • I somras satte han tre nya personliga märken utomhus.
 • Än idag har Kubas Javier Sotomayor (2,45 meter) och Bulgarien Stefka Kostadinova (också europeisk rekordhållare) rekord i utomhusvärlden respektive höjdhopp för kvinnor (2,09 meter).
 • Kajsa Bergqvist har damernas världsrekord inomhus på 2,08 meter och Javier Sotomayor har herrrekordet på 2,07 meter (2,43 meter).


17-årige Melwin Lycke Holm satte nytt personbästa med ett hopp på 2,18 meter vid Junior SM i Skellefte och slog sitt eget märke som sattes sommaren 2020.Efter att ha tävlat i tre tävlingar under helgen vann hon två guldmedaljer och en silvermedalj för sina insatser i kategorierna höjd, längd och antal steg.Melwin noterade ett nytt personbästa på 2,17 vid landslagsutmaningen i Söderhamn i augusti 2020, och bara två veckor senare, endast 16 år gammal, fick han sitt första senior SC-guld.Men skador plågade 2021, och det var inte förrän den här inomhussäsongen som han kunde återupptäcka sin form 2020.


Han vann guld i Florahallen i Skellefte genom att klara sju raka höjder på sitt första försök, den högsta var 2,10.Därefter gick han på 2.18 och avslutade loppet utan att skaka.Därefter gjorde han ytterligare tre försök och kom aldrig närmare än 2.20. Melwins tid på 2.18 placerar honom på en oavgjord åttonde plats i P19-klassen i Sveriges historia, bakom juniorrekordet på 2.27 som innehas av Patrik Sjöberg.Melwins pappa, Stefan, ligger delad på femte plats med poängen 2,19, men det är viktigt att tänka på att Melwin fortfarande har ett år kvar av gymnasiet.


Med ett nytt personbästa på 7,26 på lördagen tog Melwin hem silver i Skellefte, hans andra medalj för veckan.Han saknade bara fem centimeter guldet.På söndagen satte han även nytt personbästa i tresteg med 11 centimeter, hoppande 14,49 meter.

Hur Lång Är Melwin Lycke Holm