Sat. Dec 3rd, 2022

Roger Federer Förmögenhet /\ Den tidigare schweiziske professionella tennisspelaren Roger Federer. Han höll topplatsen i slutet av året i fem separata år och rankades som nummer 1 av ATP under totalt 310 veckor. Detta inkluderade rekord 237 veckor i rad i toppen. Tjugo Grand Slam-singeltitlar, rekord åtta Wimbledon-singelsegrar för män, rekord i fem US Open-singeltitlar för män i Open Era och ett rekordstort mästerskap vid sex årsslut bidrog alla till hans totalt 103 ATP-singeltitlar, den näst högsta någonsin .

Federer var en del av de tre stora – han själv, Rafael Nadal och Novak Djokovic – som av många ansågs vara de tre största manliga tennisspelarna genom tiderna.

Det var totalt 28 Grand Slam-singelturneringar mellan 2003 och 2009, och Federer dök upp i 21 av dem. 2004, 2006 och 2007 vann han ATP-finalerna[d] och tre av de fyra Grand Slam-turneringarna. Från 2004 till 2007 vann han även fem raka Wimbledon- och US Open-titlar. l När Federer bara var 21 år gammal vann han sin första Grand Slam-titel i singel i Wimbledon, där han tidigare hade tjänstgjort som bollpojke och krönts till Wimbledon-juniormästare 1998. I meter står han på höga 1,85.

Fakta och bio om Roger Federer Förmögenhet

  • Tidigare professionell tennisspelare och schweizisk medborgare Roger Federer.
  • Han avslutade året på topp fem gånger i rad, och han höll topprankingen i ATP i totalt 310 veckor.
  • Rekord 237 sammanhängande veckor i toppen ingår.
  • Under loppet av sin karriär vann han rekord i 103 ATP-singeltitlar, inklusive 20 Grand Slam-singeltitlar, ett rekord på åtta Wimbledon herrsingeltitlar, ett rekord med fem US Open-singeltitlar för herrar i Open Era, och ett rekord. sexårsavslutande mästartitel.
  • Många anser att Federer, Rafael Nadal och Novak Djokovic har varit de tre största herrtennisspelarna genom tiderna.
  • Roger Federer, en tenniskunnig, har vunnit rekordstora 20 grand slam-titlar under sin anmärkningsvärda karriär, vilket gör honom till den största spelaren i sportens historia.
  • Sweizaren även lyckats tjäna enorma summor pengar under sin kariär.Tennis.com rapporterar att Federer har tjänat 902 miljoner dollar (eller 8,5 miljoner svenska kronor) genom prispengar och rekommendationer hittills i sin karriär.


Enligt sajten kommer tennislaget att få ytterligare 200 miljoner dollar i sponsringsintäkter till 2020.
Listan över varumärken som han har skrivit kontrakt med inkluderar Rolex, Uniqlo, Credit Suisse och Mercedes-Benz.38-åringen har vunnit nästan 1,2 miljoner svenska kronor i singel- och dubbelprispengar vid ATP-turneringar och grand slam tillsammans, och han tjänar också en rejäl summa på uppvisningsmatcher.Forbes, en ekonomipublikation, har rapporterat att Federers årliga inkomst har nått rekordhöga omkring 1 miljard dollar trots att han inte längre är på toppen av sin karriär.


Federers stigande förmåga innebär att han kommer att ansluta sig till den exklusiva gruppen av dagens rikaste idrottare som Tiger Woods, Michael Jordan och Floyd Mayweather.Om allt går som planerat kommer 38-åringen att bli den femte idrottsmannen som tjänar en miljon dollar år 2020.Du kanske hävdar att Roger Federer är den största tennisspelaren genom tiderna.Han har varit en professionell tennisspelare i över två decennier, och han har konsekvent varit en av spelets bästa under hela den tiden.
Federer, Nadal och Djokovic har styrt tennisvärlden de senaste två decennierna.


Federer är otroligt omtyckt av sina tenniskamrater och av människor över hela världen för sitt gentlemannamässiga uppförande och vinnande attityd.Mellan 2003 och 2009 fanns det totalt 28 Grand Slam-singelturneringar, och Roger Federer deltog i 21 av dem.Han nådde ATP-finalerna 2004, 2006 och 2007 och vann tre av de fyra Grand Slam-turneringar han deltog i det året.Roger Federer, en tenniskunnig, har vunnit rekordstora 20 grand slam-titlar under sin anmärkningsvärda karriär, vilket gör honom till den största spelaren i sportens historia.


Sweizaren även lyckats tjäna enorma summor pengar under sin kariär.Tennis.com rapporterar att Federer har tjänat 902 miljoner dollar (eller 8,5 miljoner svenska kronor) genom prispengar och rekommendationer hittills i sin karriär.Enligt sajten kommer tennislaget att få ytterligare 200 miljoner dollar i sponsringsintäkter till 2020.
Listan över varumärken som han har skrivit kontrakt med inkluderar Rolex, Uniqlo, Credit Suisse och Mercedes-Benz.

Roger Federer Förmögenhet