Fri. Dec 2nd, 2022

Carina Berg Ung /\ Svenska ståupptecknaren och TV-värden Carina Lilly Berg, känd under sitt artistnamn Luuk. Berg är kersbergsbor som gick Danderyds gymnasium för sin estetikutbildning och sedan Kaggeholms folkhögskola för sina radiostudier. Hon var tidigare gift med Kristian Luuk, med vilken hon har en son; de två träffades 2005 när de arbetade tillsammans som programledare för TV4-programmet God natt, Sverige, som markerade Bergs första intåg i sändningsvärlden. Hon delade ett Kristallen-pris för “Bästa kvinnliga tv-presentatör” med Christine Meltzer 2015.

Berg har varit gift med fotbollsspelaren Erik Berg sedan december 2018. Berg började sin mediekarriär inom radio efter avslutad utbildning; hon arbetade först på Västernorrlandsförbundet till Sveriges Radio innan hon gick vidare som programledare för Morgonpasset på Sveriges Radio P3 med Peter Erixon 2003 till 2005. Hon spelade även med Annika Lantz i ett radioprogram som heter Lantz I P3. De var värdar för Mix Megapol-showen ntligen helg med Breitholtz och Berg 2008 och 2009.

Fakta och bio om Carina Berg Ung

  • Berg presenterade humorprogrammet Lilla vi (tar stor plats…) på TV4 2006, efter hennes inofficiella tv-debut 2004 som handikappad reporter för CP-magasinet på SVT och hennes efterföljande framträdande i God natt, Sverige.
  • Hon var även värd för Förkväll för samma nätverk 2007.
  • Med Carolina Gynning var hon värd för auditionrundan av “American Idol” i slutet av 2007.
  • Stjärnor p is, som de två var programledare för i TV4 2008, blev en hit.
  • Samma år röstade fjorton tv-chefer fram hennes “bästa kvinnliga tv-presentatör” för Aftonbladet.
  • Redan 2009 var hon Kanal5:s programledare för programmet Snillen snackar.
  • I fem år var Berg värd för showen Berg flyttar in, där hon tillbringade några dagar i olika kändisars hus.
  • Från 2008 till 2012 visades programmet.
  • När Berg såg avsnittet visste han att han ville jobba med Kanal5. Hon var värd för programmet The Voice 2012 och Bergs bärbara talkshow 2013.


2014 var hon tillsammans med Christine Meltzer värd för en show som heter Berg & Meltzer I Amerika, där de två tillbringade två månader på att resa runt i USA och intervjua olika fascinerande människor de träffade på vägen.2015 släppte Netflix en andra säsong av programmet, som fortsätter de två karaktärernas äventyr över hela Europa.Berg och hennes andra man, fotbollsspelaren Erik Berg, var med i Kanal5 realityserien Bergs drömkk 2019 och 2020. Efter åtta år som gifta meddelade programledarna Carina Berg, 44, och Kristian Luuk, 55, på Instagram att de höll på att skilja sig.


Tillsammans har vi bestämt oss för att gå olika vägar.Situationen är självklart stressande och upprörande, men vi är fortfarande väldigt goda vänner”, skrev de.Efter omvälvningen har före detta bagare varit extremt bevakade över karaktären på skilsmässans styrande organ.Men nyligen valde Carina Berg att ta bort bladet från skidan och öppna upp om den sprudlande stämningen på mässan.Lyssnarna till “Gynning och Berg – hittar sig själva” har fått möjlighet att skicka in frågor som programledarna har gett svar på.
En av frågorna gäller deras erfarenheter av skilsmässa och hur de förklarat det för sina barn.


Sanningen måste berättas kollektivt, inte bara av en uppsättning föräldrar, säger Carolina Gynning.Det är här Carina Berg kommer in: Hon fortsätter, “Det är bra att lugna de små om båda föräldrarna är närvarande och man kan visa att allt är säkert och att mamma och pappa har en plan.”När vi slutligen separeras kommer det att vara med personen vi tillbringade större delen av våra liv med fortfarande knäppt i famnen.


Många av Carina Bergs följare tror inte att Instagram-inläggen faktiskt är av henne, trots deras utbredda popularitet. Att det inte är du?skriver en följare.Carina Berg, då 41 år gammal, gav sig själv ett nytt hjärta i december förra året, när hon gifte sig med Erik Johansson, då 30 år gammal.De gav till varandra i avskildhet, och bara de närmaste av vänner och familj fick komma in i Vemdalens kyrka.


Trots den mysiga stämningen i boken bestämde sig Carina för att utelämna några centrala detaljer om boken på podden Gynning och Berg – hitta dig själv, som hon är värd tillsammans med Carolina Gynning.
I podden berättar hon också om sitt liv efter skilsmässan från Kristian Luuk, som är 52 år.

Carina Berg Ung