Fri. Dec 2nd, 2022

Julia Dufvenius Föräldrar /\ Han och Lena Dufvenius är hennes föräldrar. Det är i Göteborgs kollektiva anda som Dufvenius hittar sina rötter. Eftersom samtida Lena Dufvenius arbetade som producent för bland annat Nationalteatern och för tv-produktioner var teatervärlden – inklusive det mycket omdiskuterade Tältprojektet – en del av den snabba utvecklingsmiljön. Som barn deltog hon i tv-produktioner, bland annat en huvudroll i den svenska tv-serien Den andra vren. En del av Eino Hanskis berättelse sändes i Sovjetunionen, där flera deltagare samlades runt en hotellbrand.

Hon utbildade sig på Teaterhögskolan i Göteborg 1996-1999 och fick scentid i två uppsättningar på Stockholms stora teatrar det året: urpremiären av Maria Bloms Rabarbers och Sverigepremiären av Jon Fosses Namnet. Hon fick sitt första barn med Christopher Wollter direkt efter skolan; paret gifte sig 2005.

Fakta och bio om Julia Dufvenius Föräldrar

  • I samband med den europeiska migrantkrisen uppträdde hon i den internationella temaproduktionen Den försvunna ringen på Berlins Deutsches Theater mitt på vintern 2015.
  • Skådespelarna inkluderade sketchartister från hela Europa.
  • Produktionen var baserad på ett tema från Gotthold Ephraim Lessings förbjudna dikt “Nathan den vise”, som handlar om religiös tolerans och likhet.
  • Det hela var sammansatt från ett antal olika europeiska nationella scener.
  • Hon är värd för en podcast som heter “Anjas och Julias” tillsammans med Anja Lundqvist.
  • När jag träffade Julia i en hotellobby i Stockholm sa hon, “Det kändes som en hel stor vaggvisavärld som jag gillar att suga upp.
  • “Hon säger att hon alltid har velat bli skridskoåkare så länge hon kan minnas.
  • Det är troligt att hon skulle stiga till rang av lokal herre inom en mycket kort tid.
  • Jag minns att jag hade en liknande liten dammsugare när jag var liten; Jag älskade känslan av att hjälpa till i huset.


Efter att ha varit trygg i sin egen hud ända sedan hon var ett litet barn, beskriver Julia sig själv som sådan.
Jag var ganska säker på att det inte fanns något annat där ute än skridskoåkning för mig att njuta av.
Jag var i alla fall ingen teaterfantast i den meningen att jag njöt av att sitta i rampljuset.Jag var ovanligt tyst och reflekterande för min ålder; Jag var en omtänksam och analytisk ungdom som brydde sig mycket om sin egen tid redan då.


Bästa utsikten över Stockholms skyskrapor får man kanske från översta våningen i Dramatenhuset på Nybroplan, där en personlig restaurang finns.Idag har Mamas crew möjlighet att äta lunch där med skridskoåkardrottningen och Ingmar Bergman-stipendiat Julia Dufvenius, 31, hennes dotter Tilde, 6,5, och hennes son Vide (snabbt återgår vi till det namnet där).Julia verkar verkligen omedveten; alla önskar henne en vacker dag och gratulerar till sin nya kattunge, som hindrar hennes mamma från att äta just nu.
Jo, Julia är den yngsta mamman i hela Drama, och definitivt en av få.


Många av de kvinnliga skateboardåkarna här har inte bildat familj än, säger hon.Jag tror att det har något att göra med hur snabbt drömmar kan komma och gå i sinnet; man vet aldrig när drömrullen dyker upp.
Rädslan för att glömma, tappa koll på tiden och gå miste om viktiga händelser är påtaglig.Det är inom räckhåll att städa upp området med barn.första gången tog jag de fysiska förändringarna mer med ro.
Jag kan inte säga att jag har en bra förklaring.Ulias första graviditet var oplanerad.


När hon gick på teaterskola i Göteborg (efter att ha spelat den ikoniska rollen som Ella i TV-serien “Glappet 1996”) blev hon utklassad av en pojke som heter Stoffe med minst två år.Några år senare tog Katarina Cohen (som spelade Josefin i “Glappet”) med Julia till en fest i Stockholm, denna kväll på Stadsteatern, och där såg han Stoffe mingla med lokalbefolkningen efter en dags träning.- Det var då när det klickade.


I ett nötskal, vi blev galet, djupt förälskade.Sedan den dagen har vi faktiskt varit tillsammans.
Han kom och hälsade på mig i Göteborg.Både Julia och hennes nya man Christopher Wollter, 34 (som går under namnet “Stuffe”; även hans pappas yngre bror, Sven Wollter, heter Christopher).

Julia Dufvenius Föräldrar