Thu. Dec 1st, 2022

Terje Reuter /\ Suzanne Reuter är syster till skelettjägaren Gösta Reuter och mamma till ingenjörerna Terje Reuter och Bojan Westin. Hon växte upp i Kungsbacka, i Hallands län. Tillsammans med sin mamma fick Reuter sitta i orkestergroparna på olika teatrar och njuta av föreställningarna. Hon arbetade med utvecklingsstörda personer, inklusive hemvårdsassistenter och restaurangserveringspersonal ett tag. Hon började på Teaterhögskolan i Göteborg 1976.

Efter avslutad utbildning 1979 arbetade hon på stgötateatern innan hon 1980 började på TV-teaterensemblen där hon var kvar till 1983. Hon gjorde sin skådespelardebut i komediserien Skyll inte p mig 1978 !, där även Magnus Härenstam och Brasse Brännström medverkade. Hennes komiska början upptäcktes i början av 1980-talet, när hon bidrog med sketcher till program som Razzel, Nöjesmassakern och senare Nöjeskompaniet. Hon debuterade på bioduken i Kjell Sundvalls första långfilm, Lyckans ost (1983).

Fakta och bio om Terje Reuter

  • Reuter blev känd för en bred publik tack vare komediserien Lorry (1992–1995) och filmen Yrrol (1994).
  • Renate Dahléns roll som redardottern i spännet Rederiet bidrog till etableringen av Reuter bland svenska folket.
  • Som ett resultat av tv-serien Svensson, Svensson som sändes mellan 1994 och 1996, blev hon en genuin folkhjälte.
  • Serien kom tillbaka med nyfilmade avsnitt från 2007 och 2008.
  • Hon spelade också med nuvarande Bojan Westin i tv-serien Drottningoffret och filmerna Ogifta par och Cleo.
  • 1999-2000 spelade hon i komediserien Reuter & Skoog tillsammans med Ulla Skoog, som hon arbetat med sedan Lorry-eran och som hon ansåg vara den bästa personen att samarbeta med.
  • Reuter har arbetat på flera av Stockholms privata teatrar.


Hon har spelat huvudroller i flera pjäser med Robert Gustafsson, bland annat Hotelliggaren på Chinateatern, Maken till fruar på Oscarsteatern och Musical Rivieras Gyllene palats på Cirkus.
Hon medverkade i 2008 års vinteruppsättning av “Blooms of Steel” på Vasateatern, 2008 års sommaruppsättning av “Lnta Fjädrar” i Kalmar, 2009 års sommaruppsättning av “Svensson, Svensson” i Kalmar, och 2010 års sommaruppsättning av “Zpanska Flugan”. ,” som också sattes upp på Vasateatern den vintern och på Chinateatern påföljande sommar.


Hon har fått Guldmasken tre gånger, Guldpåsen en gång och Guldsolen en gång för sina insatser.
Hon tilldelades Poppepriset av Svenska Dagbladet år 2000 för sin humor och tajming i intervjuer, och hon har flera gånger utsetts till årets mest populära kvinnliga tv-personlighet och kvinnliga sportspelare.
2019 tog hon över som programledare för TV4:s Fngarna p fortet.


Hon började spela Stina i Icas-reklam den 31 januari 2021.Vindkraftparkerna Storheia och Roan på Fosenhalvön i centrala Norge fick sina drifttillstånd återkallade förra månaden efter att landets högsta domstol fastslagit att de kränkt herdars rättigheter enligt internationella konventioner.”Inte ens det minsta tvivel finns.


På grund av deras olaglighet kommer turbinerna att behöva tas bort “Terje Haugen, ledare för Fosen renskötseldistrikt, pratade med Reuters efter att landets energiminister besökte vindkraftsparkerna i fredags.Domen specificerade dock inte vad som skulle hända härnäst med de 151 turbinerna (som kan leverera el till över 100 000 norska hushåll) eller de dussintals kilometer (mil) vägar som byggdes upp för att klara utvecklingen.


Vindkraftsägarna letar efter ett sätt att stanna i området.Det finns en oro bland renskötarna i ett nordiskt land att byggandet av massiva vindkraftverk kan skrämma deras djur och sätta stopp för månghundraåriga metoder.Trots regeringens ansträngningar att hitta en lösning på vad den kallar en “komplex juridisk och politisk fråga” fortsätter turbinerna att generera el.ta en titt på följande för mer Norges energi- och petroleumminister, Marte Mjoes Persen, besökte de massiva turbinerna på toppen av bergsplatåerna Storheia och Roan i fredags, när en lätt beläggning av snö täckte marken runt dem.

Terje Reuter