Thu. Dec 1st, 2022

Dejan Kulusevski Stefan Kulusevski /\ Dejan Kulusevski är en professionell fotbollsspelare för både det svenska landslaget och Premier League-klubben Tottenham Hotspur, där han för närvarande är utlånad från Serie A-klubben Juventus.

Kulusevski gjorde sin debut för seniorlaget 2019, efter att ha gått igenom Atalantas juniorsystem, och han är för närvarande utlånad till Parma för säsongen 2019-20. Efter att ha skrivit på med Juventus för €35 miljoner under vinterns transferfönster, lånades han tillbaka till Parma för resten av säsongen. Kulusevski lånades ut till engelska Tottenham Hotspur i januari 2022.

Kulusevski föddes av en svensk makedonsk pappa och en makedonsk mamma.

Samtidigt som han delade sin ungdomslandskampstid mellan det makedonska och svenska landslaget, gjorde han sin seniordebut för laget han föddes i 2019.

Fakta och bio om Dejan Kulusevski Stefan Kulusevski

  • Vår Dejan Kulusevski-biografi kommer att fylla i detaljer om hans tidiga år, inklusive hans föräldrar, syskon, flickvän/blivande fru, karriär och mer.
  • Hela den svenska fotbollsspelarens livshistoria är detaljerad för dig här, från hans ödmjuka början till hans meteoriska uppgång till berömmelse.
  • Titta på en kort översikt av Dejan Kulusevskis livsberättelse (bio) för att få din aptit.
  • Den 7 juli 2016 gick han över till Atalanta ungdomsprogram från Brommapojkarna.
  • Han har ännu inte spelat på seniornivå för Atalanta.
  • Den 20 januari 2019 gjorde han sin Serie A-debut efter att ha ersatt Marten de Roon i en 5-0-seger över Frosinone på bortaplan.
  • Under hela kampanjen 2018-2019 spelade han tre gånger för laget, alla kom från bänken.
  • Kulusevski gick med i Serie A-klubben Juventus på ett fyra och ett halvt års avtal, för 35 miljoner euro, vilket kan stiga till 44 miljoner euro med variabler, den 2 januari 2020, efter hans starka spel när han var lånad med Parma under första halvan av Serie A-säsongen 2019-20.


ejan Kulusevski har funderat på sin senaste upplevelse, och bakgrunden till den här historien är ganska intressant.Ett djärvt och splittrande beslut att lämna Sverige för Italien när han var så ung.
Spelade för Serie A-lagen Atalanta, Parma och Juventus och fick värdefull erfarenhet i ligan.
En omedelbar effekt på Tottenham, dit han kom i januari.Han har hyllats som Sveriges bästa chans att ta sig till VM-slutspelet de kommande två veckorna.


För att höra Kulusevski, som talar flytande fyra språk, inklusive engelska, kan du bli förvånad över att höra att han bara är 21 år gammal.Hans familj kommer från Nordmakedonien, så de andra är svenska, italienska och makedonska.Kulusevski kan förstå några tyska ord och fraser, och han kommer dit med spanska.Men nu kan han gå vidare till bättre saker.Rivalisering mellan Tottenham och West Ham The Spurs och Hammers i en förhandstitt.


Här är mer nu Kulusevski kan nu utropa sig själv som tv-kändis.något väldigt blygsamt… det är inte ens på tv, det är på en app på internet”, är hur Kulusevski beskriver den svenska produktionen Playmakers av TV4.På torsdagen hade programmets femte säsong premiär, med fokus på de rika liven för damer som är kopplade till framstående idrottare.Kulusevskis flickvän Eldina Ahmic är en talangfull fotbollsspelare, så det är inte så att han inte är med i filmen också.


Kulusevski förklarar, “De följer hennes liv mer.” Eldina filmar allt på sin egen telefon.Det finns inga övervakningskameror.Utan bristen på fotografiska bevis skulle vi inte ha försökt det.
Jag är bara en konstig kille som hänger i bakgrunden.På frågan om en scen i Carpool Karaoke-stil hänvisade Kulusevski till den.Precis som alla andra höll jag och min flickvän på att tappa låtar i bilen.


Karakteristiskt är dock att han visar sina sanna färger när han frågas om de var angelägna om att dela sådana personliga detaljer med världen.För att avsluta säsongen lånades Kulusevski tillbaka till Parma. Med 10 mål och 9 assist avslutade han säsongen som Serie A:s bästa unga spelare.

Dejan Kulusevski Stefan Kulusevski