Mon. Dec 5th, 2022

Kjell Bergqvist Ung /\ Kjell Bergqvist föddes i en arbetarfamilj; hans far, Sven Bergqvist, körde taxi och skötte en fordonsflotta, och hans mamma, Märta Israelsson, var en sjuksköterska som jobbade natt på en sjukhusavdelning. Förutsättningarna var trånga och familjen på fem eller sex personer tvingades tillfälligt bo i en tvårumslägenhet.

Det var lätt för honom att komma igång på Bäckahagens skola i Bandhagen, men snart råkade han ut för problem på gymnastiksalen. Han började missbruka alkohol och blev avstängd i en månad efter att han krossat ett glas i rektorns ansikte. Det var då han introducerades till teatervärlden; hans moster, som han då bodde hos, var en professionell manusförfattare och hon uppmuntrade honom att skriva in sig på Dramatens grundskola.

Fakta och bio om Kjell Bergqvist Ung

 • Kjell Bergqvist, 65, stoppar in två kuddar under sina filtar.
 • Han började använda tobaksprodukter när han var 13 år gammal, vilket gjorde hans nikotinberoende ganska allvarligt.
 • Nu kan du se den älskade folksångaren i succén “Springfloden”, där han spelar rollen som outsidern Tom Stilton.
 • Kjell och hans fru Karin tog en titt ut genom sitt Hammarby sjöstadsfönster på natten.
 • Direkt efteråt satte han sig i sin bil.
 • Klockan exakt 21:10 den 21 oktober möts Kjell av en applådkör när han tar plats bland de äldre drogfria stockholmare som tagit sin tillflykt till Vid din sida.
 • Varje gång jag kommer hit snarkar en dam som heter Sonja på mig.
 • Jag måste sätta på mig ett modigt ansikte för att kunna prata med gubbarna.
 • Sedan Kjell började spela i “Springfloden” 2015 har han varit väldigt upptagen av sitt hemliv.
 • Han går till organisationens kök ett par gånger i månaden för att fika med de andra anställda.
 • Kjell, som verkligen njuter av kaffe, sitter just nu uppe på redskapsstället på Spoons.
 • Han nämner också Medelhavspärlan Memo, en annan stamhak.
 • De kom till området först 2004 efter att ha flyttat dit.


Det är alltid “Hall Kjelle”, förstås.Upplevelsen var så upplyftande att vi bestämde oss för att stanna kvar så länge.Yngve Johansson, en framgångsrik kyrkogårdsentreprenör, bor i den pittoreska staden Molkom.En ansedd person som dessutom årligen importerar sommargodis från storstaden.Annika och Mårten kommer att bo hos Yngve under bästa sommaren 1958.Vad han inte inser är hur mycket hans liv är på väg att förändras på grund av detta.


Erik, 16, överlever i ondskans och vldets grepp hemma och i skolan.När han går ut gymnasiet ska han gå på Stjärnsberg International School i Sverige.Det är Eriks sista chans att fortsätta sin utbildning och sluta fred med sitt förflutna.Han sköljer så småningom upp vid Stjärnsbergs stränder, långt ifrån tidens tand.Det är där “kamratuppfostran” ondskan lagras i systemet.En organiserad och sanktionerad tjusning av yngre elever av äldre elever pågår i denna skola.


För Erik handlar det om att ta sig igenom livet utan att bli sårad.Genom sin nära vänskap med sin rumskamrat Pierre får han ett nytt perspektiv på världen.Ondskan är en berättelse om döden och vägen ut ur dödens spiral, men den handlar också mycket om vänskapens kraft och kärlekens extas.Mikael Hfström är ansvarig och har skrivit manualen tillsammans med Hans Gunnarsson.Den här filmen, baserad på den bästsäljande romanen av Jan Guillous, var Sveriges entré till Oscarsgalan och den vann tre guldstatyetter.

Kjell Bergqvist Ung