Thu. Dec 1st, 2022

Suzanne Reuter Syskon /\ Annika Reuter heter hans syskon.Suzanne Reuter är mor till två ingenjörer, Terje Reuter och Bojan Westin, och syster till en fartygskapten, Gösta Reuter. Hon växte upp i Kungsbacka, i Hallands län. Tillsammans med sin mamma fick Reuter sitta i orkestergroparna på olika teatrar och njuta av föreställningarna. Hon arbetade med utvecklingsstörda personer, inklusive hemvårdsassistenter och restaurangserveringspersonal ett tag. Hon började på Teaterhögskolan i Göteborg 1976.

Efter avslutad utbildning 1979 arbetade hon på stgötateatern innan hon 1980 började på TV-teaterensemblen där hon var kvar till 1983. Hon gjorde sin skådespelardebut i komediserien Skyll inte p mig 1978 !, där även Magnus Härenstam och Brasse Brännström medverkade. Hennes komiska början upptäcktes i början av 1980-talet, när hon bidrog med sketcher till program som Razzel, Nöjesmassakern och senare Nöjeskompaniet. Hennes första stora filmroll var i 1983 års Lyckans ost, Kjell Sundvalls regidebut.

Renate Dahléns roll som redardottern i spännet Rederiet bidrog till etableringen av Reuter bland svenska folket. Som ett resultat av tv-serien Svensson, Svensson som sändes mellan 1994 och 1996, blev hon en genuin folkhjälte.

Fakta och bio om Suzanne Reuter Syskon

 • Suzanne Reuter är en av vår tids mest älskade ska harpaspelare.
 • Hon har vunnit över publiken på tv och i konsert med sitt kvicka skämt och uppfriskande ohämmat sinne för humor.
 • Och hon upphör att vara aktuell för alltid.
 • Dotter till professionella tennisspelaren Bojan Westin och ingenjören Terje Reuter, Suzanne Alexandra Maria Reuter föddes i Stockholm 1952.
 • Uppväxtåren tillbringade hon dock i Kungsbacka, där hennes mamma Bojan arbetade.
 • Kanske var det i dessa kulturtexter som intresset för teatern först slog rot.
 • Ögonblicket hon blev känd för allmänheten kom i början av 1990-talet när hon gick med i Lorry Gang.
 • Hon medverkade i flera andra framgångsrika (och numera kult) tv-serier, bland annat Svensson Svensson och Rederiet, där hon spelade både mamma Lena och operasångerskan Renate Dahlén.
 • Under den tiden medverkade hon i både filmer och scenproduktioner.
 • Hon har återvänt till Lorrygänget flera gånger, då hon och Peter Dalle har samarbetat i många film- och scenproduktioner.
 • Om du frågar Suzanne Reuter om hennes personliga liv är hon väldigt privat.
 • Hon var gift med den nu avlidne svenske ishockeyspelaren och regissören Tomas Pontén från 1983 till 2000; tillsammans har de tre söner som heter Simon, Joakim och Lukas.’


Efter att hennes äktenskap upphörde dejtade hon regissören Leif Lindblom, som övervakade produktionen av komediserien Cleo, där Reuter spelade.Det är svårt att få perspektiv på det aktuella tillståndet för romantiska relationer i vårt samhälle.När TV-programledaren Rickard Olsson för några år sedan antydde att Reuter inte ville ha en livskamrat svarade hon kryptiskt: Hur vet du det här?
Det kan finnas ett par stora gummistovlar i storlek 49 på min fälla.Att hon inte pratar så mycket om sitt privatliv är ett beslut hon tagit för att skydda sin och sina barns psykiska hälsa.


Det är en sak att prata om arbete, men att diskutera sitt privatliv är tråkigt.Av den anledningen medverkar hon inte i kända program som “Stjärnorna” på det kungliga slottet.Framgångarna har bara rullat på och verkar sannolikt fortsätta.De senaste åren har hon varit med i SVT i produktioner som Drottningoffret, Fröken Frimans krig, och V’r tid är nu, och i 2019 års julkalender, Panik i tomteverkstan.Sedan drygt två decennier tillbaka bor Suzanne Reuter i en stuga på Ekerö där hon njuter av lugnet, ridningen och sin hund.


2018 fyllde hon 40 år som skridskoåkare och meddelade till Expressen att hon helst skulle jobba mindre.
Hon skulle hellre ägna mer tid åt trädgårdsarbete, sina husdjur och sina barn.Det är utmanande att sammanfatta prestationerna för en enda person som Suzanne Reuter, som har åstadkommit så mycket i sitt arbetsliv.Det är nästan omöjligt att välja ut ett par av hennes ikoniska rullskridskor bland hennes många alternativ.


Det är ett säkert kort att säga att Suzanne Reuter kommer att vara aktuell för alltid.Hennes senaste TV-framträdanden som nya ICA-Stig i matreklam har gjort henne till ett känt namn.Hon är även aktuell med den biografiska komedifilmen Suedi och hennes roll i 2022 års premiäruppsättning av En dag kommer allt det här bli ditt.

Suzanne Reuter Syskon