Fri. Dec 2nd, 2022

Petter Askergren Familj /\ Petter är en svensk hiphopmusiker från stadsdelen Södermalm i staden. Sedan genombrottet med Microfonkt och Vinden Has Waited har han släppt ytterligare fem fullängdsalbum och två samlingsskivor. Petter gick på Södra Latins gymnasium och sedan Uppsala universitet för att studera konstvetenskap, där han också blev medlem i Stockholms Nation. Efter att ha hört surret om hiphopgruppen Sherlock i början av 1990-talet slog han till på egen hand som soloartist. Både “Mikrofonkt” och “Vinden har vänt” fanns med på genesisblockets medföljande singlar. Sedan dess har han släppt åtta fullängdsalbum och två samlingar.

Petter har lett ett stort antal webbprojekt, däribland många i samarbete med Natural Bond-gruppen. En stor del av hans författarskap är självbiografiskt, inklusive Petters barndom, familjeliv och professionella ansträngningar. Petter har också kunnat försörja sin familj väl; han har för närvarande sex barn. Han och hans 45-åriga sambo, Michaela Askergren, har fyra hundar som heter Lexus, Vita, Ronin och Belle.Petters son Alfons från ett tidigare förhållande är dock någon som vi har hållit koll på ända sedan han var ung.

Fakta och bio om Petter Askergren Familj

  • Petter är en stor svensk konstnär.
  • Alfons Ksyt, Hans äldste son, har nu fyllt 18 år.
  • Alfons modellerar nu och du kan se hans portfolio här.
  • Petter Alexis Askergren, 47, har en raketkarriär som är sagolik och ett ryggsäck fullt av böcker som toppat bästsäljarlistorna år efter år.
  • Många av Petters lettexter är självbiografiska och handlar om hans tidigare och nuvarande erfarenheter.
  • Trots musikens centrala roll i Petters liv har han också blivit en framgångsrik affärsman som driver sin egen vingård och restaurang under namnet K.K. Petter är välsignad med kärleken till Michaela Askergren och när han medverkade i TV4-programmet S mycket bättre berättade han för publiken hur han och hans fru Hustrun har ordnat sina liv.
  • Michaela har en påtaglig affinitet för friluftsliv och klarade sig inte särskilt bra i Stockholmsmetropolen.
  • Petter bedriver sin handel mellan Jämtland och Stockholm från en fjällstuga som paret byggde i re.
  • Han avslöjade på programmet att hon hade en extremt stark dragkraft i detta avseende, vilket fick honom att tro att han inte skulle kunna uppleva den ovan nämnda upprymdheten.


Han fortsatte med att förklara att Petter och Michaela också hade tre döttrar, 12 och 4 år, samt två söner, 5 och 15 år. Artisten Alfons son, som nu är 18 år och lagligen vuxen, kommer från ett tidigare förhållande Att Petters bror Alfons nu bor i den egentliga staden är en viktig faktor för hans beslut att stanna i Stockholm.Dagens son är dagens karriärförebild.18-åringen har skrivit på ett kontrakt med Nisch Management och samarbetat med företag som Byredo.


Petter Alexis Askergren är inte bara en av Sveriges mest framstående artister, utan också en pappa.
Tillsammans med Michaela Askergren är han pappa till tre barn: en 15-årig son som heter Lexus, en 12-årig dotter som heter Vita och ett 4-årigt barnbarn som heter Belle.Min fru var ganska missnöjd med vår flytt till Stockholm eftersom hon hade tagit med sig en mycket stor del av sina tillhörigheter från bergen.
Han avslöjade på programmet att hon hade en extremt stark dragkraft i detta avseende, vilket fick honom att tro att han inte skulle kunna uppleva den ovan nämnda upprymdheten.


Han fortsätter: Han avslutade, “Jag tror att det här inte kommer att fortsätta gå bra förrän hon är på en plats där hon är glad”, och förklarade att då, hans familj bestämde sig för att anta ett “veckoliv” där Petter skjutsar fram och tillbaka mellan Jämtland och Stockholm.Rimliga förklaringar till Petters önskan att stanna kvar i Stockholm är att hans äldste son, Alfons Ksyt, bor i huvudstaden.Alfons Ksyt, Petters son från ett tidigare förhållande, fyllde arton i somras.Det är en stor dag för mig och din mamma eftersom min kära Alfons är 18 år idag!


Vi är verkligen stolta och vi älskar dig djupt.Har precis tillbringat elva dagar med dig på utflykter som jag vet att jag alltid kommer att minnas som några av våra “sista timmar” i livet; anse min mor din bonde; hon var din klippa i vått och tunt.Jag är väldigt tacksam för dessa dagar.Bravo, min lilla ponny, som är på väg att bli en riktig jätte.Pappa Petter forsade över sin son på sociala medier att “Jag älskar dig till jordens ändar och tillbaka” på sommarsolståndet.

Petter Askergren Familj