Thu. Dec 1st, 2022

Talulah Sällström /\ En svensk skådespelerska, Johanna Maria Ellinor Berglund-Sällström, är ihågkommen för sin roll som Linda Wallander i den populära TV-serien Wallander. I över 15 år före sin alltför tidiga död 2007 var hon aktiv inom skådespeleriet. När Sällström var 15 år scendebuterade hon i En midsommarnattsdröm i Hudiksvall. Att agera som Victoria Bärnsten, en tonåring i den svenska såpoperan Tre kronor, fick henne att bli berömmelse på 1990-talet. Därefter var hon med i flera filmer och tv-program, och 1997 vann hon Guldbagge-priset för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i filmen Under ytan. Senare samma år tog hon semester från inspelningen och flyttade till Köpenhamn, där hon jobbade på ett café sedan hon blev överväldigad av sin nyvunna berömmelse.

Efter att ha tillbringat tid i USA år 2000 flyttade Sällström tillbaka till Sverige för att fortsätta sin skådespelarkarriär. Innan hon spelade kriminalpolis Linda Wallander i den första säsongen av den svenska TV-serien Wallander 2005 hade hon inte samma framgång som tidigare år. I sin sista föreställning spelade Sällström en roll i Ystadsteateruppsättningen av Anton Tjechovs Måsen, men hon var tvungen att lämna tidigt på grund av sjukdom.

Fakta och bio om Talulah Sällström

  • Tidigt på morgonen den 13 februari 2007 upptäcktes Sällström död i sin lägenhet i Malmö.
  • Hon hade precis avslutat sin vistelse på ett psykiatriskt sjukhus, där hon hade behandlats för sin depression.
  • Hennes tid i Thailand förvärrade bara den depression hon kämpat med hela sitt liv.
  • Under en intervju 2006 med tidningens redaktör avslöjade hon: “Jag har alltid föreställt mig att jag skulle vara död vid 30 års ålder.” Som ett resultat av sin sorg och skam övergav Henning Mankell de två sista böckerna i den planerade Linda Wallander-trilogin, i stället färdigställer och publicerar en bok om Kurt, strax före hans egen död 2015.
  • Eftersom en annan framträdande karaktär precis hade skrivits ut på grund av självmord, hölls Linda “off-screen” men rapporterades arbeta på annat håll i den andra Wallander-serien skapad för svensk tv.
  • Under 2020 och 2021/22 har hennes förmögenhet skjutit i höjden.


Johanna Sällström är 33 år gammal; vad är hennes nuvarande nettovärde?I princip hela Johanna Sällströms rikedom kommer från hennes yrke som skådespelerska.Hon är född i Sverige.Vi har gjort välgrundade gissningar om Johanna Sällströms inkomst, lön, tillgångar och nettoförmögenhet.Vid späd ålder av 15 år gjorde Sällström sin scendebut i Hudiksvalls uppsättning av Sommarnattsdröm.Efter att ha spelat tonåringen Victoria Bärnsten i den svenska såpoperan Tre kronor blev hon ett känt namn på 1990-talet.


Sedan dess har hon varit med i ett flertal produktioner och vunnit Guldbagge-priset för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i filmen Under ytan från 1997.Oförmåga att klara av sin nyvunna berömmelse fick honom att ta en paus från inspelningen och flytta till Köpenhamn, där han så småningom fick arbete på ett café.Den 13 februari 2007 upptäcktes Sällström död i sitt hem i Malmö.Nyligen utskriven från ett psykiatriskt sjukhus där hon fick behandling för depression.


Efter att ha kämpat mot depression hela sitt liv gjorde hans tid i Thailand bara saken värre.
I en intervju 2006 sa hon: “Jag trodde alltid att jag skulle vara död när jag var 30.” Skådespelerskan Sällström flyttade tillbaka till Sverige år 2000.Först efter att ha spelat polisagenten Linda Wallander i den första säsongen av den svenska TV-serien Wallander 2005 upplevde hon samma framgångsnivå som åren innan.


Den sista rollen som Sällström spelade var i en Ystadsteateruppsättning av Anton Chejovs La gaviota, som han fick lämna tidigt på grund av sjukdom.Hade gift sig med Albin Sällström 2000 och fick dottern Talulah året därpå skilde sig paret 2002.Medan de var på semester i Thailand 2004, fångades Sällström och Talulah av den förödande tsunamin i december 2004.Den 23 november 2014, en vecka innan hon fyllde 13, tog Talulah sitt liv.

Talulah Sällström